Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa
14.12.2018 Maaria


Kuva: DutchNews.nl

6.12.2018

Poliisi ratsasi marraskuussa kolme Jehovan todistajien käyttämää kohdetta massiivisen hyväksikäyttötutkinnan yhteydessä. Ratsiat toteutettiin 19.11. uskonnollisen järjestön päätoimistoon Emmeniin sekä kahteen kirkkorakennukseen. Lisäksi tutkinnan kohteena oli neljä yksityiskotia.

Julkisen syyttäjän tiedottaja kertoi RTL:lle, että ratsiat aloitettiin useiden uhrien raportoitua seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kirkon entisten että nykyisten jäsenten toimesta. Osasto tutkii parhaillaan yhdeksää tapausta, joissa on mukana Jehovan todistajia, tiedottaja sanoi.

Oikeusministeri Sander Dekker sanoi elokuussa julkisen syyttäjän aloittaneen rikostutkinnan seksuaalisesta hyväksikäytöstä Jehovan todistajien keskuudessa, kun ainakin viisi henkilöä oli tehnyt virallisen tutkintapyynnön.

Heinäkuussa kaikki kansanedustajat puolueesta riippumatta pyysivät tutkimusta kirkon todettua, ettei se hyväksy kymmenien hyväksikäyttöväitteiden riippumatonta tutkintaa.


Suojelu

Kirkon edustajat sanovat, että toimenpiteitä lasten suojelemiseksi on jo tehty ja vain hyvin harvoja uhreja on tullut esiin. Kuitenkin Jehovan todistajien keskuudessa tapahtuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhrien perustamalle säätiölle on rekisteröity jo 276 mahdollista tapausta.

Dekker sanoi viime vuonna, että kirkon pitäisi ottaa oppia katolisesta kirkosta seksuaalisen hyväksikäyttötapausten käsittelyssä. Yhteensä 3712 ihmistä on raportoinut seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisen kirkon vuonna 2010 perustamalle erityiselle kuumalle linjalle.

Hollannissa on noin 30000 Jehovan todistajaa. 


Alkuperäiset DutchNews:n internetsivut täällä.
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity