Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen
03.02.2018 MaariaJehovan todistajien ovelta ovelle -työssään tekemät muistiinpanot rikkovat EU:n ylimmän tuomioistuimen edustajan mukaan EU:n tietosuojalainsäädäntöä. Hän tukee näkemyksellään Suomen tietosuojaviranomaista.


Kuva: DW

Tuomioistuimen julkisasiamies Paolo Mengozzi hylkäsi torstaina Luxemburgissa Jehovan todistajien tekemän kanteen, jossa väitettiin, että muistiinpanoja kerätään vain yksittäin ja että ne eivät loukkaa EU:n yksityisyyden suojaa koskevaa direktiiviä.

Julkisasiamies, jonka havainnot usein otetaan vakavasti Euroopan unionin tuomioistuimessa, päätteli kuitenkin raportissaan, että Jehovan todistajat (JT) ovat keskitetysti järjestäytyneitä ja heidän on saatava ihmisiltä lupa muistiinpanoihin.

Todisteeksi Mengozzi sanoi liikkeen tarjonneen ennen oikeudellista kiistaa jäsenilleen painettuja lomakkeita muistiinpanoja varten.


Oikeusjuttu sai alkunsa Suomesta

JT nosti kanteen Suomen tietosuojaviranomaisen päätettyä, että uskonnollinen ryhmä voi tallentaa ja käsitellä tietoja ihmisistä, joille jäsenet puhuvat, vain EU:n ja Suomen lakien puitteissa.

Suomen viranomaiset totesivat, että JT:t tekivät muistiinpanoja ihmisten perheenjäsenistä ja uskonnollisista näkemyksistä myöhempää käyttöä varten ilman heidän lupaansa.

Jehovan todistajat on USA:ssa New Yorkin osavaltiossa 1800-luvulla muodostunut liike, jolla on maailmanlaajuisesti yli 8 miljoonaa jäsentä. Se saarnaa ovelta ovelle ja pyrkii käännyttämään "ulkopuoliset" sen kirjaimelliseen näkemykseen Raamatusta ja uskoon, että maailman loppu on lähellä.


Jäsenet vastustavat asepalvelusta. Heitä vainottiin laajasti toisen maailmansodan aikana.


Useita tietosuojatapauksia

Julkisasiamiehen raportit tarjoavat tyypillisesti perustan Luxemburgin tuomioistuimen ratkaisuille. Tuomio Suomen tapauksessa vie todennäköisesti useita kuukausia.

Tuomioistuin on tehnyt lukuisia päätöksiä yksityisyydensuojasta, kuten viime viikolla syyttämättäjättämispäätöksen itävaltalaisen aktivistin tekemään pyrkimykseen nostaa ryhmäkanne Facebookia vastaan.

Vuonna 2015 annetussa tuomiossa tuomioistuin pakotti EU:n ja Yhdysvallat korvaamaan "Safe Harbor" -tiedonjakojärjestelmän uudella järjestelmällä, joka suojaa paremmin Yhdysvaltalaisten yritysten keräämiä tietoja eurooppalaisista.

 


 

  
Alkuperäiset DW internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity