Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen
01.06.2018 Johanneksen poikaTässä jutussa käsitellään netissä jo aiemmin ollutta videoa, joka kertoo "rautalangasta vääntäen", miten Euroopan uudet tietosuojavaatimukset vaikuttavat Jehovan todistajien järjestöön. Videoon on nyt saatavana myös suomenkieliset tekstit, joten se helpottaa monien tiedonsaantia merkittävästi. Kuvakaappaukset on otettu kyseisestä YouTube-videosta. Linkki videoon löytyy tämän sivun lopusta.Toukokuussa tulee voimaan uudet EU:n tietosuojalait ja toimintatapoja uudistetaan vauhdilla. Tämä on hyvä asia, koska edelliset tietosuojalait tehtiin 90-luvulla, ja maailma on nykyään täysin erilainen. Koska lähestymme esineiden internetiä, jossa kaikki on netissä ja tietoa jaetaan, yksityisyys on tärkeä asia. Uusi laki toivottavasti antaa henkilölle oikeuden "unohtua", poistaa tietonsa kokonaan. Tämän jälkeen rekisterinpitäjän on laitonta ylläpitää ja käyttää tietojasi ilman suostumustasi, ja se voi saada jopa 20 miljoonan euron sakot.Miksi EU:n lainsäädäntö sitten vaikuttaa amerikkalaisiin yrityksiin kuten Vartiotorniseuraan? Se johtuu siitä, että tämä laki on maailmanlaajuinen riippumatta siitä, missä päin planeettaa yritys sijaitsee. Jos yrityksesi seuraa eurooppalaisten toimintaa, tätä lakia on noudatettava. Se tarkoittaa kirjallisen suostumuksen saamista lomakkeella, joka on kirjoitettu selkeästi, yksiselitteisellä kielellä.Katsotaanpa Vartiotorniseuran lomaketta. Tässä meillä on ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn. Siinä sanotaan:

"Julistajana ymmärrän ja hyväksyn, että Jehovan todistajien maailmanlaajuinen uskonnollinen järjestö, johon kuuluvat oma seurakuntani, paikallinen haaratoimisto ja muut vastaavan kaltaiset Jehovan todistajien käyttämät organisaatiot, käsittelee henkilötietojani lainmukaisesti ja oikeutettujen uskonnollisten etujensa mukaisesti."No, vähän vaikea hyväksyä, että käytätte tietojani lainmukaisesti, koska enhän tiedä mitä tiedoillani teette. Vaikea antaa lupa.

"Lisäksi annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn, jotta voin osallistua vakaumukseeni liittyvään uskonnolliseen toimintaan."

Tämän voin nyt tulkita monella tavalla. Mihin en voi osallistua, jos en allekirjoita? Tässä ei sanota. (Nimittää vanhimmaksi tai tienraivaajaksi). Sitten sanotaan:

"Suostun myös siihen, että henkilötietojani voidaan lähettää mille tahansa Jehovan todistajien käyttämälle organisaatiolle ja että nämä organisaatiot voivat sijaita sellaisissa valtioissa, joiden kansalliset lainsäädännöt tarjoavat erilaisen henkilötietojen suojan tason, joka ei aina vastaa sitä suojan tasoa, jonka asuinvaltioni tarjoaa."

Joten siis minun pitää suostua siihen, että tietoni annetaan mihin tahansa organisaatioon, missä tahansa maassa, joissa ei välttämättä ole mitään asiaan kuuluvia lakeja, ja ne ovat turvassa? Kaikki on kunnossa... mielenkiintoista...  Sitten tietysti sanotaan, että

"annan tällä päivämäärällä suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn aika ajoin tapahtuvien muutosten mukaisesti."

Joten, voit muuttaa sääntöjä milloin vain. Kerrotaanko minulle, kun niitä muutetaan? Annetaanko minulle mahdollisuus allekirjoittaa uusi lomake? Tuskinpa.

Nyt haluan palata pieneen outoon toteamukseen, jonka yli hyppäsin tarkoituksella. Siinä sanotaan, että

"annan suostumukseni henkilötietojeni käyttöön... jotta voin saada hengellistä tukea."

Öh, eli mitä? Miten henkilötietoni auttavat minua saamaan hengellistä tukea? Tiedän, mitä ajattelet. Sitä, että vanhimmat voivat tarkistaa julistajakorttini ja nähdä, etten tee tarpeeksi. Niinpä rakastava vanhin voi tulla kertomaan minulle, että minun on tehtävä enemmän. Mutta ei, tämä ei tarkoita sitä, koska riippumatta siitä, allekirjoitatko vai et, he joka tapauksessa ylläpitävät sinusta omalla nimelläsi julistajakorttia.Siirrytäänpä vanhinten ohjeeseen.

"Jos joku kieltäytyy allekirjoittamasta",

aha, eli he tietävät, että näin saattaa jossain käydä..."Jos suostumusta henkilötietojen käyttöön ei allekirjoiteta, yksittäinen henkilö pysyy julistajana."

Wow, onpa kilttiä heiltä! Mutta sitten sanotaan, että

"seurakunta pitää kirjaa hänen toiminnastaan sisältäen hänen henkilökohtaisen julistajakorttinsa."

Joten tietojasi tallennetaan, allekirjoititpa lomakkeen tai ei. Joten, mikä mystinen tieto antaa minulle mahdollisuuden saada hengellistä tukea? Emme tiedä. Tämä on hyvin epäselvää. (* Huomautus) Joten, jos parempi tietosuoja on hyvä asia, miksi tämä on ongelma, jos olet Jehovan todistaja? Siksi, että Jehovan todistaja näkee asiat joko mustana tai valkoisena, oikeana tai vääränä, hyvänä tai pahana. Sinun on oltava kuuliainen niille, jotka on asetettu johtoasemaan teidän keskuudessanne. Sinun on noudatettava teokraattista ohjausta. Todellisuudessa Jehova on se, joka pyytää sinua allekirjoittamaan. Joten kuunteletko, totteletko ja tuletko siunatuksi? Jos et, huomaa, mitä sihteerille sanotaan, hänen

"on ilmoitettava vanhimmistolle, jos joku julistaja kieltäytyy allekirjoittamasta suostumusta."

Ja vielä toisessa dokumentissa mainitaan, että

"sihteerin pitää ilmoittaa vanhimmistolle, jos joku kieltäytyy täyttämästä lomaketta tai myöhemmin peruuttaa suostumuksensa."

Sinun nimesi otetaan esille vanhimmiston kokouksessa. Paimennuskäynti kutsuu. Saatat olla luopio, niskuroiva, kapinallinen tai itsenäinen ajattelija. Sinä olet tarkkailun kohde. Saatat ajatella, että tottahan Jehovan järjestölle voi huoletta uskoa omat henkilötiedot. Ne ovat varmasti heillä turvassa. No mietipä tätä. Me tiesimme tästä kirjeestä ennen seurakuntia. Mistä luulet meidän saaneen haltuumme videot, lomakkeet ja muut tiedot? Miten ne ovat vuotaneet? Joten todellakin, voitko luottaa siihen, että tietosi ovat turvassa tuossa järjestössä?

(* JP:n tekemä huomautus)

Jehovan todistajat kutsuvat jopa oikeuskomiteaa "auttamisjärjestelyksi". Näin ollen lomakkeen mystinen teksti voi viitata siihen, että tällä lomakkeella annetaan samalla suostumus kerätä myös oikeuskomiteassa tietoja, jotka säilötään kirjekuoreen ja joista toimitetaan kopio haaratoimistoon.

Vuonna 2015 julkaistu kirja "Järjestetyt tekemään Jehovan tahto", 14. luku sivu 139:

Aina kun oikeuskomitea ojentaa jotakuta, asetetaan rajoituksia. Näin väärintekijää autetaan ”tekemään – – suoria polkuja jaloilleen” (Hepr. 12:13).
 

  
Katso suomeksi tekstitetty video täältä. (Julkaissut YouTubessa 10.04.2018 kevin McFree".

Huomautus:

Saat suomenkielisen tekstityksen päälle YouTuben valikosta sinisen pallon kohdalta.


    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity