Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö
09.11.2017 Maaria ja Johanneksen poikaMarraskuun 2017 JW Broadcasting -kuukausivideo sai Cedarsin heti reagoimaan. Hän käsittelee Vartiotorniseuran kahden todistajan sääntöä siltä pohjalta, kuin se on esitetty kuukausivideolla. Hän kiinnittää erityisesti huomion kolmeen asiaan, joilla puhuja, palveluskomitean jäsen Gary Breaux, pyrkii harhauttamaan videon katselijaa:

Matteuksen kohdan
  1. Tekstiyhteyden unohtaminen
  2. Huono soveltaminen
  3. Epäjohdonmukainen soveltaminen

Kaikki kuvakaappaukset: Cedarsin YouTube-video 
Cedars tarkastelee nyt tekstiyhteyttä ja lukee myös jakeen 15 Matteuksen luvusta 18. Sen jätti kokonaan lukematta kuukausivideolla esiintynyt Gary Breaux. Jos tuon jättää lukematta, ei tiedä, mistä on oikein kyse.

(Matteus 18:15, 16) 15 Mutta jos veljesi tekee synnin, mene ja paljasta hänen virheensä kahden kesken. Jos hän kuuntelee sinua, olet voittanut veljesi. 16 Mutta jos hän ei kuuntele, ota mukaasi yksi tai kaksi muuta, jotta jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan suulla.

Cedars kommentoi, että Jeesus puhuu tässä tilanteesta, jossa kahdella aikuisella on ongelmia keskenään. Toinen on tehnyt jonkin synnin toista vastaan. Jokin vääryys on tapahtunut. Hän käyttää sanaa "veli". "Jos veljesi tekee synnin."

Cedars toteaa, että on mielenkiintoista verrata UM-käännöstä muihin käännöksiin. Esimerkiksi The New Living Translation kääntää saman jakeen: "Jos toinen uskova rikkoo sinua vastaan" ja tämä on ratkaiseva asia ymmärtää, varsinkin kun tätä jaetta käytetään lasten hyväksikäytön yhteydessä. Voitko ihan oikeasti ajatella lapsen olevan "veli" tai "toinen uskova"? Tiedän, että Vartiotorniseura yrittää saada lapset kastettua niin nuorina kuin mahdollista. Kuulimme kaikenlaista hullua, kuten vuosikirja 2016 mainitsee 8-vuotiaan menneen kasteelle Englannissa. Ei ajatella sitä. Käytetään tervettä järkeä. Voitko todella soveltaa tätä Matteuksen kohtaa lapsiin, jossa Jeesus määrittelee mitä tapahtuu, kun veljille tulee riitaa? Mielestäni ei voi ja suoraan sanottuna, Gary, jos katsot tätä ja kuten selitän myöhemmin, uskon että katsot tämän, sietäisit hävetä, koska ette näe selvää asiayhteyttä, lain ja rikoksen kannalta. Jopa niin sanotut "maailmalliset" oikeusjärjestelmät tunnustavat lasten olevan lapsia ja heitä pitää kohdella rikosten suhteen eri tavalla kuin aikuisia. Laissa on olemassa sellainen asia kuin suojaikä. Suojaiän raja on useimmissa maissa 16 vuotta. Hän ei voi laillisesti antaa suostumusta seksiin. Jopa maailmalliset hallitukset ja lainsäätäjät tunnustavat tämän, Gary, miksi te ette?

Katso tästä kokonaan suomeksi tekstitetty video (suomenkielinen tekstitys: Maaria). Video kestää noin 40 minuuttia:


 
Lopuksi yksi kuvakaappaus Jehovan todistaja -vanhinten salaisesta ohjekirjasta "Paimentakaa laumaa". Se kertoo aika paljon.
 

  
Alkuperäinen Cedarsin englannkielinen video (ei suomenkielistä tekstiä) täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity