Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu   Jehovan todistajat taas vaikeuksissa Britanniassa
11.04.2017 UUTBritanniassa Jehovan todistajat on luokiteltu hyväntekeväisyysjärjestöksi. Näiden toimintaa valvoo "Charity Commission", joka on kiinnittänyt huomiota lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviin Jehovan todistajien toimintatapoihin. Jehovan todistajat ovat pyrkineet oikeusteitse estämään asian tutkintaa vetoamalla uskonnolliseen syrjintään. The Guardian raportoi: "komission mukaan järjestön ponnistelut tutkintaa vastaan ovat olleet ennennäkemättömiä".

Britannian oikeuslaitos on kuitenkin toistuvasti asettunut komission puolelle ja näin on käynyt nyt uudelleen New Mostonin seurakunnan tapauksen kohdalla. Tapauksessa seksuaalisen hyväksikäytön uhrit joutuivat todistamaan suljetussa uskonnollisessa tuomioistuimessa hyväksikäyttäjänsä läsnä ollessa. Nyt siis asian tutkinta voi jatkua. Näyttää vahvasti siltä, että Jehovan todistajat eivät halua tutkintaa koska heidän käytäntönsä eivät kestä päivänvaloa.

Suomessa ja Britanniassa Jehovan todistajien käytännöt ovat täsmälleen samanlaisia. Myös Suomessa seksuaalisen hyväksikäytön uhrit voivat joutua kohtaamaan hyväksikäyttäjänsä uskonnollisen tuomioistuimen kuulusteluissa. Näissä kuulusteluissa toimii tuomareina Jehovan todistajien seurakuntien vanhimpia, joilla on tyypillisesti hyvin vähän koulutusta. Jehovan todistajien keskuudessa elää kulttuuri, jossa seksuaalisen hyväksikäytön uhrista voi helposti tulla syyllinen tapahtumiin. Kulttuuri on peräisin Raamatun kertomuksista, joissa raiskauksen uhria pidetään syyllisenä, jollei hän ole huutanut apua tai jos hän on hakeutunut "väärään seuraan".

Syylliseksi muuttunut uhri voi kärsiä ankaria rangaistuksia Jehovan todistajien yhteisössä. Ankarin rangaistus on yhteisöstä erottaminen, josta seuraa karttaminen eli yhteisön johtajat vaativat perheenjäseniäkin karttamaan entisen Jehovan todistajan seuraa, yhteisöllisten rangaistusten uhalla.
 


  
Alkuperäiset The Guardian -lehden internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity