Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Uutiskatsaus: Vartiotorniseuran luottamuksellisia dokumentteja lasten hyväksikäytöstä vuodettu nettiin
10.01.2018 Maaria

Vartiotorniseuran meneillään olevassa lasten seksuaalisessa hyväksikäyttöskandaalissa on tapahtunut edistystä. Ennen näkemättömiä ja luottamuksellisia Vartiotorniseuran asiakirjoja on julkaistu verkossa voittoa tavoittelemattoman järjestön, FaithLeaksin, kautta. Sen tavoite on paljastaa korruptiota ja väärinkäytöksiä uskonnollisissa järjestöissä.

Nämä 33 asiakirjaa sisältävät sarjan kirjeitä Vartiotorniseuran ja Massachusettsissa sijaitsevan Palmerin seurakunnan yksityishenkilöiden välillä. Niissä käsitellään erittäin vakavaa lasten seksuaalista hyväksikäyttötapausta vuosien ajan alkaen vuodesta 1999.

Nämä asiakirjat (nimet on sensuroitu uhrien suojelemiseksi) paljastavat hyvin järkyttävän tarinan. Ensinnäkin ne kertovat kolmen todistajanaisen syyttävän seurakuntansa avustavaa palvelijaa seksuaalisesta hyväksikäytöstä (kaksi naista oli ahdistelijan tyttäriä) ja sen, miten väärin  Vartiotorniseuran raamattu- ja traktaattiseura käsitteli tätä hirvittävää tilannetta. Varoituksen sana, jos päätät lukea asiakirjat: ne sisältävät järkyttävää materiaalia.

Gizmodo-verkkosivuston toimittaja Jennings Brown, on julkaissut erinomaisen artikkelin, jossa tiivistetään kirjeissä kuvatut tapahtumat. Brown sanoo:


Nämä 69 sivua kertovat yksityiskohtaisesti miten Jehovan todistajien viranomaiset ja kirkon virkamiehet käsittelivät syytöksiä yhden sen paikallisen johtajan toistuvasta seksuaalisesta väkivallasta. Haastattelut ja kirkkoviranomaisten kokoamat yksityiskohtaiset muistiot kiusaamisesta ja raiskauksista ovat kauhistuttavia. Nämä 33 dokumenttia tarjoavat hämmästyttävän kuvauksen siitä, kuinka Vartiotornin raamattu ja traktaattiseura - Jehovan todistajien emoyhtiö ja hallintoelin, jota usein yksinkertaisesti kutsutaan "Vartiotorniksi" - käsitteli asiaa sisäisesti lähes vuosikymmenen leikkien terapeuttia, syyttäjää, valamiehistöä ja tuomaria sekä miten pitkälle he ovat valmiita menemään pitääkseen nämä syytökset poissa "maallisesta oikeudesta".

Suosittelen lukemaan Brownin artikkelin saadaksesi käsityksen kirjeiden sisällöstä (Lue artikkeli täältä). Meille tätä kysymystä jo jonkin aikaa seuranneille taustalla oleva tapahtumasarja on valitettavasti tuttu. Asiakirjat osoittavat, kuinka Vartiotorniseuran samat, Australian Royal Commissioninkin aikana paljastuneet toimintatavat, tekivät jo ennestään kauheasta tilanteesta vielä pahemman.

Vanhimpia esimerkiksi estettiin ryhtymästä toimiin kahden todistajan säännön vuoksi. Erään kerran oikeuskomitea peruttiin, koska uhri ei pystynyt "kohtaamaan" isäänsä. Vaikka väärinkäyttäjä tapahtumien johdosta lopulta erotettiin joksikin aikaa, otettiin hänet vain vähän ajan kuluttua takaisin, vaikka hän oli tehnyt kauhistuttavia seksuaalisia väkivallantekoja omille lapsilleen.

Lisäksi kirjeet paljastavat, kuinka Vartiotorniseura ei ymmärtänyt tilanteen jälkiseuraamuksia, kun uhri joutui olemaan samassa uskonnollisessa yhteisössä ahdistelijansa kanssa. He myös näyttävät asettuvan ahdistelijan puolella joissakin tapauksissa, varsinkin silloin, kun uhrin toiminta aiheuttaa "julkista  häpeää" Vartiotorniseuralle. Yleensäkin osoitetaan innokkuutta Vartiotorniseuran puolesta, jotta asiat käsiteltäisiin uskonnon sisällä, poissa "maailman"silmistä.


Tämä tarina selvästi kehittyy koko ajan ja pyrimme pitämään teidät ajan tasalla, mutta nyt haluaisin lopettaa sanomalla tämän: Vartiotorniseura yrittää salata nämä tapahtumat ja omat toimintatapansa ja toivoo, että myrsky laantuisi pian.

Kiitos FaithLeaksin kaltaisille organisaatioille sekä niille, jotka uskaltavat vuotaa näitä asiakirjoja. Ennen kaikkea kiitos uhreille, kun he rohkeasti uskaltavat tulla esiin ja kertoa tarinansa. Tätä myrskyä ei Vartiotorniseura enää voi sivuuttaa.
  


 


Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity