Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen poika - Uutisarkisto, Uutisia Jehovan todistajista

Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
        Hallintoelimen jäsen kävi vähän ostoksilla
03.04.2019 Johanneksen poika
Kuva: JW Broadcasting

Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Anthony Morris on Vietnamin sodan veteraani. Hän on nähnyt paljon kauheita tapahtumia. Hän toimi avustajana leikkaussalissa Vietnamin sodan aikana. Hän auttoi sairaita ja haavoittuneita, ja hänen tavoitteenaan oli edetä kirurgiksi.

Morris kertoo, että hänen mieleensä on jälkeenpäinkin vyörynyt tuskallisia muistoja Vietnamista: hän on nähnyt silmissään veren ja haistanut palaneen ihmislihan käryn. Hän on saattanut elävästi kuulla ja nähdä nuorten miesten kyselevän epätoivoissaan, selviäisivätkö he hengissä. Morris tiesi, että he kuolisivat, mutta hän yritti parhaansa mukaan lohduttaa heitä ja olla paljastamatta totuutta katseellaan. Tästä kerrotaan tarkemmin Morrisin elämäkerrassa, joka on julkaistu "tutkittavassa" Vartiotornissa 15.05.2015 sivuilla 3-8.

Tällaiset omakohtaiset kokemukset sodasta eivät voi olla vaikuttamatta ihmisen henkiseen tilanteeseen. Sota oli näyttänyt hyvin vastenmieliset kasvonsa Morrisille.

Vieläkö sodan kauheudet tulevat Morrisin mieleen? Jos tulevat, miten niitä voi turruttaa?

Jos suomalaisilta kysytään, niin alkoholilla. Sen avulla pääsee hetkeksi eroon pahoista muistoista ja pahasta olosta. Valitettavasti alkoholi ei ole pysyvä ratkaisu pahaan oloon. Ja sen väärinkäyttö voi johtaa vaikeuksiin.

Käyttääkö Morris alkoholia? Kyllä, jos jotain voi päätellä Lloyd Evansin videon perusteella. Evansille oli lähetetty aivan tuore video, jossa päähenkilönä on Vietnamin sodan veteraani ja Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Anthony Morris.


Kuvat, ellei toisin mainittu: Cedars / YouTube

Morris oli sunnuntaiaamuna 31.03.2019 ostoksilla viinakaupassa. Ei voida sanoa, että "paikallisessa" viinakaupassa, koska kyseessä oleva kauppa ei ollut Jehovan todistajien päätoimiston lähin kauppa. Morris joutui ajamaan hienolla Cadillacillaan yli 20 minuutin matkan voidakseen ostaa rauhassa viinansa. Ehkä hän pelkäsi, että "lähikaupassa" joku tuttu voi tulla vastaan.

Jehovan todistajille on alkoholin käyttö täysin sallittua, kunhan se ei riistäydy kovin suureksi käytöksi. Onko siinä siis jotain pahaa, kun hallintoelimen jäsen käy viinakaupassa? Ei ole. Morris ei tehnyt mitään väärää ostaessaan viinaa.

On vain jotenkin outoa, että hän osti 12 pulloa erittäin kallista whiskiä, joka Lloyd Evansin laskelmien mukaan maksoi noin 850 dollaria. Ei ihan halpaa. On otettava huomioon se, että hallintoelimen jäsen ei ole varakas. Hän on kaikkien muiden Betelin vapaaehtoistyöntekijöiden tapaan joutunut allekirjoittamaan köyhyyslupauksen. Hänellä ei ole säännöllisiä tuloja. Hän saa saman pienen "taskurahan" kuin muutkin Betelin työntekijät. Se ei ole paljon, eikä se riitä 850 dollarin whiskilastin ostamiseen. Joten herää kysymys, maksoiko Morris viinat päätoimiston luottokortilla? Onko se hallintoelimen jäsenten vapaassa käytössä? Onko se sellainen luottokortti, jossa on rajaton käyttöoikeus? Mistä rahat tulevat, otetaanko ne siitä lahjalaatikosta, jossa lukee "lahjoituksia maailmanlaajuiseen valtakunnan työhön"?

Jos Morris olisi ostanut 12 pulloa punaviiniä, selitys olisi varmaan se, että lähestyvää muistonviettoa varten täytyy päätoimistoon hankkia punaviiniä, koska sitä tarvitaan muistonvietossa. Päätoimistossa on melkoisen suuri joukko "voideltuja", joilla on taivaallinen toivo, joten pari pulloa ei riitä muistonviettotarkoitukseen. Nämä henkilöt siis toivovat pääsevänsä taivaaseen hallitsemaan kuninkaina yhdessä Kristuksen kanssa. Tuohon tehtävään kuuluu myös se, että "voidellut" palvelevat myös taivaallisissa sotajoukoissa, jotka telottavat miljardeja ihmisiä "aivan pian" lähestyvässä Harmagedonin sodassa. Morris uskoo kuuluvansa tuohon 144000:n "maasta ostetun" joukkoon.

Lloyd Evansin videosta voidaan päätellä, että Anthony Morris on ihan tavallinen ihminen, jolla on omat heikkoutensa ja inhimilliset piirteensä, mukaanluettuna halu juoda viinaa. Eri asia on sitten se, millaisen kuvan tämä antaa yleensäkin alkoholin käytöstä Jehovan todistajien järjestön ylimmässä johdossa. Onhan tiedossa, että Vartiotorniseuran toinen presidentti J. F. Rutherford kallisti pulloa enemmän kuin normaalit ihmiset. Myös hallintoelimeen kuulunut jäsen Karl Klein käytti
hänen henkilökohtaisen avustajansa mukaan runsaasti alkoholia. Klein söi aamupuuronsakin Amaretton kanssa. Myös hallintoelimen jäsen Lyman Swingle käytti ahkerasti alkoholia, ja hänestä tuli niin hankala ihminen humalassa, että kukaan ei kestänyt hänen seuraansa.

Tässä on muutama kuvakaappaus videosta, jossa esiintyy Morris.Lloyd Evans sanoi Morrisille "kippis" videon lopuksi.
  


Cedarsin YouTube-kanavalta voi katsoa videon, jossa Anthony Morris vähän shoppailee. Morriksen osuus alkaa kohdasta 2:25.
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity