Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Anna-Maria Helsing - irti uskonnollisen liikkeen kahleista
27.07.2013 Johanneksen poika


Musiikin voima on ollut kapellimestari Anna-Maria Helsingille se voima, johon on aina voinut luottaa. Kolmekymppisenä Helsing teki elämänsä suurimman päätöksen irtautuessaan Jehovan todistajien yhteisöstä. Samalla hän menetti perheensä ja sukulaisensa. Nyt tilalle on tullut uusi perheyhteisö ja ihmeellinen vapaus olla tietämättä totuutta kaikista asioista. Toimittajana Timo Asikainen (YLE Radio 1).Pieni ote ohjelmasta tekstinä:

Anna-Maria Helsing:
Silloin kun ymmärsin, se oli oikeasti sellainen hetki, että mulla oli hyvä ystävä käymässä, ja hän kysyi jostain asiasta, että mitä sinä uskot tästä, ja mun vastaus oli sellainen, että no minä uskon näin, mutta Jehovan todistajana mun pitäisi vastata että uskon näin. Ja sit hän sanoi mulle, että kuulitko mitä sanoit? Et voi elää noin.

Toimittaja Timo Asikainen (YLE Radio 1):
Esiintyvän taiteilijan ammatin vuoksi sä jouduit aikoinaan luopumaan uskonnollisesta yhteisöstä, johon kuuluit, ja samalla sitten myös jouduit jättämään koko sukusi sen takia.

Anna-Maria:
Niin, tai oikeasti suku jätti minut.

Toimittaja:
Millainen tapahtuma se oli oikein, kun kerroit, että nyt sä haluat irtautua Jehovan todistajien yhteisöstä?

Anna-Maria:
Se on varmaan ollut todella pitkä prosessi. Sellaista ei tapahdu hetkessä, koska olin aina ollut Jehovan todistaja. En tiennyt mistään muusta pienenä, joten se oli mun ainoa todellisuus. Ja sitten vain ymmärsin, että jotain ei ole aivan oikein, koska voin huonosti. Oli huono fiilis. Mutta siitä siihen, että ymmärsin, että minulla oli mahdollisuus lähteä pois tästä uskonnosta, oli todella pitkä matka.

Toimittaja:
Miten sä sitten voit huonosti?

Anna-Maria:
Oli sellainen tunne, että jotain on väärin, ja se on joku iso asia, mistä en saanut ihan kiinni, mutta lapsi aina ymmärtää, että se on heissä mikä on väärää, koska se mun turvallisuus on oikein: vanhemmat ja uskonto ja Jumala ja kaikki tämä. Se on mahdotonta lapselle ajatella että siinä on jotain väärää, koska sitten romahtaa  koko maailma. Joten jollain lailla olin varma siitä, että se on totuus.

Mutta miksi tämä totuus täytyy olla tällainen, koska mä en pitänyt siitä "totuudesta". Mä voin huonosti siitä syystä, että kaikki mun kaverit tulevat kuolemaan, kun tulee Harmagedon. Kaikki mun naapurit. Kaikki mun soittokaverit. Se oli sellainen asia; miten sen kanssa voi elää.

En oikein ymmärtänyt sitä, koska tiesin, että he ovat yhtä hyviä ihmisiä kuin joku "meistä". Ja koko tämä "me" ja "he" -ajattelu oli kamala, ja luulen, että jokaiselle taiteilijalle tai muusikolle se on mahdoton asia, jos oikein ajattelee sitä, jos ei vältä sitä ajattelua, niin se on mahdotonta, koska mehän ollaan "yksi" tässä maailmassa. Täytyy tehdä yhdessä, ja se ei oikein toimi, jos koko ajan on sellainen tieto, että pian Jumala tulee tappamaan kaikki muut ihmiset.

Vähitellen ymmärsin, että jos vaikka tämä olisikin totta, niin minä en halua elää siinä paratiisissa, jos kaikki nämä hyvät ihmiset joutuvat kuolemaan, niin sitten mieluummin kuolen heidän kanssaan.


Voit kuunnella YLE Radio 1:n ohjelman täältä 25.08.2013 saakka. Kesto on noin 56 minuuttia.Voit lukea Anna -lehden aiemmin tekemän jutun Anna-Maria Helsingistä uutisarkistosta.
 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu