Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Jehovan todistajat remontoivat Vaasan-salinsa pikana
07.08.2013 Johanneksen poika (päivitetty kerran)


Jehovan todistajat eivät juurikaan enää rakenna uusia valtakunnansaleja Suomessa. Se johtuu siitä, että jäsenmäärän kasvu on pysähtynyt ja kääntynyt miinusmerkkiseksi.

Ihan kokonaan eivät salitalkoot ole Suomestakaan kadonneet. Vanhoja valtakunnansaleja pitää aika ajoin kunnostaa ja remontoida.

Tänä kesänä on talkoohenkeä mahdollisuus nostattaa Vaasassa, missä remontoidaan valtakunnansalia. Pohjalainen uutisoi asiasta 04.08.2013.Pohjalaisen juttu sunnuntain paperilehdessä:Teksti:

Tuomo Luukkanen
Vaasa

Keskipäivän aurinko helottaa täydeltä taivaalta keltaisiin työmaakypäriin. Jokaisen kypärän alta löytyy vapaaehtoisaltis Jehovan todistaja.

- Näyttää muurahaispesältä, mutta kaikki on selkeästi organisoitu ryhmiin, kertoo projektin vetäjä Ove Holm.

Jehovan todistajat remontoivat valtakunnansalia Vanhaan Vaasaan talkoovoimin. Työmaalla rehkii sata vaasalaista ja sataviisikymmentä muualta Suomesta saapunutta veljeä ja siskoa.

Liki 30 vuotta vanhaa valtakunnansalia remontoidaan sekä sisältä että ulkoa. Vuonna 1985 rakennettu valtakunnansali oli viimeisiä Jehovan todistajien tiloja, joita ei rakennettu niin sanotusti pikana. 80-luvun alusta saakka Vartiotorni-seura on myöntänyt lainoja eri maihin pikarakentamista varten. Vuodesta 2008 lainat on voitu maksaa korottomana.

Valtakunnansalin remontoiminen aloitettiin perjantaina, ensimmäinen kokous voidaan pitää jo ensi viikon sunnuntaina.

- Valtakunnansalien pikarakennus ei ole yksin suomalainen tapa, vaan maailmanlaajuinen Jehovan todistajien harjoittama käytäntö, kertoo Juhani Karppinen.

Jehovan todistajat käyttävät rakentamisessa omaa uskontoaan tunnustavia veljiä, jotka ovat ammatiltaan rakennusalalla. Nämä vastuuhenkilöt opettavat muita vapaaehtoisia.

- Tavallisesti tällainen projekti maksaa jotakin 300 - 400 tuhatta euroa. Nyt se tehtiin 100:lla tuhannella, kertoo kirvesmies Mka Bilund, joka on rakentanut Jehovan todistajien konttoreita vapaaehtoisena muun muassa Sambialla ja Venäjällä.

Kirvesmiehenkin hommia ammatikseen tehnyt Holm kertoo, että tavallinen työmaa näyttää Jehovan todistajien talkoohommiin verrattuna erilaiselta. Lisäksi vapaaehtoiset eivät mutise tai valita työnteosta.

- Talkoohenkeen kuuluu yhteisen tekemisen ilo. Lapset saavat olla alueella mukana siinä määrin kuin turvallisuus antaa myöten. Vakaviin loukkaantumisiin on nollatoleranssi.

Myös Holmin oma 17 vuotias tytär on ollut talkoissa mukana. Teini-ikäistä ei kuulemma tarvitse maanitella talkoohommiin.

* * *

Kuvien alla olevat tekstit:

Jehovan todistajat saapuivat eri puolilta Suomea Vaasan valtakunnansalin remonttitalkoisiin. 250 talkoolaista remontoi rakennuksen kahden viikonlopun aikana, mikä on Jehovan todistajille tyypillistä pikarakennusta. Kuvat: Eetu Sillanpää

Valtakunnansalista remontoitiin muun muassa peltikatto, lämpöeristeet, sähköt ja sisustus.

Kypärä hengittää. Talkoolaiset rehkivät lauantaina 25 asteen helteessä.
Lue alkuperäinen Pohjalaisen juttu täältä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu