Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'
10.07.2018 Johanneksen poika


Kuvakaappaus videosta. Shawn Bartlett, Jehovan todistajien tietohallintojohtaja, selittää järjestön uusia toimintatapoja seminaarissa Britanniassa vuonna 2017.


09.07.2018

Jehovan todistajien virkailija esitti kiireellisen viestin vanhinten ryhmälle Isossa-Britanniassa vuonna 2017 pidetyssä seminaarissa: on aika pohtia muistiinpanojen käsittelytapoja. Järjestöä on kritisoitu tavastaan käsitellä lasten hyväksikäyttötapauksia.

Shawn Bartlett, Witnessesin tietohallintojohtaja selitti, että käsin kirjoitetut muistiinpanot ja sisäisten asiakirjojen luonnokset on tuhottava, koska ne ovat aiheuttaneet oikeudellisia haittoja järjestölle, jolla on 8 miljoonaa seuraajaa ympäri maailmaa ja yli kymmenen seurakuntaa Philadelphian alueella.

"Kysymys on: miksi tämä on otettu esille?" Bartlett sanoi nimettömän sisäpiiriläisen verkkoon aiemmin tänä vuonna vuotaman nauhoituksen mukaan.
 


”Tiedämme, että maailman näyttämö on vaihtumassa ja että Saatana on kannoillamme ja hyökkää meitä vastaan oikeusteitse. Näemme sen siitä, miten tilanteet ovat kehittyneet. Joten järjestö on sanonut: ’Olemme aikaisemmin joutuneet ongelmiin käsinkirjoitettujen muistiinpanojen takia’”.

Kalifornialainen tuomari antoi voittoa tavoittelematonta Vartiotornin Raamattu- ja traktaattiseuralle viime vuonna yli 2 miljoonan dollarin sakot, kun se kieltäytyi luovuttamasta salaa koottua luetteloa 775 epäillystä lasten hyväksikäyttäjästä järjestön sisällä.

Vartiotorniseura on myös sovitellut useita entisten jäsenten nostamia oikeusjuttuja eri puolilla maata. Monet uhrit väittivät, että heitä oli hyväksikäytetty seksuaalisesti lapsina ja että vanhimmat suojelivat heidän ahdistelijoitaan tottelemalla vuosituhansia vanhoja uskonnollisia sääntöjä ja vaatimalla seksuaalisen hyväksikäytön uhreja löytämään kaksi silminnäkijää tukemaan väitteitään.

>> LUE LISÄÄ: Jehovan todistajat: Lasten hyväksikäytön hiljainen historia

Julkisesti Vartiotorniseuran johtajat väittävät, että he kammoksuvat lasten hyväksikäyttöä, eivätkä suojele ahdistelijoita. Videolla Bartlett ei mainitse suoraan hyväksikäyttöoikeudenkäyntejä, mutta hän selittää vanhinten tarvetta olla varovaisia käsinkirjoitettujen muistiinpanojen ja muiden tiedostojen kanssa, jotka voivat olla vaarallisia.

Yhdessä vaiheessa seminaarin aikana Bartlett kertoi osallistujille, että heidän pitäisi tuhota hallussaan olevat muistiinpanot. Hän sanoi: ”Syy on se, että muistiinpanoihin laitetaan usein kommentteja ja ne ovat niitä, jotka saavat meidät vaikeuksiin".

>> LUE LISÄÄ: Hän oli 5-vuotias, kun toinen Jehovan todistaja raiskasi hänet

Todistajat kieltäytyivät järjestämästä haastattelua Bartlettin kanssa tai keskustelemasta hänen kommenteistaan videolla.

Video ei ole enää saatavilla YouTubessa. Sivulla sanotaan, että materiaali on poistettu Vartiotorniseuran pyynnöstä.

 
 

  
Alkuperäiset englanninkieliset internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity