Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Uskovatko Jehovan todistajat, että vain he pelastuvat?
14.11.2017 Maaria  
Kuva: JW.ORG

Kun olin vielä Jehovan todistaja, oli kova työ selittää muille, ettemme usko vain itsemme pelastuvan, vaan kaikilla on mahdollisuus pelastua. Olisihan ollut ylimielistä sanoa, että vain itse pelastuisimme. Selittäminen oli hankalaa lähinnä siksi, että oikeasti uskoimme vain itsemme pelastuvan, mutta ulkopuolisille piti antaa kuva, ettemme missään nimessä tuomitse ketään emmekä väitä olevamme ainoita pelastuvia.

Mitä Jehovan todistajien verkkosivu sanoo aiheesta? Katsotaanpa täältä.Hienosti siis aloitetaan tiukalla kommentilla, että Jehovan todistajat EIVÄT usko olevansa ainoita, jotka pelastuvat. Uskovatko he muidenkin kuin Jehovan todistajien pelastuvan? Heti seuraava lause paljastaa, mitä he oikeasti ajattelevat.

”Miljoonat ihmiset, jotka ovat eläneet menneinä vuosisatoina eivätkä ole olleet Jehovan todistajia, saavat mahdollisuuden pelastua.”

Eli siis ne, jotka eivät olleet Jehovan todistajia, saavat mahdollisuuden pelastua. Miten? Tulemalla Jehovan todistajiksi tietysti! Sitä vain ei tässä kerrota.

Raamatussa selitetään, että Jumalan lupaamassa uudessa maailmassa ”tulee olemaan ylösnousemus, sekä vanhurskaiden että epävanhurskaiden” (Apostolien teot 24:15). Lisäksi monet nykyään elävät voivat vielä alkaa palvella Jumalaa, ja hekin pelastuvat.

Mikä on Jehovan todistajien kriteeri Jumalan palvelemiselle? No se, että he palvovat Jehovaa Jehovan todistajien tavalla tietysti. Eli siis tulevat Jehovan todistajiksi. Kuinkas muutenkaan.

Lopuksi vielä todetaan, ettei ole heidän tehtävänsä määrätä kuka pelastuu ja kuka ei:

Meidän tehtävänämme ei kuitenkaan ole ratkaista, ketkä pelastuvat ja ketkä eivät. Se tehtävä on ainoastaan Jeesuksella (Johannes 5:22, 27).

Siis Jehovan todistajat eivät ole ainoita, jotka pelastuvat. Muutkin voivat pelastua tulemalla Jehovan todistajiksi. Emme päätä kuka pelastuu, mutta vain Jehovan todistajat pelastuvat. Eiku. Hmmm.

Tässä artikkelissa käsitellään kolmea vaatimusta pelastukselle. Siinä sanotaan näin:
  1. Vain ne, jotka huutavat avukseen Jumalan nimeä, pelastuvat.
  2. Heidän täytyy kertoa Jumalan nimestä ja ominaisuuksista muille.
  3. Toisaalta ne, jotka pelastetaan, kannattavat uskollisesti Jumalan valtakuntaa ja kertovat toisille, miten se tulee vapauttamaan kaikki uskolliset ihmiset.
Tämä kertoo Jehovan todistajille suoraan, että vain he pelastuvat, koska heidän näkemyksensä mukaan vain he tietävät Jumalan nimen, Jehova, ja kertovat siitä muille. Jokaisessa kohdassa tämä on vaatimuksena. Eli uskovatko Jehovan todistajat, että vain he pelastuvat?

Vartiotornissa käytetään monessa muussakin asiassa ihan samaa kaksinaismoralismia. Kielletään jonkun olemassaolo ja sitten seuraavissa lauseissa sanotaan aivan päinvastaista. Tämän huomaa erityisesti, kun he selittelevät karttamista. Jehovan todistajien tiedottaja yrittää epätoivoisesti selittää medialle, että kyllä normaalit ihmissuhteet säilyvät, vaikka joku jättää jehovantodistajuuden. Tämä siitä huolimatta, että Vartiotorni suoraan sanoo, että normaalia kanssakäymistä erotettujen perheenjäsenten kanssa pitää välttää. On siinä selittämistä.Onneksi minun ei enää tarvitse yrittää selittää mustaa valkoiseksi. Jehovan todistajien tiedottajan osaa lähinnä säälin.

     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity