Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"
08.11.2017 Tony ja Johanneksen poikaYLE julkaisi 15.03.2017 jutun, joka oli otsikoitu: "Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöä, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta". YLE kertoi jutussa mm. näin:

Jehovan todistajien käytännön mukaan seurakunnan sisällä tapahtuvat rikokset tutkii ns. oikeuskomitea, joka koostuu seurakunnan ansioituneista miehistä.

Seksuaalirikosten tutkintaa vaikeuttaa olennaisesti Raamatusta löytyvä kohta, joka edellyttää ainakin kahta todistajaa, jotta rikoksesta epäilty voidaan tuomita.

- - -

Oikeuskomiteoiden vaatimaa kahden todistajat sääntöä ei kuitenkaan muutettu piiruakaan. Sääntö on siis peräisin noin 2 000 vuoden takaa, jolloin Uutta testamenttia kirjoitettiin. Jehovan todistajat perustettiin 1800-luvun lopulla.

– Tämä on meidän kantamme, sanoi jehovan todistajien tiedottaja Terrence O'Brian.

27.07.2015 julkaisemassa jutussaan YLE oli kertonut, että Jehovan todistajat on salannut lasten seksuaalista hyväksikäyttöä Australiassa vuosikymmenien ajan, tutkintakomission kuulusteluissa on ilmennyt tänään maanantaina. Jehovan todistajat on käsitellyt yli tuhat hyväksikäyttötapausten omassa piirissään vuodesta 1950 lähtien, eikä yhtäkään tapausta ole raportoitu poliisille.

Kuuntele tästä, kun Australian haaratoimistossa vuosikymmenet koordinaattorina palvellut Harold V. Mouritz perustelee kahden todistajan sääntöä Suomen vierailullaan. Kyseessä on sama Mouritz, joka Suomessa olleessaan voimakkaasti profetoi vuoden 1975 Harmagedonista.

Marraskuun 2017 kuukausivideolla palveluskomitean jäsen Gary Breaux syytti luopioita siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien järjestön puuhastelusta, kun se itse tutkii rikokset, vaikka rikostutkinta kuuluukin vain ja ainoastaan viranomaisille.

Kuukausivideolla ei mainittu, että kyseessä on nimenomaan pedofiliatapauksiin liittyvä asia, mutta eipä tuota kahden todistajan sääntöä juuri muussa yhteydessä oteta esiin.

On kiinnostavaa, että kun on kyse lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka on rikos, vedotaan kahden todistajan sääntöön, mutta jos on kyse kahden aikuisen välisestä OLETETUSTA seksistä, oikeuskomitea muodostetaan ilman yhtään todistajaa.

Jos kaksi vastakkaista sukupuolta olevaa aikuista Jehovan todistajaa yöpyy samassa asunnossa, heidät voidaan erottaa, jos heidän nähdään lähtevän aamulla yhtä aikaa asunnosta. Tällaisessa tapauksessa ei välttämättä vaadita yhtäkään todistajaa millekään väärinteolle. Samassa asunnossa yöpyminen on erotusperuste, ellei yöpymiselle löydy "lieventäviä" asianhaaroja.

Lainaan tähän uudesta vanhimmiston ohjekirjasta otteen sivulta 61 kappaleesta 11:

Syytetty on ollut todistetusti (ainakin kaksi todistajaa) koko yön samassa talossa vastakkaista sukupuolta olevan kanssa (tai samassa talossa homoseksuaaliksi tiedetyn henkilön kanssa) sopimattomissa olosuhteissa.

Vanhinten on käytettävä hyvää arvostelukykyä arvioidessaan tapausta, ennen kuin he muodostavat oikeuskomiteaa. Olivatko kyseiset kaksi henkilöä kahden kesken koko yön? Onko todisteita siitä, että kyse on romanttisesta suhteesta? Voisiko tapahtuneen taustalla olla ymmärrettäviä syitä, kuten odottamaton hätätilanne.

Mikäli lieventäviä asianhaaroja ei ole, oikeuskomitea muodostettaisiin porneiaan viittaavan voimakkaan aihetodisteen perusteella.

Joten kahden todistajan sääntö ja sen noudattaminen on Jehovan todistajien järjestössä ristiriitaista. Ja tästä kärsivät ne lapset, jotka ovat joutuneet pedofiilien uhreiksi.

Lainaan tähän muutaman kuvakaappauksen JW Broadcasting -kanavan marraskuun kuukausivideolta. Niitä katsellessa kannattaa muista tämä: lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on rikos. Sen tutkinta kuuluu viranomaisille eikä millekään oikeuskomitealle ihan siitä riippumatta, löytyykö todistajia vai ei. Ja sitä paitsi vanhimmilla on ilmoitusvelvollisuus poliisille, jos he saavat tietää epäilyn pedofiilitapauksesta. Jehovan todistaja -vanhimmat tietävät tämän, mutta heillä on ohjeet soittaa haaratoimiston lakiosastolle, ei viranomaisille.


 


Kun puhuja, palveluskomitean jäsen Gary Breaux, niin jääräpäisesti pitää kiinni jostain vanhasta säännöstä, ja lukee siihen valikoiden ja tarkoitushakuisesti "perusteet" Raamatusta, niin olettaisi, että hän lukisi Raamatusta perusteet myös oikeuskomiteoille ja niiden toiminnalle. Mutta ei. Sen hän "unohtaa". Mistä kohtaa oikeuskomitean säännöt Raamatusta löytyvät?

Seuraava teksti, jonka on kirjoittanut Tony, on julkaistu aikaisemmin tänään Veljesseuran sivuilla. Tonyn luvalla se julkaistaan myös tässä:Marraskuun JW Broadcasting ottaa kantaa järjestön pedofiiliongelmaan (silti mainitsematta asiaa suoraan) ja tarkemmin järjestön kahden todistajan vaatimukseen. Cedars teki aiheesta videon, josta summaus alla.

Palveluskomitean jäsen Gary Breaux valistaa ohjelmassa seuraavasti:

Mikä muu voisi saada uskomme nopeasti järkkymään, jos emme ole varuillamme? Tämä liittyy luopioihin. Luopiot puhuvat tästä asiasta todistajia vastaan, ja media ja muut ovat tarttuneet siihen. Raamattu vaatii tunnustuksen tai kaksi todistajaa väärinteolle, ennen kuin voidaan muodostaa oikeuskomitea.

5. Mooseksen kirjan 19:15 antaa tähän hyvät perusteet. Asia todetaan hyvin yksiselitteisesti. Jakeessa sanotaan, että yksi ainoa todistaja ei riitä tuomitsemiseen mistään rikkomuksesta tai synnistä. Sen vahvistamiseksi täytyy aina olla kaksi tai kolme todistajaa. Seurakunnan oikeuskomiteaa ei selvästikään voi perustaa yhden todistajan perusteella. Luopiot vetoavat siihen, että Vanhassa testamentissa käsketään myös kivittämään avionrikkojat. Koska emme tee sitä, miksi täytyisi pitää kiinni kahden todistajan säännöstä? Jos emme ole varovaisia, tällainen ajattelu voi hämmentää. Asiaa pitää miettiä huolellisesti. Matteuksen 18:16:n sanat voivat auttaa siinä. Jeesus asetti kristillisen tavan toimia. Hän sanoo Matteuksen 18:16:ssa:

"Mutta jos hän ei kuuntele, ota mukaasi yksi tai kaksi muuta, jotta jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan suulla."

Jeesus siis vahvisti sen, että tarvitaan kaksi todistajaa. Tämä ei tarkoita, että jos asialle on vain yksi todistaja, siitä ei seuraisi mitään. Se riippuu tilanteesta. Raamatun kanta on kuitenkin selvä. Ennen kuin voidaan muodostaa seurakunnan oikeuskomitea, täytyy olla tunnustus tai kaksi todistajaa teolle. Emme koskaan muuta Raamattuun perustuvaa kantaamme tästä asiasta. Jehova on antanut meille kyvyn pohtia ja tulla vakuuttuneeksi. Kun teemme oman osamme, emme anna uskomme järkkyä nopeasti.

Hallintoelimen läheisyydessä työskentelevän Gary Breauxin lausunto herättää tukun kysymyksiä. Niistä muutama alla.

1. Gary lainaa Matteuksen 18:16:sta, mutta jättää huomiotta edellisen jakeen, joka viittaa seurakunnan jäsenten välisiin tapauksiin. Jae 15 ei anna ensimmäistäkään vihjettä siitä, että kohtaa tulee käyttää myös lasten kohdalla. Kyse on seurakunnassa tapahtuvista aikuisten välisistä asioista.

Matteus 18:15 Mutta jos veljesi tekee synnin, mene ja paljasta hänen virheensä kahden kesken. Jos hän kuuntelee sinua, olet voittanut veljesi.

2. Millä perusteella kahden todistajan sääntöä tulkitaan ehdottomasti ainoastaan lasten hyväksikäyttötapauksissa? Hypoteettinen skenaario: Jos joku seurakunnan jäsenistä murtautuu toisen seurakunnan jäsenen taloon ja tappaa siellä talon emännän, eikä tapaukselle ole muita todistajia kuin eloon jäänyt puoliso, jätetäänkö tapaus käsittelemättä seurakunnassa, koska sille ei ole kuin yksi todistaja?

3. Jos seurakunnan jäsen saa tietää toisen seurakunnan jäsenen synnistä, esimerkiksi esiaviollisesta seksistä, asiasta tietävän oletetaan puuttuvan asiaan. Jos synnintekijä ei ota itse asiaa puheeksi vanhinten kanssa, asiasta tietävän henkilön tulee viedä tieto vanhimmille. Tämän jälkeen kaksi vanhinta puhuttelee oletettua synnintekijää saadakseen häneltä tunnustuksen. Kun kyseessä on lapsen hyväksikäyttö, asiaa ei käsitellä yhtä suoraviivaisesti, mikäli tapaukselle ei ole useampia todistajia.

4. Gary mainitsee, että vaikka kahta todistajaa ei ole, se ei tarkoita etteikö väärinteosta voisi olla seurauksia. Garyn mukaan tämä riippuu tapauksesta. Miksi juuri hyväksikäyttötapauksiin tarvitaan kaksi todistajaa, jotta väärinteosta, rikoksesta, tulisi seurauksia? Etenkin kun hyväksikäyttö on rikoksena sen luonteinen, ettei sille ole käytännössä koskaan useampia todistajia?

5. Hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson joutui vastaamaan Australiassa komissiolle kahden todistajan vaatimuksen raamatullisuuteen. Komission avustaja esitti Geoffreylle kysymyksen 5. Mooseksen kirjan 22:25-27 pohjalta, jossa raiskaukselle riitti yksi todistaja ja pyysi vastaamaan, että eikö tämän mukaan yksi todistaja riitä ihan raamatullisestikin perusteltuna. Geoffrey ei osannut vastata tähän mitään, todeten ainoastaan, että asiaa olisi mukava päästä kysymään Jeesukselta. Ehkä Palveluskomitean jäsen Gary Breaux voisi muistuttaa Geoffreyta, että Jehova on antanut meille kyvyn pohtia ja tulla vakuuttuneeksi.

6. Viimeisenä sivuhuomiona: Jos kaikki mitä luopiot tekevät ja kirjoittavat järjestöstä on valetta, miksi Palveluskomitea kokee tarvetta tutkia niitä ja reagoida niihin? Kysymys saattaisi siis tulla Jehovan todistajan mieleen.
 

  
Katso marraskuun 2017 kuukausivideo JW Broadcasting -kanavalta. Kahden todistajan -säännön käsitteleminen alkaa noin kohdsta 53:15.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity