Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Jehovan todistajien raamatullinen näkemys lasten hyväksikäyttöön
04.05.2018 MaariaJehovan todistajat ovat julkaisseet vastineensa maailmalla yhä enemmän ja enemmän velloviin syytöksiin koskien yhä enenevää määrää yleisön tietoon tulleita lasten hyväksikäyttötapauksia. Vastine sisältää tuttuja ympäripyöreitä lauseita, joita Jehovan todistajat ovat viljelleet aiemminkin, kun tiedotusvälineet ovat kysyneet heiltä ongelmasta. Lauseet varmastikin uppoavat luottavaisiin jäseniin tai huolimattomiin lukijoihin. Muissa lomake herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

Ensinnäkin otsikko: Jehovan todistajien raamatullinen näkemys lasten hyväksikäyttöön. Voiko asian ladatummin esittää. Jo otsikko kertoo, että meillä on raamatulliset perusteet, me olemme oikeassa, tähän ei ole vastaan sanomista, koska itse pyhät kirjoitukset vahvistavat kantamme. Miksi sana ”raamatullinen” on tässä? Eikö olisi voinut olla vain, meidän näkemyksemme. Eiköhän tuosta heidän näkemystensä ”raamatullisuudesta” voida olla montaa mieltä.

Ensin lomakkeen kohdissa 1-3 on yleistä löpinää siitä, kuinka Jehovan todistajat pitävät lapsia ”Jehovan perintönä” ja ”kammoksuvat” lasten hyväksikäyttöä. No niin, nyt on lukijalta riisuttu aseet. Olemme niin pyhä kansa.

Sitten kohdassa 4 sanotaan, että uhrilla on ”täysi oikeus” viedä asia viranomaisille. Onko yhtään outo sanamuoto? Eikö siinä pitäisi lukea, että lasten hyväksikäyttö on rikos ja se PITÄÄ viedä poliisille, jotta poliisi voi tutkia onko rikosta tapahtunut? Lisäksi sanotaan, että vanhimmat eivät kritisoi, jos joku ilmoittaa poliisille. Siis mitä ihmettä!? Onko tällainen pelko olemassa? Kuvittele päiväkodin henkilökuntaa toteamassa hyväksikäyttötapauksessa lapsen vanhemmille, että juu, kyllä teillä on täysi oikeus puhua viranomaisille, emme kritisoi teitä. Jos hyväksikäyttö olisi jotenkin päässyt tapahtumaan päiväkodissa, et varmasti tällaista tekstiä kuulisi. Poliisit ja sosiaalityöntekijät olisivat paikalla todennäköisesti ennen lapsen vanhempia.

Kohta 5. Tässä se on. Vanhinten pitää ottaa ensin yhteys haaratoimistoon, jos kuulevat lapsen hyväksikäytöstä. Haaratoimisto kuulemma ilmoittaa viranomaiselle, JOS lapsi on edelleen vaarassa tai JOS on joku muu PÄTEVÄ syy. Jos, jos ja jos. Olisi kiva kysyä viranomaisilta, onko näin oikeasti koskaan käynyt. Australian Royal Commission löysi 1004 tapausta, joista yhtäkään, siis EI YHTÄKÄÄN, oltu raportoitu viranomaisille.Kohta 6. Vanhemmilla on ensisijainen vastuu lapsistaan. Miten ihmeessä vanhemmat voivat hoitaa tämän vastuun, jos he eivät tiedä, että yhteisön sisällä on pedofiileja? Jehovan todistaja -vanhemmat elävät ihan oikeasti luulossa, että kaikki paha on liikkeen ulkopuolella. Sisällä painotetaan jatkuvasti sitä, miten maailma on Saatanan vallassa ja Jehovan todistajilla on hengellinen paratiisi pahan maailman keskellä. Siksi maailmasta pitää erottautua. Milloinkaan ei varoiteta, että oman seurakunnan vanhin saattaa olla pedofiili, edes silloin kun tuo henkilö on todettu pedofiiliksi. Näin ollen on ihan normaalia, että Jehovan todistaja -vanhemmat antavat lastensa osallistua teokraattisiin toimiin jopa kahden kesken aikuisten miesten kanssa. Lukemattomia lapsia ympäri maailman on hyväksikäytetty juuri näissä tilanteissa. Niistä on annettu monia tuomiota ja sitä useampia tapauksia on soviteltu, mutta jostain syystä lomakkeessa ei edelleenkään varoiteta tästä. Väitetään vain kohdassa 11 sanotaan, että lasten vanhempia varoitetaan seurakunnassa. Itse en ole kuullut kuin kieltoja puhua asiasta kenellekään, vaikka olen henkilökohtaisesti seurannut sivusta pariakin eri pedofiliatapausta.


Kuva: ABC News

Kohdassa 7 kehuskellaan sillä, että Jehovan todistajien keskuudessa ei eroteta lapsia vanhemmistaan, koska heillä ei ole lasten kerhoja, päiväkoteja tai orpokoteja, kuten monilla muilla uskonnoilla varsinkin Yhdysvalloissa on. Täytyy sanoa, että hieman outoa, että kehuskellaan sillä, että EI tehdä hyväntekeväisyyttä tai muuta yhdyskuntaa auttavaa toimintaa ja naamioidaan se sen alle, että näin ei eroteta vanhempia lapsista. Tämähän lisäksi tarkoittaa sitä, että lapset altistetaan kuuntelemaan aikuisten kanssa samaa ohjelmaa, jossa puhutaan vainoista, hyökkäyksistä ja tulevasta maailmanlopusta. Kumpihan on lapselle parempi, noin niin kuin aikuisten oikeasti? Lisäksi Jehovan todistajilla ON erityinen auttamisjärjestely, jossa vanhempi ohjaa nuorempaa. Ja miten tämä tapahtuu? Kahden kesken.

Kohdassa 8 sanotaan, että vanhimpien täytyy kohdella uhria kunnioittavasti. Ihan oikeasti. Miksi tämä täytyy edes kirjoittaa erikseen? Onko tämä muka jotain jumalallista viisautta? Eikö normaalilla ihmisellä ole normaali reaktio kohdella uhria myötätuntoisesti???

Kuuntelepa järkyttäviä tarinoita, miten uhreja on Jehovan todistajien keskuudessa kohtelusta Australian Royal Commissionin pöytäkirjoista. Uhrit on pakotettu kohtaamaan hyväksikäyttäjänsä oikeuskomiteoissa ja uhrien on pitänyt toistaa kaikkien kuullen mitä on tapahtunut, uhreja on uhkailtu, heitä on erotettu yhteisöstä jne jne jne.

Kohdassa 9 taas ilmoitetaan, ettei uhreja KOSKAAN pakoteta kohtaamaan hyväksikäyttäjäänsä. Ahaa, tätä on siis muutettu. Vanhinten ohjekirja vuodelta 2010 sanoo, että tällainen tapaaminen pyritään järjestämään. Nytkö, vuonna 2018, vihdoin ymmärretään, että tämä on haitallista? Olisiko tähän kohtaan ollut aiheellista pyytää anteeksi, että aiemmin näin on ollut tapana toimia ja samalla tuotettu suunnaton määrä inhimillistä kärsimystä, mutta että nyt vihdoinkin olemme muuttaneet toimintatapojamme? Ei, anteeksipyyntöä ei kuulu. Vain väite, ettei näin tapahdu, ikään kuin aina olisi ollut näin.

Kohdassa 10 sanotaan, että vanhimmat suorittavat ”raamatullisen tutkinnan” ja, että tämä on uskonnollinen menettely raamatun ohjeiden mukaan. Missä Raamatussa neuvotaan, miten tällainen tutkinta suoritetaan? Miksi tässä kohtaa ei ole lainattu mitään raamatunkohtaa, vaikka muuten tiedotteessa on paljon raamatunkohtia. Eikö oikeaa raamatunkohtaa löytynyt?

Kohta 12. Lasten hyväksikäyttöön syyllistynyt ei voi saada vastuita tai etuja seurakunnassa vuosikymmeniin, jos koskaan. Miksi heitä ei eroteta? Kohdassa 11 sanottiin, että katuvia ei eroteta. Siis jos teet synnin JA rikoksen, voit vain katumalla vanhimpien haluamalla tavalla jäädä seurakuntaan. Samaan aikaan ihmisiä erotetaan tähän verrattuna aivan pikkuasioista, kuten äänestämisestä vain siksi, että jonkun mielestä ei kadu tarpeeksi tai ei osoita katumusta ”oikealla tavalla”. HALOO!?!? Eikö Raamatun mukaan se PAHA pitänyt poistaa keskuudesta?

Yksi asia, joka tiedotteesta loistaa poissaolollaan on ns. kahden todistajan sääntö. Se tarkoittaa sitä, että Jehovan todistajien silmissä mitään ei ole tapahtunut, jos syytetty ei myönnä hyväksikäyttöä eikä toista todistajaa ole. Jokainen vähänkään aivojaan käyttävä tietää, ettei hyväksikäytöllä yleensä ole silminnäkijöitä. Siksi poliisilla on käytössä vähän tehokkaammat systeemit. Miksi tähän asiaan ei oteta kantaa tässä tiedotteessa? Lue lisää Ylen uutisista ja katso halutessasi John Cedarsin mainio vastine siihen, kun Jehovan todistajat ylimielisesti julistavat, etteivät he koskaan muuta tätä kahden todistajan sääntöä.


Kuva: YLE

On erikoista, että Jehovan todistajat julkaisevat juuri nyt tällaisen tiedotteen nettisivuillaan ja ilmoittavat asiasta seurakunnissa. Tavoitteena tietysti on se, että jäsenet kuvittelisivat, ettei mitään ongelmaa ole. Toisin kuin katolinen kirkko, joka pyysi anteeksi ja maksoi korvauksia, Jehovan todistajat pyrkivät peittelemään, hyökkäämään ja esiintymään uhrina. Se ei myönnä mitään, ei pyydä anteeksi ja esiintyy uhmakkaasti viranomaisia kohtaan. Kalifornialaisen oikeuden tuomari totesi, ettei ole koskaan nähnyt niin uppiniskaista vastaajaa kuin Vartiotorniseura.

Samaan aikaan maailmalta kuuluu huhuja, että Jehovan todistajat tuhoavat pedofiilirekistereitään urakalla. Heiltä on pyydetty Yhdysvalloissa rekistereitä monessa oikeuskäsittelyssä ja he ovat kieltäytyneet niitä antamasta jopa uhkasakon uhalla. Silent Lambs -organisaation mukaan heillä oli jo vuonna 2002 yli 23 000 pedofiilin nimet noissa rekistereissä. Pelkästään Yhdysvalloissa.

Tapauksia ympäri maailman paljastuu koko ajan lisää. Lue halutessasi lisää englanniksi arvovaltaisista lähteistä kuten San Diego Readeristä, The Guardianista ja Philadelphia Inquirystä. Erittäin hyviä dokumentteja asiasta ovat myös tehneet mm. Kanadalainen CTV ja BBC. Lisää juttuja löytyy googlaamalla myös Euroopasta runsaasti.


Kuva: CTV

Jehovan todistajat yrittävät jälleen kerran päästä pälkähästä puhumalla ihmiset pyörryksiin ja harhauttamalla kuulijaa. He jättävät tärkeitä asioita sanomatta ja muuntelevat totuutta.

Onko asia näin? Päättele itse. Lainauksia vanhimmiston ”Paimentakaa Jumalan laumaa” -ohjekirjasta:
 

(s. 19)
Onkohan ihan laillista säilyttää tietoja määräämättömään aikaan asti?(s. 35)
Jos joku myöntää hyväksikäytön, kerrotaanko viranomaisille?(s. 73)
Yhteinen tapaaminen pyritään järjestämään. Jos syyttäjä (uhri) ei halua, jätetään asia Jehovan käsiin. Asiasta tehdään raportti arkistoon. Missä kohtaa puhutaan viranomaisista?(s. 98)
Seurakunnalle ei kerrota ojentamisen syytä, ainoastaan se, että jotakuta on ojennettu. Onko tämä mielestäsi vanhempien varoittamista, jotta he pystyvät suojelemaan lapsiaan, jotta he ymmärtäisivät, että vaara saattaa olla valtakunnansalin viereisessä penkissä istuva henkilö?
 


(s. 133)
Hienoa, myönnetään, että hyväksikäyttö on rikos, eikä saa kieltää kertomasta poliisille. Voiii. Tämän voisi tietysti ajatella niinkin päin, että kun hyväksikäyttö on rikos, niin se PITÄÄ kertoa poliisille.
 (s. 133-134)
Heti lasten hyväksikäyttöä koskevan luvun jälkeen on väliotsikko ”Veljien haastaminen oikeuteen”. Juuri on sanottu, että seurakunta ei ryhdy toimiin sinua vastaan, jos viet asian viranomaisille. Kuitenkaan oikeuteen et voi mennä, se on kielletty heti seuraavassa kappaleessa. Ihan oikeasti, miksi se on sijoitettu tähän? Onko muiden mielestä ristiriitaa?(s. 134)
Jos taas sinut on uskonveljesi haastanut oikeuteen, et tee väärin, jos puolustaudut. No, lähtökohtaisestihan tämä koko kappale on aivan Pohjois-Koreaa tai orwellilaista. Ihan käsittämätöntä, että seurakunnan johtajille joudutaan edes tällainen sääntö kertoa. Mutta, mitä tämä tarkoittaa? Sitä, että se, joka asian on vienyt (uhri) oikeuteen rikkoo Raamatun käskyä ja se, joka puolustautuu (pedofiili) ei riko. Kätevää, eikö?

Kirje tulee todennäköisesti aikanaan Jehovan todistajien nettisivuille suomeksi. Termit saattavat hiukan poiketa tässä käytetyistä, koska teksti tähän on otettu englanninkielisestä tiedotteesta.

 


  
Lue Jehovan todistajien laatima dokumentti JW.ORG:n sivuilta.

Vaihtoehtoisesti voit lukea sen täältä
.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity