Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Jehovan todistajat raportoivat yhä vähemmän luvuistaan – osa 2
02.01.2018 Maaria (Päivitetty 06.01.2018)Jehovan todistajat julkaisivat jokin aika sitten palvelusraporttinsa palvelusvuodelta 2017. Monien pettymykseksi siinä oli vain yhteenveto koko maailmasta ja maakohtaiset raportit puuttuivat, kuten jo aiemmin kerroin.

Nyt he ovat päivittäneet nettisivuillensa joitain tietoja jw.orgin osioon ”Tietoa meistä” jokaisesta maasta erikseen oman linkin alle. Ikävä kyllä siellä on vain muutama luku. Esimerkiksi Suomesta kerrotaan näin:


Lisäksi englanninkieliseen raporttiin on tullut maakohtaisia lukuja, mutta edelleen paljon vähemmän kuin ennen. Varmaan ne päivitetään jossain vaiheessa suomenkieliseenkin.


Lataa tältä sivulta pdf-tiedosto englannin kielellä.
JW.ORG-sivustolle on nyt ilmaantunut 5-sivuinen laajempi raportti myös suomen kielellä. Voit ladata sen täältä.


Vielä viime vuonna kerrottiin maittain kaikki nämä tiedot, lihavoituja ei tänä vuonna enää kerrota:
 • Maan väkiluku
 • Julistajien huippu
 • Julistajien keskiarvo koko vuonna
 • Julistajien keskiarvo edellisenä vuonna
 • Kasvu prosentteina edellisestä vuodesta
 • Asukkaita yhtä julistajaa kohti
 • Kastettujen lukumäärä
 • Osa-aikaisten tienraivaajien määrä
 • Tienraivaajien määrä
 • Seurakuntien määrä
 • Tutkistelujen määrä
 • Muistonvietossa läsnäolleiden määrä
 • Julistajien saarnaamismäärä tunteina
Jostain syystä koskaan ei kerrottu muistonvieton vertauskuviin osallistuneiden määrää maittain, vain koko maailman yhteisluku.

Miksihän julistajien keskiarvoa ei enää kerrota, kerrotaan vain huippu? Niissä oli monesti aika suuri ero ja keskiarvo tuntuisi luotettavammalta, koska se kertoo oikeasti aktiivisten julistajien määrän. Nyt tilastossa ei myöskään enää ole viime vuoden lukuja, joten vertailu on hankalampaa.

Jehovan todistajien raporteissa ei kasvuprosenteissa ole kymmenyksiä. Näin kasvu voi näyttää vähän erilaiselta kuin mitä se oikeasti on. Esimerkiksi Suomen kohdalla voisi äkkiä katsottuna ajatella tilanteen olevan ihan hyvä. Tässä Suomen luvut tällä vuosituhannella. Huomaa vuosikirjoissa kerrotun ja todellisen kasvuprosentin ero. Onhan kehitys toki vähän masentavaa, kun sen näin esittää:
Julistajasuhde on noussut koko ajan. Se kertoo ongelman ytimen hyvin. Väkiluvun kasvaessa luulisi julistajien määrän nousevan vähintään samaa vauhtia. Jehovan todistajien tekemän saarnaamistyön pitäisi näkyä julistajasuhteen laskuna. Suomessakin saarnaamistyötä on tehty kolmisen miljoonaa tuntia joka vuosi. Silti julistajien määrä vain laskee. Ei kovin menestyksekästä työtä, vaikka Jehovan todistajat yrittävät väittää muuta.

Toinen Jehovan todistajille masentava asia on varmastikin se, että heidän työnsä ei mene eteenpäin juuri muualla kuin Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa:
Tilastoon on merkitty julistajien, väkiluvun ja seurakuntien määrän muutos. Jehovan todistajat toki kerskailevat kastettujen määrällä (284212), mutta tosiasiassa julistajamäärien erotus on vain 116260, kun laskee Jehovan todistajien ilmoittamien vuosien 2017 ja 2016 julistajamäärien erotuksen. Mihinkähän sitä porukkaa katoaa?

Huimat 97,6% Jehovan todistajien ilmoittamasta kasvusta koko maailmassa tulee Afrikasta ja latinalaisesta Amerikasta! Viime vuonna lukema oli vajaa 95%. Tilanne siis vain pahenee. Samaan aikaan kun maailman väkiluku on kasvanut miljoonilla, jäsenmäärä polkee muualla paikallaan. Kenttäpalvelukseen käytettiin kuitenkin maailmassa 2046000202 tuntia. Mitä mieltä olet työn tehokkuudesta?

Noin 51% kasvusta tulee pelkästään Afrikasta, jossa myös väkiluku on kasvanut eniten. Julistajasuhde (619 => 612) ei siksi ole juurikaan parantunut kasvusta huolimatta. Tuleeko sielläkin kasvu suurimmaksi osaksi siitä, että lapsia on paljon? Väkiluvun muutos on laskettu Jehovan todistajien tilastoista.

Itäisessä Euroopassa on laskua 4436. Väkilukukin on laskenut miljoonalla. Voisin kuvitella, että sieltä muutetaan lähinnä Länsi-Eurooppaan. Julistajamäärän kasvu Länsi-Euroopassa ei kuitenkaan kata Itä-Euroopan laskua.

Seurakuntia on vähennetty reilulla kädellä Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa, vaikka julistajamäärä ei ole pudonnut samaa tahtia. Suomessakin on myyty paljon saleja ja seurakuntia vähennetty. Miksi siis niin suuri vähennys? Eivätkö lahjoitusvarat kata kuluja? Meneekö pedofiilikorvauksiin paljon rahaa ja teollisuusmaissa sijaitsevista saleista saadaan eniten rahaa?

Etelä-Amerikassa julistajien määrä on kasvanut melkein 40000:lla, mutta seurakuntia tullut vain 124 lisää. Mahtaa siellä salit pullistella ihmisiä.


Luvuista voi vetää myös johtopäätöksen siitä, mitä niissä maissa on tapahunut, joissa työ on kielletty. Lukujen erotus, 809, kertonee riittävästi. Eipä juuri mitään.

Luvut ovat kovin tärkeitä Jehovan todistajille. Vaikka rivijäseniltä vaaditaan tarkkaa raportointia joka kuukausi, näitä yhteismääriä pihdataan heiltä ja vertailua hankaloitetaan koko ajan. Väkisinkin herää epäilys, että he itsekin huomaavat lukujen olevan ristiriidassa heidän puheidensa kanssa. Rahaahan pyydetään jatkuvasti kasvun perusteella. Luvut paljastavat vähän toisenlaista kehitystä.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity