Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Lapsille nettitietoa palveluista ja ihmisoikeuksista - koskeeko tämä myös Jehovan todistajien lapsia?
14.08.2013 Johanneksen poika


Kotimaa24.fi julkaisi jutun lapsille suunnatusta uudesta palvelusta internetissä. Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula on avannut uudet nettisivut, mitkä on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille. On mielenkiintoista tarkastella, koskeeko tämä myös Jehovan todistajien lapsia.

Kotimaa24 kirjoittaa asiasta mm. näin:


"Lapset tarvitsevat ymmärrettävää ja helposti löytyvää tietoa heille tarkoitetuista palveluista ja omasta oikeusturvastaan. Lapsiasiavaltuutettu on avannut nettisivullaan erityisesti alakouluikäisille tarkoitetut uudet "Apua moneen ongelmaan" -sivut."

Lasten sivuilla on tietoa lasten oikeuksista. Millaisia oikeuksia lapsilla on? Mitä se käytännössä tarkoittaa? Miten Jehovan todistajien säännöt ja tulkinnat suhtautuvat tämän kaltaisiin neuvoihin?Syrjitäänkö Jehovan todistajien seurakunnasta erotetun isän tai äidin lasta uskonnollisin perustein? Käytännössä syrjitään, johtuen Jehovan todistajien karttamissäännöistä. Jos lapsen isovanhemmat kuuluvat edelleen Jehovan todistajiin, mutta lasten vanhemmat eivät, lasten vanhempia kartetaan, ja siinä samassa myös lasta itseään. Lapsi joutuu isovanhempiensa syrjimäksi joko niin, että hän ei tapaa heitä koskaan tai tapaa erittäin harvoin. Tässä tapauksessa syrjinnän syy on lapsen vanhempien mielipiteissä uskonnollisista asioista. Lapsen etu ei toteudu, kun hän näin menettää isovanhempansa, vaikka nämä ovat edelleen elossa.Jehovan todistajien lapsilla ei ole oikeutta ilmaista vapaasti mielipidettään esimerkiksi siinä, millaisia kavereita hän haluaa. Hänelle opetetaan, että "maailmalliset" kaverit ovat huonoa seuraa, joiden kanssa ei tarpeettomasti saa seurustella koulun jälkeen ja mennä pelaamaan esimerkiksi pallopelejä. JT-perheen lapsi ei myöskään saa sanoa mielipidettään, haluaako hän lähteä vanhempiensa kanssa kokoukseen tai saarnaamaan ovelta ovelle -työhön. Hänen on pakko, jos vanhemmat niin sanovat.

Jehovan todistajien lapsilla ei ole oikeutta vapaasti hakea tietoa esimerkiksi internetistä. Kaikkia Jehovan todistajia on voimakkaasti varoitettu menemästä esimerkiksi ns. "luopiosivuille", joissa on myös kriittistä tietoa Jehovan todistajista. Käytännössä Jehovan todistaja -lapsi saa etsiä tietoa Vartiotorniseuran verkkosivuilta, Vartiotorniseuran julkaisuista ja koulukirjoista, mutta koulukirjojen kanssakin täytyy olla tarkkana, esim. fossiilit täytyy opetella "Vartiotorniseuran" tapaan, ei niin kuin koulussa opetetaan.

Jehovan todistajien lapsilla ei todellakaan ole ajatuksen-, omantunnon- tai uskonnonvapautta. Ei sitä ole Jehovan todistaja -aikuisillakaan, kuinka sellaisia vapauksia olisi lapsilla?Jehovan todistajien lapsia ei suojella hänen ikänsä huomioon ottaen miltään haitalliselta tiedolta tai aineistolta, mitkä liittyvät esim. Raamatussa esitettyihin joukkotuhoihin ja väkivaltaan. Myös Saatanalla ja demoneilla pelotellaan aivan pieniä lapsia. Kokouksissa ja konventeissa ohjelma on sama vauvasta vaariin, joten lapsetkin altistuvat voimakkaille puheille, joissa on pelottavia kohtia. Myös julkaisuissa on pelottavia asioita, vaikka olisi kyseessä lapsille suunnattu aineisto.Valitettavasti Jehovan todistajien keskuudessa esiintyy pedofiliaa, kuten myös muiden ryhmien sisällä. Erona on ehkä se, että Vartiotorniseura pyrkii salaamaan nämä tapaukset ja peittelemään niitä, kun yleensä "maailmassa" tällaiset tapaukset annetaan viranomaisille. Pedofiliaa on myös Suomen Jehovan todistajien keskuudessa, kuten Iltalehden juttu todistaa.

Suuri ongelma pedofilia on amerikkalaisten Jehovan todistajien keskuudessa. Päätoimistossa pitkään työskennellyt Barbara Anderson kertoo järkyttävän laajasta pedofiiliongelmasta, mistä piti vaieta. Nykyisin Vartiotorniseura on laatinut ohjeita, jotka kehottavat salaamaan rikokset, jotta viranomaiset eivät "sekaannu" näiden tapausten tutkintaan, vaikka ne nimenomaan kuuluvat viranomaisille, ei uskonnollisille puoskareille.Jehovan todistaja -perheen lapsi ei kovin paljon ehdi leikkiä muiden lasten tapaan. Hän joutuu istumaan kaksi kertaa viikossa kokouksissa, noin 2 tuntia kerrallaan, lisäksi häntä viedään viikonloppuisin saarnaamaan ovelta ovelle jo pienenä. Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen kehotti lapsia ahkeroimaan "kenttäpalveluksessa" ja menemään mahdollisin aikaisin kasteelle, jotta lapsi sitoutettaisiin yhteisöön varhain.

Jehovan todistajien yhdyskunnan puheenjohtaja Jukka Ropponen kehotti ottamaan lapset mukaan kenttäpalvelukseen ja "raamatuntutkisteluihin". Hän antoi ymmärtää, että jo lastenvaunuikäistä piti viedä saarnaamaan, kun hän sanoi, kuinka lastenvaunuja pitää työntää lumihangessa.

Lapsen vieminen saarnaamaan "tekemään opetuslapsia" voitaisiin rinnastaa lapsityövoiman käyttöön. Vartiotorniseura on lapsille suunnatun videon avulla patistamassa pikku lapsia työhön, minkä tarkoitusta ja perimmäistä syytä nämä eivät ikänsä huomioon ottaen edes tajua.Tämä kohta lapsiasiavaltuutetun avaamilla sivuilla on kaukana siitä todellisuudesta missä Jehovan todistaja -lapset asuvat. Jehovan todistajien mukaan "maailman ihmiset" ovat Saatanan vallassa ja tuhoutuvat Harmagedonissa, kun taas Jehovan todistajat selviytyvät paratiisiin. Näin ollen jo lähtökohtaisesti tämä jää teorian tasolle Jehovan todistajien ollessa kyseessä. Pelastuakseen täytyy kuulua Jehovan todistajien järjestöön, näin kertoo Vartiotorniseura. Tämä koskee sekä aikuisia että lapsia.Alkuperäinen kotimaa24.fi-sivuston uutinen:


Lue Kotimaa24.fi -sivuston uutinen täältä.
Lasten sivut täällä.
Lasten oikeudet täällä.
Lasten syrjiminen täällä.
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu