Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen pojan uutissivutTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Uutta Uuden maailman käännöstä ei jaeta ihan kaikille
06.12.2018 Johanneksen poika


Haaratoimisto on taas lähettänyt ilmoituksia seurakuntiin. Joulukuun ilmoituksissa oli viisi eri aihetta. Yksi aihe liittyi uuteen Uuden maailman käännökseen. Ilmoituksessa mainittiin, että uusi raamatunkäännös annetaan vain niille, jotka arvostavat Raamattua tarpeeksi. Esimerkiksi
edistyville raamattukurssien oppilaille uusi käännös annetaan.

Haaratoimiston ilmoituksessa oli raamatunkohta, jonka perusteella ihmiset voidaan jakaa kahteen luokkaan. Niihin, joille uusi käännös voidaan antaa ja niihin, joille sitä ei anneta. Jehovan todistajan tulisi voida luokitella jotkut ihmiset "koiriksi" tai "sioiksi", kuten ilmoituksessa mainitussa raamatunkohdassa kerrotaan. Joku "maailman ihminen" toki voi kokea tämän loukkaavana.


Kärrytyössä uusia Raamattuja ei saa laittaa näkyville. Niitä voi kuitenkin pitää mukana, jos sattuu sellainen tilanne, että kärryille tulee Raamattua kyselemään joku Raamattua arvostava henkilö.


Haaratoimiston ilmoituksia seurakunnille - joulukuu 2018:

1. Esitysehdotukset. Kuten hallintoelin on ilmoittanut, työmme painopiste on kirjallisuuden levittämisen sijaan keskustelujen aloittamisessa. Siksi vuoden 2019 alusta lähtien Herätkää! -lehden ja levitettävän Vartiotornin toisella sivulla ei ole enää esitysehdotusta.


2. Vuoden 2019 kansainväliset konventit. Kaikki ne, jotka on valittu vieraiksi vuoden 2019 kansainvälisiin konventteihin, ovat nyt saaneet siitä ilmoituksen, ja hakuaika on päättynyt. Meillä on kuitenkin ilo ilmoittaa, että paikkoja olisi vielä jäljellä seuraavaan konventtiin: St. Louis, Yhdysvallat, 16. - 18.08.2019. Jos et päässyt mihinkään valitsemaasi konventtiin ja haluaisit hakea St. Louisiin, pyydämme sinua ottamaan välittömästi yhteyttä seurakuntasi sihteeriin. 
3. Kielikurssit. Haaratoimisto kartoittaa parhaillaan mahdollisuuksia järjestää kielikursseja arabian, kiinan, latvian, persian ja thain kielellä sekä joillakin viittomakielillä. Kielikurssin kesto on normaalisti noin 20 viikkoa, mutta tämän lisäksi saatetaan järjestää kymmenen päivän intensiivikursseja. Joissakin tapauksissa kursseja voidaan pitää ulkomailla. Mahdollinen latviankielinen kurssi olisi tarkoitettu erityisesti niille, jotka olisivat halukkaita muuttamaan Latviaan tai palvelemaan siellä tilapäisesti. Jos olet halukas auttamaan vieraskielisellä kentällä ja voit osallistua kielikurssille, pyydä seurakunnan sihteeriltä hakemus kielikurssille. Palauta hakemus sihteerille joulukuun aikana. Koska kyseessä on vasta alustava kartoitus, sinun ei tarvitse pitää hakemustasi sitovana. Jos kielikursseja järjestetään, niiden ajankohdista ja paikoista tiedotetaan myöhemmin.


4. Uuden maailman käännöksen tarkistettu laitos. Olimme erittäin iloisia saadessamme uuden ja helppolukuisen raamatunkäännöksen ja haluamme varmasti käyttää sitä innokkaasti kenttätyössä. Haluamme muistuttaa, että emme halua jakaa kalliita julkaisujamme sattumanvaraisesti. Painettua Raamattua tulisi tarjota suoraan vain edistyville raamattukurssien oppilaille. Mutta jos joku ilmaisee aitoa kiinnostusta totuutta kohtaan ja pyytää saada painetun Raamatun, se voidaan antaa hänelle. Emme kuitenkaan halua jakaa arvokasta kirjallisuutta niille, jotka eivät arvosta sitä (Matteus 7:6).Julistajan tulee käyttää hyvää arvostelukykyä arvioidessaan henkilön kiinnostusta. Raamattuja ei tule pitää näkyvillä julkisen todistamisen pisteillä, mutta niitä voidaan pitää mukana siltä varalta, että joku kysyy Raamattua. Normaalikokoinen harmaakantinen Raamattu ei ole erikoistuote, joten sitä on hyvä pitää sopiva määrä valtakunnansalin kirjallisuusvarastossa. Kuten lauantaina 24.11.2018 pidetyssä erikoistilaisuudessa kerrottiin, Uuden maailman käännöksen tarkistettu laitos sisältää monia muuttuneita ilmauksia. Tämän vuoksi joitakin olemassa olevia suomenkielisiä julkaisuja tullaan päivittämään. Lisäksi olemme saaneet suomeksi uusia julkaisuja.

    Kuvat: JW.ORG

Kirjanen Kuuntele Jumalaa, niin voit elää ikuisesti. Kirjasen tekstiä on päivitetty. Saatavillä heti sähköisesti. Vanhempaa versiota voidaan edelleen tarjota kiinnostuneille, kunnes se loppuu varastoista.Kirjasen Ketkä tekevät Jehovan tahdon nykyään?. Kirjasen tekstiä on päivitetty. Saatavilla heti sähköisesti. Koska tätä kirjasta aletaan tutkia seurakunnan raamatuntutkistelussa 24.12.2018 alkavalla viikolla, olemme lähettäneet seurakuntiin pienen määrän suomenkielisiä kirjasia, jotka saapuvat marraskuun kirjallisuuslähetyksen yhteydessä. Tarvittaessa kirjasia voidaan tilata lisää. Kirjasen vanhat versiot tulee hävittää.Kirja Mitä Raamattu opettaa?. Saatavilla heti sähköisesti. Kuten Pennsylvaniassa rekisteröidyn Vartiotornin Raamattu- ja traktaattiseuran vuosikokouksessa vuonna 2017 ilmoitettiin, tämä Mitä Raamattu todella opettaa? -kirjan yksinkertaistettu versio tulee korvaamaan Mitä Raamattu todella opettaa? -kirjan. Julistajat voivat päättää, haluavatko he siirtyä tutkimaan yksinkertaistettua kirjaa heti vai jatkaa vanhemman kirjan tutkimista oppilaan kanssa kunnes kirjan aineisto on käyty loppuun. Vanhempaa kirjaa tulee kuitenkin edelleen tarjota kiinnostuneille kunnes se loppuu varastoista.Kirja Jeesus - tie, totuus, elämä. Julkaistaan sähköisessä muodossa helmikuun aikana. Julistajat voivat myös halutessaan tilata painetun kirjan. Ryhmänvalvojia on kehotettu ottamaan yhteyttä kaikkiin ryhmänsä jäseniin selvittääkseen, ketkä haluavat tilata painetun julkaisun. Kirjaa aletaan tutkia seurakunnan raamatuntutkisteluissa 04.03.2019 alkavalla viikolla. Ennen kunkin luvun käsittelyä lukija lukee luvun kaikki kappaleet. Sen jälkeen tutkistelun johtaja kysyy luvun lopussa olevat kysymykset, mikä antaa myös mahdollisuuden soveltaa aineistoa myös käytäntöön. Tämän jälkeen luvun alussa mainitut raamatunkohdat luetaan joko osittain tai kokonaan sen mukaan kuin aika sallii. Nämä osuudet voidaan antaa luettavaksi seurakunnan ystäville tai veljelle, joka lukee kappaleet. Tutkistelun johtaja voi halutessaan sopia etukäteen joidenkin veljien tai sisarten kanssa, että he lukevat tietyt jakeet tai tiettyjen henkilöiden osuudet. Raamatun osuuksien lukemisen yhteydessä tutkistelun johtaja voi esittää lisäkysymyksiä korostaakseen kohtia, joita ystävät voivat soveltaa omaan elämäänsä.Toivomme, että mahdollisimman monet käyttäisivät sähköisiä julkaisuja, koska julkaisujen painamisesta, varastoinnista ja kuljettamisesta aiheutuu paljon kustannuksia. Olemme varmasti hyvin kiitollisia Jehovalle näistä uusista julkaisuista.


5. Opettajan työkalupakki. Kuten vuoden 2017 vuosikokouksessa kerrottiin, tärkeimmät kenttätyössä käyttämämme opetusvälineet tultaisiin kokoamaan ikään kuin "työkalupakiksi", josta sopiva työkalu on helppo löytää. Näitä julkaisuja, joiden tarkoitus on olla kenttätyömme keskipisteessä, kuvailtiin aiemmin ilmauksella "pääasialliset opetusvälineet". Jatkossa niihin viitataan ilmauksella "opettajan työkalupakki". Työkalupakkiin kuuluvat julkaisut löytyvät helposti JW Library -sovelluksesta etusivulta, ja niitä tarkastellaan lokakuun 2018 tutkittavan Vartiotornin kirjoituksessa "Opeta totuutta". Kirjoitusta tutkitaan 10.12.2018 alkavalla viikolla. Pyydämme huomioimaan, että kirjoitusta on päivitetty sen julkaisun jälkeen. Muutokset näkyvät vain lehden sähköisissä versioissa. 
   


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity