Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      "Tahdonvapaus" vai "sääntöluettelo" - kumman hurskas Jehovan todistaja valitsee?
14.02.2018 Johanneksen poika
Kuva: JW.ORG

Päivän teksti on otettu vuoden 2016 syyskuun Vartiotornilehdestä. Lue lisää täältä.Tämän päivän teksti on "kivasti" ristiriitainen. Aiheena on pukeutuminen ja ulkoasu. Päivän tekstissä sanotaan mm. näin:

"Henkilökohtaiset mieltymyksemme vaikuttavat kuitenkin siihen, miten pukeudumme. Meillä jokaisella on erilainen maku ja erilaiset taloudelliset resurssit.
- - -
Koska monissa kaupoissa tarjonta keskittyy siihen, mikä on muotia, voi olla työn ja tuskan takana löytää säädyllisiä hameita, mekkoja ja puseroita tai pukuja ja housuja, jotka eivät ole liian tiukkoja."

Tuo teksti on napattu Vartiotornista kirjoituksesta "Tuottaako pukeutumistyylisi kunniaa Jumalalle?"

Tässä jutussa taas vouhotetaan vaatteiden "tiukkuudesta". Se näyttää olevan hallintoelimen jäsenille jokin pakkomielle, josta pitää vähän väliä touhottaa. Jutussa käsitellään myös parta-asiaa. Vartiotorniseura siis määrittelee sen, minkälaisia vaatteita Jehovan todistajien tulee käyttää ja saako olla parta vai ei. Tässä pari lainausta siitä lehtikirjoituksesta, josta päivän teksti on lohkaistu:


"Entä onko veljien sopivaa kasvattaa parta? Mooseksen laissa vaadittiin, että miehillä oli parta. Kristityt eivät kuitenkaan ole Mooseksen lain alaisuudessa, eikä heillä ole velvollisuutta noudattaa sitä. (3. Moos. 19:27; 21:5; Gal. 3:24, 25.) Joissakin kulttuureissa siistiä, hyvin hoidettua partaa saatetaan pitää hyväksyttävänä eikä se mitenkään halvenna Valtakunnan sanomaa. Joillakin nimitetyillä veljillä on parta. Jotkut veljet voivat kuitenkin päättää olla kasvattamatta partaa (1. Kor. 8:9, 13; 10:32). Toisissa kulttuureissa tai paikoissa parta ei ole tavanomainen eikä sitä pidetä sopivana kristitylle sananpalvelijalle. Se saattaisi jopa estää veljeä tuottamasta pukeutumisellaan ja ulkoasullaan kunniaa Jumalalle ja olemasta toisten silmissä ”nuhteeton” (Room. 15:1–3; 1. Tim. 3:2, 7).

Miten kiitollisia olemmekaan siitä, että Jehova ei ole kuormittanut meitä antamalla meille pukeutumista ja ulkoasua koskevaa yksityiskohtaista sääntöluetteloa. Sen sijaan hän sallii meidän käyttää tahdonvapauttamme ja tehdä järkeviä henkilökohtaisia ratkaisuja Raamatun periaatteiden pohjalta."

Huomaakohan kukaan Jehovan todistaja, joka tämän päivän tekstin lukee, miten "looginen" se on ja miten "paljon" Jehovan todistajille annetaan "vapauksia". Tämä lause kertoo kaiken:

"Miten kiitollisia olemmekaan siitä, että Jehova ei ole kuormittanut meitä antamalla meille pukeutumista ja ulkoasua koskevaa yksityiskohtaista sääntöluetteloa."

Tällä lauseella olisi mahdollisuus voittaa vitsinkerronnan maailmanmestaruus.


Jos Jehova ei ole kuormittanut Jehovan todistajia yksityiskohtaisilla säännöillä, niin onneksi on hallintoelin, joka keksii mitä ihmeellisimpiä sääntöjä.

"Tahdonvapaus", mikä se on Jehovan todistajien yhteisössä? Se on asia, jota ei juuri saa käyttää. "Sääntöluettelo", mikä se on Jehovan todistajien yhteisössä? Se on asia, johon törmää päivittäin useita kertoja. Jos "tahdonvapaus" ja "sääntöluettelo" ovat törmäyskurssilla, kumman Jehovan todistaja valitsee?

 


  

Kuva: JW.ORG

Lue lisää Jehovan todistajien pukukoodista täältä.

Onko partasääntö "karvan verran" liian tiukka Suomen Jehovan todistajien keskuudessa? Eräs Jehovan todistaja -vanhin kasvatti parran Suomessa. Hän joutui kolmen muun vanhimman kuulusteluun. Mistä oli kyse? Lue täältä.

 
 


 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity