Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia



Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto



Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys



Mitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 


Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä
06.06.2013 Johanneksen poika


Jehovan todistajien virallisille internetsivuille ilmaantui tänään suomen kielellä lapsille tarkoitettu pieni video, missä pieniä lapsia ohjataan saarnaamistyössä. Tämä reilun minuutin mittainen video on ollut nähtävissä jo pitemmän aikaa monilla muilla kielillä. Jostain syystä sen julkaiseminen suomen kielellä viivästyi.

Seuraavassa on esitetty videon ääni tekstimuodossa.



- Sofia, oletko valmis lähtemään "palvelukseen"?



- Mitä laukussasi on?




- Hmm... jotain taitaa puuttua. Mitä sinä tarvitset "palveluksessa"?



- Oikein hyvä! Tarvitset Raamatun. Entä jotain muuta? Lapset, voitteko auttaa Sofiaa?



- Mitä näistä hän tarvitsee?
- LEHTIÄ!
- Ihan oikein. Vielä yksi juttu. Miten muistat, mitä "kentällä" tapahtui?



- Oikein hyvä! (Vihko muistiinpanoja varten). Onko sinulla kynä? Hienoa. Taidat olla valmis. Mitä sanotte lapset? Onko Sofia vamis?
- ON!
- Harjoitellaanpa vielä, mitä voit sanoa...



Voit katsoa edellä olevan videon Jehovan todistajien virallisilta internetsivuilta.



Tuo pieni video kertoo paljon Vartiotorniseuran "arvoista". Vartiotorniseura käyttää saarnaamistyössä lapsityövoimaa, vaikka virallisesti sen tuomitseekin lehdissään. Tässä pari lainausta:

*** g 10/11 s. 19 Nuoruusvuodet – valmistautumista aikuisuuteen ***

Joissakin maissa laki määrää, miten monta tuntia viikossa nuori saa tehdä ansiotyötä ja millaista työ saa olla. Tällaisilla rajoituksilla, jotka ovat 1700- ja 1800-luvun teollisen vallankumouksen perua, pyritään suojelemaan lapsia vahingollisilta työoloilta.

Jotkut asiantuntijat ovat sitä mieltä, että samalla kun lapsityövoimaa koskevat lait suojelevat lapsia vaaroilta ja kaltoinkohtelulta, ne säästävät heidät myös vastuulta.

*** g00 8/3 s. 6 Ketkä ovat orjia nykyään? ***

Eri viralliset järjestöt, kuten YK:n lastenavun rahasto (UNESCO) ja Kansainvälinen työjärjestö (ILO), pyrkivät uutterasti luomaan ja toteuttamaan strategioita, joilla nykyajan orjuus voitaisiin poistaa. Lisäksi joukko hallituksista riippumattomia järjestöjä, kuten Anti-Slavery International ja Human Rights Watch, ovat ponnistelleet sen hyväksi, että yleisö tietäisi enemmän nykyajan orjuudesta ja sen uhreja saataisiin vapaaksi. Osa näistä järjestöistä pyrkii saamaan tuotteisiin erityisiä nimilappuja, jotka osoittaisivat, että tuote on valmistettu ilman orja- tai lapsityövoimaa.

*** g99 8/4 s. 8 Kuka suojelee lapsiamme? ***

Sitten on niitä, jotka haluavat antaa lapsille paremman elämän säätämällä heitä suojelevia lakeja. Muutamat muut maat ja ihmiset kieltäytyvät vielä ostamasta tuotteita, jotka on valmistettu lapsityövoimaa käyttäen.

*** w01 1/12 s. 4 Kultainen sääntö – yleismaailmallinen opetus ***

Kautta historian ihmisyyttä vastaan on tehty rikoksia, joissa ihmisoikeuksia on perusteellisesti poljettu. Näitä ovat muun muassa Afrikan orjakauppa, natsien kuolemanleirit, lapsityövoiman käyttö ja raa’at kansanmurhat paikassa toisensa jälkeen. Kauhistuttavaa luetteloa voitaisiin jatkaa vaikka kuinka pitkästi.

Pitäisiköhän Vartiotorniseuran levittämään kirjallisuuteenkin soveltaa samaa periaatetta kuin edellä olevissa Herätkää! -lehtien lainauksissa (v. 1999 ja v. 2000)? Vartiotorni- ja Herätkää! -lehtiin voitaisiin liimata lappu, missä lukee: "Levitetään osittain käyttäen lapsityövoimaa". Tai jospa ihmiset boikotoisivat Vartiotorni- ja Herätkää! -lehtiä, koska niitä levitetään myös käyttäen lapsityövoimaa.

Toinen seikka tuo esille Vartiotorniseuran asenteen maallisia lakeja kohtaan. Kun Sofia keksii, että hänen täytyy ottaa mukaan muistiinpanovihko kenttäpalvelukseen, aikuisen ääni sanoo: "Oikein hyvä". Miksi tuo aikuinen ei muistuttanut Sofiaa siitä, että Suomessa täytyy muistiinpanoihin kysyä aina lupa ovenavaajalta? Muuten saarnaaja toimii vastoin henkilötietolakia.



Lue lisää lasten asemasta Vartiotorniseurassa:

- Jehovan todistajien lapsia pelotellaan demoneilla
- Jehovan todistajien lastenkin odotetaan kieltäytyvän verensiirroista
- Vartiotorniseura käyttää lapsityövoimaa
- Lapsiasiavaltuutetun kirje koskien Jehovan todistaja -lapsia




Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 



Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu