Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Yle Fem, Seportaasi: Elämäni enkelit ja demonit
26.08.2013 Johanneksen poika


Televisiossa Yle Fem -kanavalla esitetään torstaina 12.9.2013 klo 21.00 mielenkiintoinen dokumentti. Seportaasi: Elämäni enkelit ja demonit.


Kuva: YLE FemTietoja ohjelmasta:

Annette Lindblom pohti pitkään ja päätti lopulta erota miehestään. Jehovan todistajien seurakunta ei päätöstä hyväksynyt, eikä Annetten perhe. Hän menetti vanhempansa, vanhimman tyttärensä, siskonsa ja tämän perheen sekä ystävänsä. Heille Annettea ei enää ole olemassa.

Hän on häpeäksi koko seurakunnalle, tuomitsi Jehovan todistajat. ”Sinun kuuluu totella miestäsi ja lukea Raamattua. Kristitty nainen ei saa edes ajatuksissaan jättää aviomiestään."

Mukaansa Annette otti kaksi nuorinta tytärtään. Riivaajat eivät tule jättämään teitä rauhaan, seurakunnasta uhkailtiin.

- Vanhin tyttäreni oli jo kastettu ja hän halusi jatkaa aktiivitodistajana. Kuusi vuotta on kulunut siitä kun viimeksi näimme, Annette kertoo.

Aktiivitodistaja ei saa seurustella seurakunnan hylkäämän jäsenen kanssa. Sukulaisiin ja tuttuihin Annette kuitenkin törmää kauppareissuilla Paraisilla, joka on pieni paikkakunta. He pysyvät vaiti.

Annette Lindbom oli itse 14-vuotias kun hänen perheensä alkoi käydä Valtakunnan salissa. Hänet kastettiin 16-vuotiaana, perheen ensimmäisenä. Toive oli tavata isoisä jälleen tuomiopäivänä.

Annette toivoo, että hänen tarinansa saa nuoret harkitsemaan todistajaksi kastautumisen seurauksia ja pohtia voisiko seurakuntaan liittymistä siirtää tuonnemmaksi.

Jos seurakunnasta haluaa erota, Annette on kannustavalla kannalla. Ystäviä löytyy myös seurakunnan ulkopuolelta.

* * *

Tämän dokumentin päähenkilö, ulossuljettu Annette Lindbom, on keväällä 2013 esitetyn "Ikuisesti Jehovan todistaja" -dokumentin päähenkilön äiti. "Elämäni enkelit ja demonit" -dokkarissa Annette näkee tyttärensä ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen, TV:n välityksellä. Uudessa dokumentissa äiti siis seuraa hänen tyttärensä elämästä tehtyä ohjelmaa.

Ohjaus: Katrina Grönholm-Kulmala.

Myös Yle Fem –kanavalla lauantaina 14.9.2013 klo 15.00

Suomenkielinen tekstitys.
30 päivää Yle Areenassa.Alkuperäiset YLE Fem -internetsivut täällä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu