Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   UK Guardian –lehti raportoi uudesta tappiosta Vartiotorniseuralle hyväntekeväisyysjärjestöjen tutkinnassa
10.04.2017 Maaria

05.04.2017

   Kuva:
JW Survey

Sanomalehti UK Guardian on raportoinut vaiheista Ison-Britannian Vartiotorniseuraa koskevassa tutkinnassa.
 
JW Surveytä säännöllisesti lukevat ovat hyvin tietoisia Ison-Britannian Charity Commissionin Vartiotorniseuraa koskevasta tutkinnasta, jossa selvitellään sen toimintatapoja lasten hyväksikäyttötapausten käsittelyssä. Tarkemmin asiasta voi lukea täältä. Pohjimmiltaan syytteet liittyvät tapahtumiin New Mostonin seurakunnassa, jossa uhri joutui todistamaan suljetussa uskonnollisessa tuomioistuimessa hyväksikäyttäjänsä läsnä ollessa. Tilaisuutta nimitetään heillä oikeuskomiteaksi.

Sekä New Mostonin seurakunta että Vartiotorniseura on rekisteröity Britanniassa hyväntekeväisyysjärjestöksi ja ne toimivat siksi hyväntekeväisyysjärjestöjä valvovan viranomaisen (Charity Commission) alaisuudessa. Komissio käynnisti tutkinnan, koska näitä kahta vastaan oli nostettu vakavia syytteitä.

Voisi olettaa, että nämä hyväntekeväisyysjärjestöiksi rekisteröidyt tahot hyväksyisivät komission valvonnan.

Mutta ei.

Journalisti Alice Ross raportoi artikkelissaan The Guardianissa (lihavointi minun):

Nämä uskonnolliset järjestöt ovat taistelleet oikeudessa estääkseen komissiota käynnistämästä tutkintaa väitteistä, joiden mukaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä kärsineitä oli pakotettu kohtaamaan ahdistelijansa niin sanotuissa oikeuskomiteoissa. Komission mukaan järjestön ponnistelut tutkintaa vastaan ovat olleet ennennäkemättömiä.

Todellakin, komission määräysvallan hyväksymisen sijaan Vartiotorniseura on taistellut kynsin ja hampain tutkimusten lopettamiseksi. Onneksi Ison-Britannian tuomioistuimet ovat toistuvasti vahvistaneet komission oikeuden tehdä työtään. Komission oikeus tutkia Ison-Britannian Vartiotorniseuraa on jo vahvistettu eikä siitä voi enää valittaa. Nyt näyttää siltä, että oikeuslaitos puolustaa myös New Mostonin seurakuntaa koskevia tutkimuksia. Ross raportoi:

Kun ensimmäinen valitus hylättiin, seurakunta valitti ylempään tuomioistuimeen. Uusi valitus hylättiin tiistaina ylemmässä tuomioistuimessa Lontoossa.

Tuomari Justice Asplin päätti, että alemmalla tuomioistuimella oli ”oikeus päättää, että kyseessä ei ollut syrjintä uskonnon perusteella, että tutkimus avattiin epätavallisten ja erikoisten tosiasioiden perusteella... ja että ei ollut mitään syytä epäillä uskonnollista syrjintää.”

Tietenkin tämä pikemminkin herättää kysymyksen siitä, miksi Vartiotorniseura oli niin peloissaan, jottei komissio näkisi, mitä se tekee suljettujen ovien takana.


  

  
Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity