Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan
14.06.2017 Johanneksen poika   Vartiotorni-lehden kansi

Syyskuun 2017 "tutkittavassa" Vartiotornissa on kirjoitus Kehitä itsehillintää. Kappaleessa 12 käsitellään suhtautumista erotettuihin sukulaisiin. Tässä on ote tekstistä:

Jos sinulla on erotettuja sukulaisia, sinun täytyy hallita tunteesi, jotta voisit välttää tarpeetonta yhteydenpitoa heihin. Se ei käy automaattisesti. Se on kuitenkin helpompaa, jos muistat, että jäljittelet Jumalan esimerkkiä ja noudatat hänen käskyjään.

Vartiotorni puhui "tunteiden hallinnasta". Miksi tämä on tärkeä asia? Koska sukulaisten keskuudessa vallitsee yleensä "luonnollinen kiintymys". Perheenjäsenten ja muiden lähisukulaisten puolesta ollaan valmiita tekemään melkein mitä vain ja heidän puolestaan voidaan uhrautua. He ovat rakkaita ihmisiä.

Raamatussa kerrotaan tilanne, jolloin tuo "luonnollinen kiintymys" olisi poissa. Se on erittäin "luonnoton" tilanne.

(2. Timoteukselle 3:1-3)  – – Mutta tiedä tämä, että viimeisinä päivinä tulee olemaan kriittisiä aikoja, joista on vaikea selviytyä. Sillä ihmiset tulevat olemaan itserakkaita, rahaa rakastavia, suuriluuloisia, pöyhkeitä, rienaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, uskottomia, vailla luonnollista kiintymystä,  – –

Jehovan todistajat soveltavat tämän kohdan maailman pahuuteen lopun aikana, viimeisinä päivinä. Mutta tosiasiat osoittavat, että Jehovan todistajien keskuudessa tuo "luonnollinen kiintymys" pyritään tukahduttamaan Vartiotorniseuran julkaisemilla kirjallisilla ohjeilla ja konventtipuheilla. Myös konventeissa julkaistuilla videoilla sanoma on selvä. Jehovan todistajat eivät saa olla tekemisissä seurakunnasta eronneiden tai erotettujen sukulaistensa kanssa, paitsi silloin, jos nämä ovat vielä alaikäisiä ja asuvat kotona.

Suomen Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen on vuosien varrella tehnyt kovasti työtä vakuuttaakseen medialle ja muille ulkopuolisille, että vain hengelliset siteet katkeavat erotettuihin ja eronneisiin, ja muuten saisi olla "normaalisti" tekemisissä. Leinosen tehtävä vaikeutuu koko ajan, kun kirjallisessa muodossa tulee jatkuvasti informaatiota, jossa Jehovan todistajien hallintoelin vaatii syyllistymään henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan katkaisemalla tylysti kaikki siteet eronneisiin ja erotettuihin sukulaisiin (kuten tietysti myös muihin eronneisiin ja erotettuihin). Toki Veikko Leinonen itse lukee karttamisohjeita. Mutta tämä opetus on seurakunnan sisäpuolelle tarkoitettu, ulkopuolisille pyritään antamaan täysin erilainen kuva.

Syyskuun Vartiotornin kirjoituksessa kappaleessa 6 kerrotaan, miten Jehova suhtautui kapinallisiin. Hänen omasta taivaallisesta perheestään löytyi kapinallinen enkeli, joka teki itsestään Saatanan, vastustajan. Tässä on kappale 6 lainattuna:

Ajatellaanpa, miten Jehova toimi, kun Saatana kapinoi julkeasti häntä vastaan. Saatanan esittämään haasteeseen täytyi vastata. Tämä haaste epäilemättä synnytti närkästystä, vihaa ja halveksuntaa niissä henkiluomuksissa, jotka olivat uskollisia Jumalalle. Ehkä sinussakin herää tällaisia tunteita, kun ajattelet, miten paljon kärsimystä Saatana on aiheuttanut. Jehova ei kuitenkaan ylireagoinut, vaan hän menetteli harkitusti ja juuri sopivalla tavalla. Hän on ollut hidas vihastumaan ja toiminut oikeudenmukaisesti käsitellessään Saatanan kapinaa (2. Moos. 34:6; Job 2:2–6). Miksi Jehova on antanut ajan kulua? Hän ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan ”haluaa kaikkien pääsevän katumukseen” (2. Piet. 3:9).

Jos Jehova olisi toiminut Vartiotorniseuran ohjeiden mukaan, hän olisi heti katkaissut kaikki siteet Saatanaan ja alkanut karttaa häntä. Jehova ei olisi ollut Saatanan kanssa tekemisissä kuin aivan välttämättömissä asioissa. Kaikki hengelliset siteet olisivat olleet poikki. Edes pallopeleistä ei olisi keskusteltu. Kävikö näin? Ei käynyt.

Raamatun mukaan Jumala antoi Saatanan osallistua taivaassa pidettäviin kokouksiin tuhansien vuosien ajan. Ja siellä puhuttiin myös hengellisistä asioista eikä vain pallopeleistä ja kauppareissuista. Saatana taisi juuri näissä "taivaallisissa perhekokoontumisissa" kyseenalaistaa Jobin nuhteettomuuden. Joten Jumala EI KARTTANUT SAATANAA, omaa poikaansa, joka oli lähtenyt väärille teille. Miksi sitten Vartiotorniseura vaatii Jehovan todistajia karttamaan erotettuja ja eronneita sukulaisiaan?


Job, kuva: JW.ORG

Mitä Raamattu kertoo Jehovan ja Saatanan keskusteluista? Tässä pieni ote:

(Job 2:2-6) Silloin Jehova sanoi Saatanalle: ”Mistä sinä oikein tulet?” Tähän Saatana vastasi Jehovalle ja sanoi: ”Maata kiertelemästä ja siellä vaeltelemasta.” Ja Jehova sanoi vielä Saatanalle: ”Oletko kohdistanut sydäntäsi palvelijaani Jobiin, siihen, ettei maan päällä ole ketään hänen kaltaistaan, moitteetonta ja oikeamielistä miestä, joka pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa? Vieläkin hän pysyy nuhteettomuudessaan, vaikka sinä yllytät minut häntä vastaan nielaisemaan hänet syyttä.” Mutta Saatana vastasi Jehovalle ja sanoi: ”Nahka nahasta, ja kaiken, mitä ihmisellä on, hän antaa sielunsa puolesta. Ojennapa vaihteeksi kätesi ja koske hänen luuhunsa ja hänen lihaansa asti, ja katso, eikö hän kiroa sinua vasten kasvojasi.” Niinpä Jehova sanoi Saatanalle: ”Siinä hän on sinun käsissäsi! Varo vain hänen sieluaan.”

Kerrataan vielä Vartiotornilehden kappaleesta 12 ajatus:

Jos sinulla on erotettuja sukulaisia, sinun täytyy hallita tunteesi, jotta voisit välttää tarpeetonta yhteydenpitoa heihin. Se ei käy automaattisesti. Se on kuitenkin helpompaa, jos muistat, että jäljittelet Jumalan esimerkkiä ja noudatat hänen käskyjään.

Vartiotornilehti puhuu höpöjä, kun se muistuttaa Jumalan esimerkin noudattamisesta ja samaan aikaan vaatii katkaisemaan kaikki siteet erotettuihin ja eronneisiin vedoten Jumalan omaan esimerkkiin. Ei Jumala tehnyt niin edes Saatanan ollessa kyseessä. Vartiotorniseuran tulkinnan mukaan vasta vuonna 1914 Saatana heitettiin alas taivaasta. Vasta silloin Jumala "katkaisi siteet" Saatanaan.

  Saatana, kuva: JW.ORG  

Ovatko seurakunnasta eronneet ja erotetut pahempia kuin Saatana? Tämän käsityksen saa, kun lukee Vartiotornin tekstiä.
 


  
Lue "tutkittava" Vartiotorni syyskuu 2017 täältä.
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity