Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Mihin Jehovan todistajien järjestö tarvitsee salaisia kirjoja?
01.12.2017 Johanneksen poika (Päivitetty 09.12.2017)Jehovan todistajien vanhinten salaista kirjaa Paimentakaa Jumalan laumaa ei saa lukea kukaan, joka ei ole itse seurakunnan vanhin. Kierrosvalvojien salaista kirjaa Circuit Overseer Guidelines ei saa lukea "tavallinen" vanhin, vaan ainoastaan kierrosvalvoja (Jehovan todistajien organisaatiossa kierrosvalvoja on suurin piirtein samalla tasolla kuin kirkon organisaatiossa piispa). Correspondence Guidelines -kirjassa on paljon salaisia ohjeita oikeuskomiteaa varten. Sekin on salainen kirja, kuten myös Branch Organization, January 2015.

Mihin Jehovan todistajien järjestö tarvitsee salaisia kirjoja?

Ennen kuin tähän kysymykseen löytyy vastaus, kannattaa tarkastella muutamia piirteitä näistä salaisista kirjoista.

  

Paimentakaa Jumalan laumaa -kirjaa ei saa päällystää tai laminoida kuin vanhin tai sitten seurakunnan miespuolinen jäsen vanhimman valvonnassa. Ulkopuolinen yritys, ei-uskova tai Jehovan todistaja -sisar ei saa tehdä tätä laminointityötä. Näin kertoi lokakuussa 2010 seurakuntien vanhimmille lähetetty salainen kirje.

Mikä tuossa kirjassa on niin salaista, että sitä ei saa lukea "ulkopuolinen" tai seurakunnan tavallinen rivijäsen eikä edes päällystää sitä? Jos tähän vastaisi yhdellä sanalla, se olisi "kiusallisuus". Tuo vanhinten salainen kirja sisältää runsaasti sellaista materiaalia, joka on todella kiusallista järjestölle, joka itse pitää itseään Jumalan järjestönä. Se osoittaa Vartiotorniseuran asenteen olevan täsmälleen samanlainen kuin fariseuksilla ja kirjanoppineilla oli Jeesuksen päivinä. Jeesushan varoitti tällaisista ihmisistä ja tällaisesta asenteesta:

(Matteus 23:1-5)  – – Sitten Jeesus puhui ihmisjoukoille ja opetuslapsilleen sanoen: 2 ”Kirjanoppineet ja fariseukset ovat istuutuneet Mooseksen istuimelle. 3 Sen tähden kaikki, mitä he teille sanovat, se tehkää ja sitä noudattakaa, mutta älkää tehkö heidän tekojensa mukaan, sillä he sanovat, mutta eivät tee. 4 He sitovat kokoon raskaita kuormia ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät halua niitä sormellaankaan liikauttaa. 5 Kaikki tekonsa he tekevät ihmisten katseltaviksi – –

Kirjanoppineet ja fariseukset kuormittivat tavallisia ihmisiä valtavalla määrällä yksityiskohtaisia sääntöjä. Aivan samalla tavalla Jehovan todistajien hallintoelin keksii jatkuvasti sääntöjä, jotka orjuuttavat tavallisia Jehovan todistajia. Vanhinten salainen kirja on "hyvä" (huono) esimerkki juuri tästä. Omituiseksi tämän asian tekee se, että tavallinen jäsen ei saa edes tutustua tähän vanhinten kirjaan, ja kuitenkin hän voi joutua oikeuskomiteaan juuri tämän kirjan perusteella. Onko tämä oikeudenmukaista?

Yhtenä esimerkkinä Lauma-kirjan kiusallisuudesta on se pitkä luettelo, joka määrittelee tilanteet oikeuskomiteoiden perustamiselle. Huomautettakoon, että oikeuskomiteaa ei perusteta, ellei syytettyä epäillä "niin suuresta" synnistä, että hänet voidaan erottaa. Näin ollen Lauma-kirjan listaus erottamisperusteista on todella kiusallista luettavaa. Se todistaa Vartiotorniseuran olevan julma, lakihenkinen ja armoton järjestö. Tällä sivulla on valtavan pitkä "syntiluettelo".

Jostain syystä kaikki nämä luetellut "synnit" eivät ole vertailukelpoisia keskenään. Esim. luettelossa oleva "ahmattius" ei tiettävästi koskaan ainakaan Suomessa ole johtanut erottamiseen, johtuisiko se siitä, että konventtipuheita pitävien vanhinten "painoindeksi" on pääsääntöisesti korkeampi kuin rivijäsenten?

Vanhinten salaisen kirjan "sairas" filosofia paljastuu, kun tarkastelee sen ohjeita lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tapauksissa. Kirjasta tulee kiistattomasti esiin sellainen sairas piirre, että Järjestö on kiinnostunut ennenkaikkea omasta "maineestaan", mutta uhreista se ei välitä lainkaan. Käytännössä järjestön salaiset ohjeet suojelevat rikollisia, tämän on todennut mm. YLE uutisoinnissaan.

Tässä yksi räikeä ja sairas piirre vanhinten salaisesta kirjasta. Kun seksuaalirikoksesta ihan oikeasti pitäisi ilmoittaa viranomaille, vanhimpia kehotetaan soittamaan haaratoimiston lakiosastolle.Tarkastellaan seuraavaksi lyhyesti kierrosvalvojien salaista kirjaa. Mitä se sisältää?Tässä on ote sisällysluettelosta:Ja tässä pari muuta otetta:- - -


Suomeksi käännettynä (käännös: Maaria):

Lasten hyväksikäyttöä koskevat tapaukset
5 Kun vanhimmisto päättää perustaa oikeuskomiten tavatakseen lapsen hyväksikäytöstä syytetyn, on vanhimmiston koordinaattorin ensin otettava yhteys kierrosvalvojaan. Kierrosvalvoja osoittaa erikoiskomitealistalla olevan kokeneen vanhimman toimimaan puheenjohtajana ja tarvittaessa toisen samalla listalla olevan toimimaan valituskomiteassa. Samoin kun lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä erotettu aikuinen anoo takaisin, on vanhimmiston koordinaattorin otettava yhteyttä kierrosvalvojaan ja antaa alkuperäisessä komiteassa olleiden nimet. Sitten kierrosvalvojan tulee päättää tuleeko alkuperäisen puheenjohtajan toimia taas puheenjohtajana vai tulisiko listalta valita joku toinen vanhin. Jos alkuperäinen puheenjohtaja on edelleen seurakunnassa vanhimpana, mutta ei palvele puheenjohtajana, tulee hänen pysyä komiteassa, vaikka tämä tarkoittaisi, että komiteassa on siten neljä vanhinta. Katso 20:4, B:1.

- - -

3. Kun lapsi joutuu sairaalaan, vanhinten tulee tavata lapsen vanhemmat ja käydä läpi dokumentti Miten vanhemmat voivat suojella lastaan veren väärinkäytöltä (S-55). Paimenina vanhinten, jotka eivät ole sairaalayhteyskomitean jäseniä, tulee aktiivisesti tuke veljiä heidän sairastaessaan. Sairaalayhteyskomitea ja potilaiden vierailijaryhmä eivät vapauta vanhimpia vastuusta vierailla ja auttaa paikallisia veljiä ja sisaria, jotka ovat sairaina kotona tai sairaalassa. Vanhinten tulee olla nopeita auttamaan myös muista seurakunnista heidän alueelleen sairaanhoitoa hakemaan tulevia julistajia.
Correspondence Guidelines -kirjan sisällysluettelo kertoo, mitkä aiheet ovat käsittelyssä:
Otetaan pari otetta kohdasta "Funerals" (hautajaiset, sivut 59 ja 60):
Suomeksi käännettynä (käännös: Maaria):

Erotetut henkilöt:
Kristityt pitävät erotettuja ”kansojen ihmisenä”, joka vaatii heidän seuransa välttämistä niin kauan kuin he ovat erotettuja. (Matt. 18:17) Kuitenkin veli voi ajatella, että hän voi pitää muistopuheen erotetulle, ei kuitenkaan valtakunnansalilla, jos tämä on osoittanut katumusta ja halukkuutta tulla takaisin. Tällaista muistopuhetta ei ilmoiteta seurakunnalle, mutta veli voi tehdä harkitun, henkilökohtaisen päätöksen ja pitää puheen lohduttaakseen sukulaisia ja muita läheisiä raamatullisilla ajatuksilla. 2. Kor. 1:3,4; km 3/97 7; w81 9/15 31.

Itsemurhat:
Jää veljen henkilökohtaiseksi päätökseksi pitääkö hän muistopuheen henkilölle, joka ilmeisesti on tehnyt itsemurhan, samoin kuin kristittyjen on päätettävä osallistuvatko tällaisen henkilön hautajaisiin. (1. Sam. 31:4; 2. Sam. 2:5,6) Vanhimmisto päättää voiko valtakunnansalia käyttää tällaisiin hautajaisiin. W02 6/15 30-31; w77 6/1 346; w75 7/15 447-448it

Tässä pari kuvakaappausta neljännestä salaisesta kirjasta:


Miksi Vartiotorniseuralla on runsaasti salaisia kirjoja, joita eivät kaikki Jehovan todistajat saa lukea?

Jehovan todistajien johtajien tapa salata osa tiedoista liittyy vallankäyttöön. "Tieto on valtaa", sanoi enlantilainen filosofi ja lordikansleri Sir Francis Bacon (1561-1626). Tästä seuraa myös se, että esim. seurakunnan vanhimmat voivat tehostaa vallankäyttöään tietämättömiin alamaisiinsa. Tietämättömiä alamaisia on paljon helpompi hallita kuin sellaisia, jotka tietävät asioista jotain.

Uskonnollisten yhteisöjen piirissä pimitetään usein tietoa. Siitä voi seurata jopa hengellistä väkivaltaa silloin kun se liittyy vallankäyttöön.

"Jos hengellinen yhteisö pyrkii kontrolloimaan tiedonkulkua, se tapahtuu pääsääntöisesti kontrolloimalla 1) yhteisöön saapuvaa, 2) yhteisön sisällä liikkuvaa sekä 3) yhteisöstä ulospäin suuntautuvaa informaatiota. Epäterve yhteisö hankaloittaa tiedonkulkua jokaisella näistä alueista sekä demonisoi kritiikkiä esittävät tietolähteet."

Lähde: Aila Ruoho: Päästä meidät pelosta, s.283, luku 7, Ajatuksia tiedonkulun vapaudesta
 
Vartiotorniseuralla on salaisten kirjojen lisäksi valtava määrä salaisia kirjeitä. Haaratoimisto lähettää vuosittan valtavan määrän salaisia kirjeitä seurakuntien vanhimmille. Joskus näistä salaisista kirjeistä voidaan lukea pari sivua seurakunnan kokouksissa, mutta jos luetaankin, osa sivuista on salaisia, joita ei saa lukea eikä laittaa ilmoitustaululle. Tässä pari esimerkkiä:
Luonnollisesti tämän kaltaiset kirjeet ovat kokonaan salaisia, niitä ei saa lukea seurakunnan rivijäsenille:
 

  
Lisätietoja Vartiotorniseuran salaisista kirjoista löydät täältä:
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity