Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Mark Sanderson: Venäjänkielinen konventti Suomessa 2017
03.11.2017 Johanneksen poikaJW Broadcasting -kanavalle on tullut uusi noin 5 ja puoli minuuttia kestävä video, joka kertoo viime kesän venäjänkielisestä konventista Helsingissä. Videolla hallintoelimeen kuuluva jäsen Mark Sanderson ylistää Helsigin konventtijärjestelyjä ja suomalaisten Jehovan todistajien halua auttaa venäläisiä uskonveljiään ja -sisariaan. Videon loppupuolella Sanderson kertoo vielä tietoja Venäjältä oikeuden valituskäsittelystä. Valituskäsittelyä seuraamaan matkusti 18 veljeä eri maista.

Tässä esitetään kuvakaappausten ohella koko videon suomenkielinen tekstitys (kuvakaappaukset on otettu JW Broadcasting -kanavan videosta):Heti sen jälkeen, kun Venäjän korkein oikeus huhtikuussa kielsi työmme, Suomen haaratoimistokomitea pyysi opetuskomitelta lupaa järjestää aluekonventti 4000 venäläiselle ystävälle. Ehkä se ei ollut pelkkää sattumaa, että kun viime tammikuussa tunsin itseni hieman väsyneeksi, ajattelin mennä Suomessa asuvien ystävien kanssa konventtiin, joka olisi kesäkuussa. Eikö olekin uskomatonta, että tuo konventti oli samana viikonloppuna kuin venäläisille ystäville järjestettävä konventti. Opetuskomitea tiedusteli, menisinkö ennemmin venäjänkieliseen konventtiin, ja tietysti olin valmis siihen.

Konventtiin tulevat 4000 ystävää tarvitsivat majoituksen. Voitko kuvitella, että 4373 majapaikkaa järjestyi hetkessä. Monet ystävät, joilla ei itsellään ollut mahdollisuutta majoittaa ketään, soittivat haaratoimistoon ja lupasivat maksaa huoneen hotelliin. He lupasivat huolehtia laskusta, majoittui huoneeseen kuka tahansa. Näin kaikille löytyi majapaikka.

Osa konventtivieraista tuli Suomeen kaukaa, jopa Vladivostokista asti. He matkustivat lähes 10000 kilometriä päästäkseen konventtiin. Ystävät olivat vieraita vastassa rautatieasemilla ja lentokentällä.

Ensimmäisenä konventtipaikalle saapuneet vieraat kyselivät, missä venäjänkielinen katsomo on. He olettivat tulleensa suomalaiseen konventtiin ja liikuttuivat kuullessaan, että konventti oli järjestetty vain heitä varten.Kuvittele sitä iloa, kun ystävät saivat laulaa sydeämensä pohjasta! Se oli ikimuistoista.Konventissa oli läsnä 5137 henkeä, ja 33 kastettiin. Ystävillä oli myös mahdollisuus vierailla Suomen haaratoimistossa. Jotta mahdollisimman moni voisi vierailla siellä, haaratoimisto oli auki klo 20:een asti torstaina, perjantaina ja maanantaina.Sinne sai mennä sunnuntai-iltanakin klo 18 - 20. Lisäksi keittiö järjesti kaikille vieraille syötävää. Kaikki tuo oli hieno osoitus rakkaudesta. Vaikkei se ehkä olekaan paikallinen tapa, suomalaiset veljemme jopa antoivat halauksen joka ikiselle vieralle.Jäähyväisten aikaan lämmin, veljellinen rakkaus suomalaisten ja venäläisten ystävien välillä näkyi kauniisti.Itkulle ei ollut sijaa, vaikka vieraat olivat palaamassa haastaviin oloihin, sillä he olivat konventista niin onnellisia. Kukaan ei surkutellut tilannetta, sillä he palasivat kotiin iloisina.Muutamia viikkoja myöhemmin palasimme Venäjälle oikeuden valituskäsittelyyn.Tiedättekin varmaan, että tilaisuuteen matkusti 18 veljeä eri maista, mutta tätä ette ehkä ole kuulleet. Päätoimiston lakiosasto ohjeisti, että jos päätös on kielteinen, meidän täytyy poistua maasta vielä samana iltana. Emme tietenkään tienneet, kuinka monta päivää käsittely kestäisi. Siksi meidän täytyi ottaa kaikki matkatavarat mukaan oikeustalolle ja olla valmiit tekemään nopeasti järjestelyt maasta poistumiseksi.

Kielteinen päätös ilmoitettiin seitsemältä illalla. Meidän täytyi poistua maasta, mutta meillä ei ollut matkalippuja. Niinpä vain pyysimme veljiä ajamaan meidät lentokentälle, samalla kun päätoimisto järjesteli paluutamme. Matkoista vastaavat veljet ja sisaret päätoimistossa tekivät parhaansa, ja ajomatkan aikana meidän kaikkien lentoliput saapuivat sähköpostiini. Jehovan huolenpidon ansiosta kaikki 18 veljeä pääsivät samalle lennolle, joka oli illan viimeinen lento Moskovasta. Tässä olemme yhdeltä yöllä saapuneet Riikaan.Meistä todella tuntui, että Jehova oli tuonut meidät turvallisesti pois. Kaikki veljet ja sisaret, joita tapasin näillä matkoilla, halusivat lähettää lämpimät terveiset teille kaikille. He rukoilevat puolestanne, aivan kuten te rukoilette heidän puolestaan.
 


  
Katso video JW Broadcasting -sivuilta.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity