Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys


 Teologi Aila Ruoho vieraili keskusteluohjelmassa "Pulssi"
13.06.2013 Johanneksen poika


Teologian maisteri Aila Ruoho oli maanantaina 10.06.2013 Hannu Nymanin haastateltavana IRR-TV:n keskusteluohjelmassa Pulssi. Ohjelmassa keskusteltiin hengellisestä väkivallasta kirjan ”Päästä meidät pelosta” pohjalta. Ohjelma tulee ulos perjantaina 14.06.2013.


Kuva: YouTube (IRR TV news)

Aila Ruoho kertoi, että epäterveissä uskonnollisissa yhteisöissä ihmisiä hallitaan pelolla ja syyllisyydellä. Yhteisöjen jäsenet luottavat auktoriteetteihin. Omasta mielestään jokaisella yhteisöllä ja vain sillä on ”totuus”. Vain omassa yhteisössä voi pelastua. Näin lahkot ja seurakunnat hallitsevat ihmisen iankaikkisuuttakin. Oman yhteisön ulkopuolella joudut helvettiin tai kuolet Harmagedonissa.

Epäterveissä uskonnollisissa yhteisöissä jäsenten kontrolli on niin vahvaa, että yksittäisen jäsenen on pelottavaa tutustua ulkopuoliseen informaatioon.

Jos jäsen voi huonosti, hän voi joko lähteä pois tai sinnitellä sisäpuolella. Sinnittely johtaa kaksoiselämän viettämiseen, mikä on lopulta raskasta. Pois lähteminen tai irrottautuminenkaan ei ole helppoa. Silloin on katkolla ystävyys- ja sukulaisuussuhteet. Lähtijä voi menettää koko lähipiirinsä kerralla.

Irrottautuneita voi auttaa esim. Uskontojen uhrien tuki UUT ry. Vaikeassa elämäntilanteessa vertaistuki on hyvin tärkeää.


Kuva: YouTube (IRR TV news)

Hannu Nyman kysyi lopuksi Aila Ruoholta, onko olemassa ”tervettä” kristillisyyttä. Ruoho vastasi, että on. Oman järjen käyttö on sallittua. Raamattua saa lukea itsenäisesti. Näillä eväillä voi löytää kristillisyyden perusasiat. Jeesus on keskeisellä sijalla. Samoin mm. armo.Nauhoitus löytyy netistä YouTubesta


Lue esittely Aila Ruohon kirjasta "Päästä meidät pelosta".Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu