Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Vanhinten opetusvideo 2018: seurakuntalaiset ovat vain tekemiensä työtuntien arvoisia
18.01.2018 Maaria

15.1.2018 Alexandra James

Jokin aika sitten vuoden 2018 aikana Jehovan todistajavanhinten koulutuksessa käytettäviä salaisia opetusvideoita vuoti julkisuuteen. Eräs video oli erityisen hämmentävä. Siinä on näyte kolmesta vanhimmasta keskustelemassa niin sanotuista "vakituisista tienraivaajista". Tällaiset henkilöt käyttävät paljon aikaa Jehovan todistajien saarnaamistyöhön eli käännyttämiseen. Vuonna 2018 näitä henkilöitä vaaditaan tekemään tuota työtä yhteensä 840 tuntia vuodessa eli 70 tuntia kuukaudessa.

Tiedoksi niille, jotka eivät ole tunne Jehovan todistajia ja heidän julkista käännytystyötään, huomaa, ettei uskonnon tavallisille jäsenille makseta tuosta työstä mitään. Lisäksi he käyttävät omia rahojaan autoon, polttoaineeseen ja muihin kuluihin.

Tässä näytteessä vanhimmat miettivät voivatko seurakunnan kolme tienraivaajaa jatkaa tienraivaajina, vaikka he eivät olleet saavuttaneet tuota tuntivaatimusta edellisenä vuonna.


Olet tienraivaaja, etpä juuri muuta

Kahdella ensimmäiseksi arvioidulla tienraivaajalla on molemmilla terveysongelmia eivätkä siksi pysty saavuttamaan vaadittuja tunteja. Ensimmäinen, Sarah, on noin 35-vuotias ja ollut tienraivaaja kahdeksan vuotta. Hiljattain hän on ollut leikkauksessa, josta piti toipua noin kolmessa kuukaudessa. Sarahin voimat ovat vähissä, vaikka leikkauksesta on kulunut jo kymmenen kuukautta.
Vanhinten miettiessä voiko Sarah ja toinen nainen pysyä tienraivaajina, he mainitsevat molempien olleen ”esimerkillisiä, hienoja Jehovan palvojia”. Tämän lyhyen kohteliaisuuden jälkeen vanhimmat keskittyvät Sarahin tilaan ja sanovat, että hän on vielä kymmenen kuukauden jälkeen heikko.

En ole lääkäri, mutta energian puute kymmenen kuukautta leikkauksen jälkeen kuulostaa vakavalta, varsinkin tuon ikäisen naisen kohdalla. Sarahin omat ilmeet videossa osoittavat, että hän on huolissaan omasta tilastaan. Hän tuijottaa surkeana peiliin kotiin tullessaan ja ennen lääkkeiden ottamista.

Puhuessaan lääkärille terveydentilastaan ennen leikkausta, Sarah on yksin. Hän on myös saapunut kotiinsa kenenkään tervehtimättä häntä. Aviomiestä, perhettä tai muitakaan ihmisiä ei mainita.Kuvat: JWvictims.org

Tämä nainen vaikuttaa joutuneen kohtaamaan yksin erittäin pelottavan, vaikean, ehkä jopa ylivoimaisen tilanteen. Vanhimmat eivät kuitenkin keskity hänen terveysongelmiinsa, vaan hänen vaikeuksiinsa tehdä riittävästi seurakuntalaisten kanssa saarnaamistyötä. "Hän on tuskin saavuttanut keskimäärin 50 tuntia kuukaudessa tänä palvelusvuonna", yksi valittaa. Toinen vanhimmista vastaa välittömästi "laskemalla", että Sarahilla olisi koossa vain noin 600 tuntia palvelusvuoden lopussa.

"Tuntien laskeminen"? Ihan oikeasti? Nainen on ollut suuressa leikkauksessa, toipuminen on vaikeaa nuoresta iästä huolimatta ja heidän suurin huolensa ovat numerot, käännytystyössä käytettyjen tuntien keskiarvo?

Näiden miesten karkea välinpitämämättömyys on kauhistuttavaa. Yksi vanhimmista sanoo, että Sarahille annettiin "kolme kuukautta aikaa toipua, ilman huolta tunneista", ikäänkuin hän olisi jotenkin pettänyt heidät siinä, ettei hän toipunut leikkauksesta tarpeeksi nopeasti! He puhuvat myös ikään kuin he olisivat tehneet hänelle suuren palveluksen antamalla hänen pitää "tienraivaajan" arvonimen, vaikka hän suoritti tuota raskasta, uuvuttavaa ja palkatonta vapaaehtoistyötä uskonnolle ennen ja jälkeen vaikean leikkauksen. Yksi jopa sanoo, että heidän on autettava tienraivaajaa näkemään "vuotuisen tuntitavoitteen saavuttamisen tärkeys, koska hän on sitoutunut siihen, kun on allekirjoittanut tienraivausanomuksen."

Tämä herättää kysymyksen, miksi kenenkään pitäisi olla niin huolissaan tästä tuntivaatimuksesta? Palkkaa ei makseta, eikä bonuksia tunneista tule. Mitä epäonnistuminen tuntien saavuttamisessa maksaa näille vanhimmille tai uskonnolle? Menettävätkö he suuren sopimuksen tärkeän asiakkaan tai valmistajan kanssa tai eivät saa jotain avustusta? Puhe tässä vanhinten kokouksessa on kylmän liikemiesmäistä. Työntekijä täytyy alentaa, koska hän ei tuota yhtä paljon kuin ennen ja on nyt rasite.


Kuten tuon esiin tässä kirjoituksessa, raamatussa ei ole esimerkkiä siitä, että ihmisen pitäisi kirjata ylös suorittamansa tunnit. Vielä vähemmän, että vanhimpien pitäisi arvostella ja arvioida henkilöä näiden tuntien perusteella tai jakaa seurakunta eri ryhmiin niiden mukaan. Vaikea kuvitella Jeesuksen käyttäneen laskinta määrittääkseen seuraajiensa asemaa eikä hän varmasti vaatinut koskaan minkäänlaista allekirjoitettua hakemusta, mutta juuri näin vanhimpia ohjeistetaan tässä videossa.

Nämä vanhimmat eivät myöskään mieti millaista apua Sarah tarvitsee jokapäiväisessä elämässään saadakseen levätä ja toipua kunnolla leikkauksesta parantuakseen mahdollisimman hyvin. Joku saattaisi väittää, että ehkä ystävät tai perhe auttavat häntä, mutta vanhinten kokouksessa ei mainita, että he olisivat yhteydessä Sarahin tukiverkostoon nähdäkseen, millaista apua he mahdollisesti tarvitsevat. Ei mitään mainintaa tuesta tai auttamisesta! Koko hänen tilanteensa miettimisen tarkoitus on vain selvittää, voitaisiinko hänen "sallia" olla edelleen tienraivaaja. Huolimatta satunnaisesta pahoittelevasta kommentista, kokouksen sävy oli se, että Sarah oli pettymys, koska hän oli luvannut palautuvansa leikkauksesta kolmessa kuukaudessa eikä hän ollut pystynyt.

Jos olet joskus miettinyt omaa asemaasi tässä uskonnossa tai miten tämän uskonnon johtajat näkevät jäsenensä, tämä video antaa vastauksen. Arvo ei perustu sinuun henkilönä, vaan siihen montako tuntia teet käännytystyötä. Jos olet käynyt läpi suuren leikkauksen etkä ole täysin parantunut kymmenessä kuukaudessa, olet vain pettymys vanhimmille, koska et saavuta tuntivaatimusta. Olet vain ratas koneessa. Sinun pitää toimia kunnolla kaikkina aikoina, muuten sinut hylätään pettymyksenä. Tämä video yksin todistaa sen, ettei tämä uskonto tiedä mitään rakkaudesta. Se ei edes ole uskonto, vaan liike, jossa sinun pitää suorittaa jatkuvasti tai sinut alennetaan takaisin tavalliseksi, jokapäiväiseksi ja hyödyttömäksi... kristityksi.

Jatkuu...
 

  
Alkuperäiset JWvictim.org internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity