Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Kuvia Tallinnasta
25.06.2017 Johanneksen poikaJehovan todistajien vuoden 2017 vuosikirjan mukaan Viron väkiluku on 1,3 miljoonaa. Julistajahuippu vuonna 2016 oli 4065, keskimäärin julistajia oli tuona vuonna 4031. Jäsenmäärä laski yhden prosentin vuoden aikana.

Virossa oli vielä muutama vuosi sitten oma haaratoimisto. Se kuitenkin yhdistettiin Latvian ja Liettuan haaratoimistojen kanssa Suomen haaratoimistoon noin neljä vuotta sitten. Viroon jäi vielä oma etäkäännöstoimisto. Vaikka Virossa on paljon vähemmän Jehovan todistajia kuin Suomessa, he toimivat tehokkaasti, mm. käännöstyössä. Tästä on todisteena se, että vironkielinen uudistettu Uuden Maailman käännös valmistui jo vuonna 2014. Suomen Jehovan todistajien kääntäjät eivät vieläkään, kolme vuotta myöhemmin, ole saaneet suomenkielistä käännöstä valmiiksi.

Wikipedian mukaan noin kolmasosa Virolaisista asuu pääkaupungissa Tallinnassa. Näkyykö jehovantodistajuus Tallinnan katukuvassa?

Kyllä näkyy. Aivan Viru-keskuksen läheisyydessä päivystää Jehovan todistajia tarjoten kirjallisuutta kolmella eri kielellä. Toukokuussa 2017 tarjolla oli viro, venäjä ja englanti.
 
Tallinnan rautatieaseman läheisyydessä voi nähdä ison JW.ORG-kyltin.Mitä sen kyltin läheltä löytyy?

Sieltä löytyy JW.ORG-kioski. Kesäkuussa 2017 kioskin edessä päivysti Jehovan todistaja -sisar, ja kioskin luukun takana sisällä oli toinen henkilö. Joten Vartiotornin sanomaa on Tallinnassa saatavilla runsaasti kaikille sitä haluaville useilla eri kielillä.

Tallinna on varsinkin kesällä turistien suosiossa, joten Tallinnan vanhassa kaupungissa voi kuulla monia eri kieliä. Ilmeisesti Viron Jehovan todistajat yrittävät tavoittaa mahdollisimman monia heistä heidän omalla kielellään.
Kuvat: JP
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity