Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Jehovan todistajat sopivat pedofiliakorvauksista salaisella sopimuksella
15.01.2018 Maaria
Kuva: San Diego Reader

San Diego Reader kertoo, että Jehovan todistajat ovat sopineet suljettujen ovien takana paljon julkisuutta saaneen oikeusjutun, jossa Vartiotorniseuraa syytettiin pedofiilin suojelusta. Hyvä asia on se, että uhri sai korvauksia. Huonoa asia se, että asian käsittely julkisuudessa päättyy eikä salaisen sopimuksen sisällöstä kerrota. Tämä on pettymys niille, jotka toivoivat Jehovan todistajille lisää painetta vahingollisten toimintatapojensa muuttamiseen. Näemme Vartiotorniseuran taistelevan hinnalla millä hyvänsä pitääkseen asiat salassa. Se ei myönnä mitään ja vaientaa osapuolet.

Jehovan todistajien keskuudessa on paljon pedofiliaa. Australian Royal Comission löysi pelkästään Australiasta yli tuhat tapausta, joista yhtäkään ei oltu ilmoitettu viranomaisille. Jehovan todistajilla on tapana vaientaa uhrit tavalla tai toisella. Ikävä kyllä, näin pedofiilit voivat rauhassa jatkaa toimintaansa usein minimaalisilla seurauksilla.

Nyt sovittu tapaus on ollut oikeudessa jo kuusi vuotta. Ahdistelija, Gonzalo Campos, pakeni vuonna 2010 kotimaahansa Meksikoon ja on viimeisten tietojen mukaan edelleen siellä Jehovan todistaja. Hänellä on sanottu olleen ainakin 7 uhria, mutta useat uhrit ovat jo aiemmin tiettävästi sopineet tapaukset salassa. Lopez nosti kanteen alunperin kuusi vuotta sitten Vartiotorniseuraa vastaan syyttäen sitä siitä, että he antoivat Camposin olla vastuuasemassa seurakunnassa, vaikka tiesivät tämän taipumuksista. Tämän jälkeen asiassa on koettu monta käännettä. Jopa hallintoelimen jäsentä, Gerrit Löschiä, yritettiin saada oikeuteen kuultavaksi, mutta hän kieltäytyi valaehtoisessa lausunnossaan näin:

"En ole, enkä ole koskaan ollut, seuran virkamies, johtaja, johtava henkilö, jäsen tai Vartiotorniseuran työntekijä. En johda, enkä ole koskaan johtanut, Vartiotorniseuran jokapäiväisiä toimintoja. En vastaa Vartiotorniseuralle. Minulla ei ole, eikä ole koskaan ollut, mitään vaikutusvaltaa yksilönä päättää Vartiotorniseuran käytännöistä tai minkään osaston käytännöistä."

Niin tosiaan, ”Jehovan todistajien kristillinen seurakunta” ja ”Vartiotornin Raamattu- ja traktaattiseura” on laillisesti erotettu toisistaan, jotta voidaan vetäytyä vastuusta, vaikka käytännössähän ne ovat ihan samaa lafkaa. Sitäkö Lösch saivertelee valan velvoittamana?

On ymmärrettävää, että Jose Lopez teki sopimuksen ja otti rahat. Vuosia kestävät oikeudenkäynnit ovat raskaita. Varmasti hänkin halusi päästä elämässään eteenpäin. Sopimus sisältää ihan varmasti erittäin rankat salassapitomääräykset, joten emme todennäköisesti koskaan saa tietää tapauksesta enempää ja mikä pahinta, nykyiset Jehovan todistajat eivät todennäköisesti tule kuulemaan siitä. He voivat jatkaa elämäänsä onnellisen tietämättöminä uskontonsa sisällä olevasta pedofiilikriisistä. He lahjoittavat rahaa liikkeelle ymmärtämättä, mihin rahat oikeasti menevät.

Jännä nähdä miten tämä sopimus vaikuttaa toiseen kalliiseen oikeudenkäyntiin, joka on meneillään. Se on saman pedofiilin toisen uhrin, Osbaldo Padronin, Vartiotorniseuraa vastaan nostama. Näiden kahden tapauksen yhteydessä Vartiotorniseura määrättiin maksamaan 4000 dollaria päivässä sakkoa siitä, etteivät he luovuta pedofiileista pitämäänsä kirjanpitoa. Näissä tiedostoissa oli jo vuonna 2002 yli 23 000 nimeä. Nykyään arvioidaan, että luku saattaa olla jopa kaksinkertainen.

Harmillista, jos Vartiotorniseura onnistuu sopimaan tämän toisenkin jutun ja salaamaan sen julkisuudelta. Hinta tälle nousee kuitenkin korkeaksi. Lopezin tapauksesta määrättiin jo aiemmin 13,5 miljoonan USA:n dollarin korvaukset, joten siitä voimme päätellä vähän korvaustasoa. Lahjoitusvaroille on kysyntää.

Vartiotorniseuralla täytyy olla todella paljon pelissä. He maksavat uhreille korvauksia vaitiolosta miljoonia dollareita ja vielä lisää miljoonia dollareita asianajotoimistoille näiden sopimusten tekemisestä. Oikeudenkäynnitkään eivät ole halpaa lystiä ja kyllä, he käyttävät ulkopuolista asianajotoimistoa. Se on tullut ilmi näiden oikeudenkäyntien aikana.


Tätä toimintaa on vaikea käsittää. Eikö olisi parempi puhdistaa pöytä kerralla kunnolla ja heittää pedofiilit ulos? Lakimiesarmeijaa ei enää tarvittaisi ja uhrit saisivat oikeutta. Nyt pedofiilit voivat jatkaa toimintaansa ja maksettavaa kertyy. Heillä vaikuttaa olevan niin paljon salattavaa, että enää avoimuus ei onnistu. Se voisi tuhota heidät kokonaan. Internetin avulla tieto kuitenkin leviää. Siksi jaksan uskoa, että aikanaan Vartiotorniseura joutuu vielä vastuuseen teoistaan ja heidän on pakko muuttaa vahingollisia toimintatapojaan.

Nyt vain jännityksellä odotamme mitä jw.orgin uutisosio kertoo tästä oikeudenkäynnistä!

 


  


San Diego Readerin internetsivut täällä
.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity