Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Kierroskonventti 2018 (haaratoimiston edustaja), iltapäivän ohjelma
06.01.2019 Johanneksen poikaKuvat: Jehovan todistajien konventtivideo (ellei toisin mainittu)

Iltapäivän aluksi konventissa laulettiin laulu 76. Sen nimi on Miltä se tuntuukaan!Konventin puheenjohtaja kertoi iltapäivän ohjelmajakson aluksi, että nyt haastatellaan tämän kierroksen ystäviä. Aiheena oli palveluksen laajentaminen. Haastattelua johti Joel Tuominen.Joel Tuominen haastatteli kolmea tienraivaajaa. Hän kysyi aluksi, mikä sai heidät aloittamaan kokoaikaisen palveluksen ja mitä askeleita heidän piti ottaa ja mitä haasteita heillä on ollut. Heiltä kysyttiin myös, miten he ovat hyötyneet ja mitä siunauksia he ovat saaneet.Mitä Kaius Minttumäki, Oona Nurminen ja Henri Rintala kertoivat? Tässä lyhyesti pääkohtia:

Kaius Minttumäki jätti vastaanottamatta opiskelupaikan ammattikorkeakoulussa. Hän valitsi sen sijaan tienraivauksen.

Oona Nurminen oli päättänyt yläasteella, että lukion jälkeen hän aloittaa tienraivauksen. Sen sijaan, että olisi jatkanut opiskelua, hän hankki sellaisen työn, jonka ohella saattoi olla tienraivaaja. Lisäksi hän luopui kahdesta rakkaasta harrastuksesta voidakseen olla tienraivaaja. Pianonsoitto ja laulu saivat jäädä.

Henri Rintala joutui yksinkertaistamaan elämäänsä voidakseen olla tienraivaaja. Eteen tuli heti melkoinen haaste, kun hänen oma terveytensä petti melkein heti tienraivauksen aloittamisen jälkeen.

Kuuntele koko 11 minuuttia kestävä haastattelu täältä.


Seuraavaksi oli viikoittaisen Vartiotorni-lehden tutkistelun vuoro. Sitä johti Esa Trogen. Tutkittava aineisto löytyy vuoden 2017 marraskuun Vartiotorni-lehdestä.Esa Trogen kertoi, että Vartiotornin tutkistelun teemaraamatunkohta on otettu Kolossalaiskirjeen toisesta luvusta:

(Kolossalaisille 2:18)  – – Älköön teiltä riistäkö palkintoa kukaan


Kuva: JW.ORG

Vastaamiseen osallistuivat mm. seuraavat veljet ja sisaret:


Tapani Eriksson esitti seuraavan puheen. Sen teema oli Noudata Kristuksen lakia perheessä.Ensi sanoikseen Tapani Eriksson lainasi Raamatun ajatuksia, kun hän sanoi, että monet tulisivat olemaan vailla luonnollista kiintymystä. Hän sanoi, että Jehovan todistajat eivät halua jäljitellä tämän maailman ihmisten tapaa kohdella perheenjäseniään huonosti.

Huomautus! Näinköhän on? Eikö oman perheen jäsenen hylkääminen ole täysin "normaalia" Jehovan todistajian yhteisössä? Jos joku perheenjäsen erotetaan seurakunnasta, tai hän eroaa itse, häntä on kartettava. Ei saa olla edes puheväleissä. Vuoden 2011 Vartiotornissa sanotaan mm. näin:

Jehova ei nykyään surmaa heti niitä, jotka rikkovat hänen lakejaan. Rakkaudessaan hän antaa heille mahdollisuuden katua epävanhurskaita tekojaan. Mutta miltä Jehovasta tuntuisi, jos katumattoman väärintekijän vanhemmat panisivat Hänet koetukselle pitämällä tarpeettomasti yhteyttä erotettuun poikaansa tai tyttäreensä?

Puhuja sanoi, että Jehovan todistajat haluavat noudattaa Kristuksen lakia perhepiirissä.

Huomautus! Kristus ei käskenyt missään tilanteessa hylkäämään oman perheen jäsentä. Paavali kirjoitti Timoteukselle pelisäännöt omasta perheestään huolehtimisessa:

(1. Timoteukselle 5:8)  – – Totisesti jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan niistä, jotka ovat hänen huonekuntansa jäseniä, niin hän on kieltänyt uskon ja on pahempi kuin se, jolla ei ole uskoa.

Sitten puhuja terästäytyi ja pyysi ottamaan Raamatusta esiin Efesolaiskirjeen viidennen luvun.

(Efesolaisille 5:25)  – – Miehet, rakastakaa jatkuvasti vaimoanne, niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja luovutti itsensä sen puolesta – –

Puhuja käski aviomiehiä kohtelemaan vaimoaan ymmärtäväisesti. Aviomiehen tulee sanoa myös ääneen vaimolleen rakastavansa häntä. Miehen pitää sanoa vaimolleen ääneen myös sen, että hän pitää vaimoaan tärkeänä.

Seuraavaksi Eriksson kiinnitti huomion vaimon osaan.

(Efesolaisille 5:22, 23)  – – Olkoot vaimot alamaisia miehelleen niin kuin Herralle, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristuskin on seurakunnan pää, hän, tämän ruumiin pelastaja.

Vaimon tulisi kunnioittaa aviomiestään ja olla hänelle alamainen. Vaimo ilmaisee ajatuksiaan kunnioittavasti miehelleen. Hän myös tukee aviomiestään, kun perheessä tehdään päätöksiä.

Mitä aviomiehen tulee tehdä, jos vaimo on jostain asiasta eri mieltä? Puhuja otti esimerkin Abrahamista ja Saarasta. Abraham ei vaientanut Saaraa. Hän ei uhkaillut Saaraa eikä ollut tyranni. Abraham kuunteli Saaraa ja otti huomioon Saaran sanomat asiat.

Kristuksen lain tulisi ohjata Jehovan todistaja -perheissä "perheneuvotteluja". Tulisi jäljitellä Kristuksen lempeyttä ja nöyryyttä. Nöyryys on avain rauhaan, mutta ylpeys johtaa vihaan ja riitaan, vakuutteli puhuja.

Seuraavaksi puhuja siirtyi käsittelemään lastenkasvatusta. Aivan ensimmäiseksi hän korosti sitä, että kurin suhteen tulisi olla tasapainoisia. Kurittaminen tulee tehdä rakkaudellisesti. Joskus voi riittää, että lapsille selitetään, miksi jokin menettelytapa on oikea tai väärä. Pitää antaa kärsivällisesti opastusta ja oikaisua. Lapsia ei tulisi kurittaa vihanpuuskassa tai puhua heille pilkallisesti.

Eriksson kehotti vamhempia osoittamaan kiintymyksensä lapsiaan kohtaan. Syliin ottaminen on sallittua, samoin halaaminen.

Ajankäyttö lasten kanssa on tärkeää, on tärkeää syödä heidän kanssaan, kuten myös leikkiä ja pelata heidän kanssaan.

Puhuja sanoi, että lapsia täytyy auttaa miettimään asioita Raamatun periaatteiden valossa.

Sitten luettiin Raamattua.

(Heprealaisille 5:13, 14)  – – Sillä jokainen, joka nauttii maitoa, on vanhurskauden sanaan perehtymätön, sillä hän on lapsi. Mutta vahva ruoka kuuluu kypsille ihmisille, niille joiden havaintokyky on käytössä valmentunut erottamaan sekä oikean että väärän.

Kun lapset kasvavat, vanhempien tulee auttaa lapsia käyttämään omaa havaintokykyään. Näin lapset oppivat tekemään elämässään hyviä ratkaisuja itse, vakuutti puhuja.

Sitten seurasi näyte, jossa isä vastasi poikansa pyyntöön. Kuuntele tuo näyte täältä.Puhuja kysyi: Miten näytteen isä olisi voinut auttaa poikaansa kehittämään havaintokykyään? Seurasi toinen tapa käsitellä tilannetta.
Kuuntele tuo näyte täältä.

Kummassakin tapauksessa todennäköisesti kävi samalla tavalla. Poika ei saanut lupaa liittyä jääkiekkojoukkueeseen. Jälkimmäisessä näytteessä isä yritti kuitenkin opettaa pojalleen, miten voi tehdä viisaita ratkaisuja, jotka miellyttävät Jehovaa.

Huomautus! Puhuja väitti, että poika miellytti Jehovaa, kun ei liittynyt jääkiekkojoukkueeseen. Mistä puhuja sen tiesi? Ihmisissä on kilpailuvietti "sisäänrakennettuna". Sen todistaa urheilun valtava suosio koko maailmassa. Miksi tuo kilpailuvietti pitäisi tukahduttaa? Eikö Jehovan todistaja -nuori voi harrastaa mitään hauskaa? Urheilu- ja musiikkiharrastuksia yritetään Jehovan todistajien järjestössä tukahduttaa johdonmukaisesti. JT-perheen lapsilta ja nuorilta viedään kaikki sellaiset harrastukset, jotka voisivat tuoda heidän elämäänsä sisältöä ja iloa. Eivät lapset ja nuoret jaksa elää "tasapainoista" elämää pelkällä kokous- ja kenttäpalvelustoiminnalla.


Seuraavaksi puhui Kaius Salmela. Hänen aiheensa oli Noudata Kristuksen lakia koulussa.Kaius Salmela kertoi puheensa aluksi, että maailma ei pysty tarjoamaan nuorille mitään sellaista, millä olisi pysyvää arvoa, kun sitä verrataan siihen, mitä Jehova voi nuorille antaa. Sitten hän kertoi, että paine toimia väärin kouluympäristössä on valtava. Ei ole myöskään helppoa asettaa hengellisiä tavoitteita niiden maailmallisten tavoitteiden edelle, joita koulussa tarjotaan.

Puhujan mukaan nuori voi selviytyä haasteista noudattamalla Raamatun viisaita periaatteita. Hän niputti samaan yhteyteen Jehovan järjestöltä tulevan "luotettavan" ohjauksen.

Halveksivatko toiset oppilaat koulussa sellaista, joka pyrkii noudattamaan Kristuksen lakia? Näin kysyi Kaius Salmela, ja vastasi sitten itse.

Puhuja luki Raamatusta:

(Johannes 17:14)  – – Minä olen antanut heille sinun sanasi, mutta maailma on vihannut heitä, koska he eivät ole osa maailmasta, niin kuin en minäkään ole osa maailmasta.

Puhuja vakuutti, että hengellisyys voi auttaa koulussa noudattamaan Kristuksen lakia, vaikka se ei ole suosittua.

Mitä hyötyä nuorelle on siitä, että hän pyrkii kasvamaan kohti hengellistä kypsyyttä? Näin kysyi Salmela ja jatkoi. Kun olet kasvanut hengellisesti, et tarvitse enää joka tilanteessa vanhempien antamia sääntöjä. Sen sijaan nuori oppii pohtimaan ja käyttämään omaa ymmärryskykyä Raamatun periaatteiden valossa.

Puhuja kysyi itseltään seuraavan kysymyksen. Entä jos JT-nuori alistuisi ikätovereiden ohjaukseen? Hän vastasi, että nuoren ikätovereilla ei ole todellista vapautta, mitä he mainostavat. Vastaukseksi luettiin Raamattua.

(2. Pietarin kirje 2:19)  – – Vaikka he lupaavat heille vapautta, he itse ovat turmeluksen orjia. Sillä joka on toisen voittama, on tämän orjuuttama.

Salmela sanoi, että koulukaverit ovat pahuuden orjuuttamia. Jos JT-nuori antaisi itsensä koulukavereiden ohjailtavaksi, hänestä tulisi koulukavereiden "sätkynukke".

Sitten puhuja kehotti nuoria tekemään joka päivä jotain sellaista, joka lähentäisi nuoren suhdetta Jehovaan. Siihen sisältyisi Raamatun lukemista joka päivä. Sen jälkeen tulee mietiskellä ja pohtia lukemaansa. Luonnollisesti puhuja muistutti myös nuorille tarkoitettujen Jehovan todistajien tuottamien julkaisujen arvosta. Tässä vaiheessa mainostettiin JW.ORG:n aineistoa eri ikäisille nuorille. Puhuja käski nuoria valmistautumaan kavereiden aiheuttamaan paineeseen. Tilanteita täytyy etukäteen harjoitella. Tällaisia haasteita voi puhujan mukaan tulla: JT-nuorelle tarjotaan tupakkaa, alkoholia ja huumeita. JT-nuoria varoitettiin puheessa myös huonosta kielenkäytöstä ja esiaviollisista sukupuolisuhteista. Juuri tällaisten tilanteiden varalle täytyy harjoitella etukäteen, tähdensi puhuja.

Sitten Salmela muistutti säännöllisestä rukoilemisesta. Nuoren Jeesuksen antamaa esimerkkiä on myös hyvä mietiskellä. Jeesuksen rohkeudesta tuli ottaa mallia. Nuoren tulisi vastustaa houkutuksia yhtä päättäväisesti kuin Jeesus vastusti.

Seuraavaksi puheen yhteydessä esitettiin näyte, miten etukäteen valmistautuminen auttaa vastustamaan kaveripainetta. Näytteen ensimmäisessä osassa kaikki ei mene ihan niin kuin pitäisi. Toiseen osaan oli otettu toisenlainen lähestymistapa.
 


Kuuntele näyte täältä.

Näytteen esittämisen jälkeen luettiin Raamattua:

(Sananlaskut 22:3)  – – Terävänäköinen on se, joka on nähnyt onnettomuuden ja sitten kätkeytyy, mutta kokemattomat ovat kulkeneet edelleen, ja heidän on kärsittävä rangaistus.

Salmela sanoi, että koulukaverit voivat painostaa JT-nuorta seurustelemaan tai kokeilemaan seksiä. Salmelan mukaan opettajat voivat painostaa JT-nuorta tavoittelemaan maallista uraa ja maallista menestystä tässä vanhassa järjestelmässä.

Sitten puhuja kysyi, mikä voi tuoda JT-nuorelle todellista onnellisuutta ja tyytyväisyyttä? Taas annettiin Raamatun vastata:

(Psalmit 1:1–3)  – – Onnellinen on se mies, joka ei ole vaeltanut jumalattomien neuvon mukaan eikä seisonut syntisten teillä eikä istunut pilkkaajien istuimella,  vaan iloitsee Jehovan laista ja lukee hänen lakiaan hiljaisella äänellä päivin ja öin.  Ja hänestä on tuleva kuin vesivirtojen varrelle istutettu puu, joka antaa oman hedelmänsä ajallaan ja jonka lehvistö ei lakastu, ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy.

Salmela sanoi, että JT-nuorilla on mahdollisuus ottaa tavoitteita Jehovan järjestön yhteydessä. Hän mainitsi mm. tienraivauspalveluksen, erilaiset rakennustyöt kotimaassa ja ulkomailla, tienraivaajien palveluskoulun, valtakunnan julistajien koulun ja Gilead-koulun.


Konventin puheenjohtaja ilmoitti, että seuraavaksi lauletaan laulu 35. Sen teema on Keskity tärkeimpiin asioihin.

Laulun jälkeen oli ilmoituksia. Konventin valvoja Esa Trogen esitti raportin kierroksen taloustilanteesta.Kuuntele raportti täältä.

Konventin puheenjohtaja luki tässä yhteydessä lahjoituspyynnön. Rahaa voidaan lahjoittaa sekä käteisenä että maksupäätteillä.


Konventin loppupuheen piti Ari Hakkarainen. Hänen puheensa aihe oli Rakastatko toisia niin kuin Jeesus on rakastanut sinua?Aivan puheensa alussa Hakkarainen muistutti ja painotti, että Jeesus on rakastanut sinua henkilökohtaisesti ja kuollut sinun puolestasi. Hän tuntee sinut hyvin ja on hyvin kiinnostunut sinusta. Hän haluaa kaikin tavoin auttaa sinua.

Kysymys: Rakastanko minä toisia ystäviä niin kuin Jeesus on rakastanut minua?

Hakkarainen haukkui sitten nykyisen maailman jakautuneeksi ja ristiriitaiseksi. Hänen mukaansa kukaan ei halua auttaa toista. Ihmiset on jaettu erilaisiin sosiaalisiin ryhmiin ja yhteiskuntaluokkiin. Ihmisiä luokitellaan heidän kansallisen taustansa ja ihonvärinsä perusteella. Ihmisiä jaotellaan myös heidän puhumansa kielen perusteella ja uskonnon perusteella. Myös varallisuuden, koulutuksen ja työpaikan mukaan ihmisiä jaotellaan eri luokkiin. Joskus jopa sen mukaan, millä alueella asuu tai millä autolla ajaa.

Hakkarainen totesi, että ei tämä tilanne ole sinänsä poikkeuksellinen ja uusi, ennenkin maailma on ollut jakaantunut. Hän otti esimerkin parin tuhannen vuoden takaa. Juutalaiset eivät olleet missään tekemisissä samarialaisten kanssa.

Jeesuksen aikana uskonnolliset johtajat ylenkatsoivat tavallista kansaa. Miten ne paimenet, joiden piti paimentaa, puhuttelivat "laumaansa"?

(Johannes 7:45–49)  – – Sen tähden virkailijat menivät takaisin ylipappien ja fariseusten luo, ja nämä sanoivat heille: ”Minkä vuoksi ette tuoneet häntä tänne?” Virkailijat vastasivat: ”Koskaan ei kukaan toinen ihminen ole puhunut sillä tavoin.” Fariseukset vuorostaan vastasivat: ”Ei kai teitäkin ole eksytetty? Eihän yksikään hallitusmiehistä tai fariseuksista ole uskonut häneen? Mutta tämä ihmisjoukko, joka ei tunne Lakia, on kirottua.”

Myös veronkantajia ja "syntisiä" halveksuttiin. Naisia syrjittiin. Jeesus opetti paremman tavan toimia ja kohdella toisia ihmisiä.

Hakkarainen antoi esimerkin siitä, miten fariseukset ja "syntiset" olivat erilaisia.

(Luukas 18:9–14)  – – Mutta hän puhui myös muutamille, jotka luottivat itseensä, että olivat vanhurskaita, eivätkä pitäneet muita minään, tämän kuvauksen: ”Kaksi miestä meni ylös temppeliin rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen veronkantaja. Fariseus seisoi ja alkoi rukoilla itsekseen näin: ’Oi Jumala, minä kiitän sinua siitä, etten ole niin kuin muut ihmiset, kiristäjät, epävanhurskaat, avionrikkojat, enkä myöskään niin kuin tämä veronkantaja. Minä paastoan kahdesti viikossa, minä annan kymmenykset kaikesta, mitä omakseni hankin.’ Mutta veronkantaja, joka seisoi jonkin matkan päässä, ei tahtonut edes nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi toistuvasti rintaansa ja sanoi: ’Oi Jumala, ole suosiollinen minulle syntiselle.’ Minä sanon teille: tämä meni alas kotiinsa vanhurskaammaksi todistettuna kuin tuo, sillä jokainen, joka korottaa itsensä, nöyryytetään, mutta joka nöyrryttää itsensä, se korotetaan.”

Jeesus opetti opetuslapsiaan ennenkaikkea omalla esimerkillään ja omalla mallillaan. Millaisen kuvan Raamattu maalaa Jeesuksesta?

(Matteus 9:13)  – – Menkää siis ja oppikaa, mitä tämä tarkoittaa: ’Armoa minä tahdon enkä teurasuhria.’ Sillä minä en tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä.”

(Matteus 9:35, 36)  – – Ja Jeesus lähti kiertomatkalle kaikkiin kaupunkeihin ja kyliin ja opetti niiden synagogissa ja saarnasi valtakunnan hyvää uutista ja paransi kaikenlaisia tauteja ja kaikenlaista raihnaisuutta. Nähdessään ihmisjoukot hän tunsi sääliä heitä kohtaan, koska he olivat kiusattuja ja sysittyjä niin kuin lampaat ilman paimenta.

(Johannes 12:32)  – – Ja kuitenkin minä, jos minut kohotetaan maasta, olen vetävä kaikenlaisia ihmisiä luokseni.”

(Johannes 13:34, 35)  – – Minä annan teille uuden käskyn, että rakastatte toisianne; että niin kuin minä olen rakastanut teitä, tekin rakastatte toisianne. Tästä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on rakkaus keskuudessanne.”

Seuraavaksi Hakkarainen pohti, miten ensimmäisen vuosisadan kristillinen seurakunta menestyi eroavaisuuksista huolimatta. Seurakunnassa oli juutalaisia, samarialaisia, kreikkalaisia, roomalaisia ja monia muita kansallisuuksia. Osa heistä oli ympärileikattuja, osa ympärileikkaamattomia. Jotkut olivat orjia, mutta jotkut olivat isäntiä. Jotkut olivat äärimmäisen köyhiä, jotkut hyvin rikkaita. Joillakin ei ollut mitään koulutusta, joillakin oli hyvä koulutus.

Joskus eri taustoista olevien kristittyjen välille tuli erimielisyyksiä.

(Apostolien teot 6:1)  – – Kun nyt opetuslapset lisääntyivät lukumäärältään näinä päivinä, niin kreikankielisten juutalaisten keskuudessa syntyi nurinaa hepreankielisiä juutalaisia vastaan, koska heidän leskiään syrjittiin päivittäisessä jakelussa.

(Apostolien teot 11:1–3)  – – Mutta Juudeassa olevat apostolit ja veljet kuulivat, että myös kansakuntien ihmiset olivat ottaneet vastaan Jumalan sanan. Niinpä kun Pietari tuli ylös Jerusalemiin, ympärileikkausta kannattavat alkoivat kiistellä hänen kanssaan ja sanoivat hänen menneen ympärileikkaamattomien miesten taloon ja syöneen heidän kanssaan.

(Apostolien teot 15:1)  – – Ja eräitä miehiä tuli alas Juudeasta, ja he alkoivat opettaa veljiä: ”Ellette ympärileikkauta itseänne Mooseksen tavan mukaan, ette voi pelastua.

Hakkarainen kertoi, mikä asia auttoi varhaiskristittyjä erimielisyyksien ratkaisemisessa. Heitä auttoi se, mitä Pietari sanoi:

(Apostolien teot 10:34, 35)  – – Tällöin Pietari avasi suunsa ja sanoi: ”Tosiaankin minä havaitsen, että Jumala ei ole puolueellinen,  vaan jokaisessa kansakunnassa se, joka pelkää häntä ja toteuttaa vanhurskautta, on hänelle otollinen.

Jehova ei ole puolueellinen.

Kristityillä piti olla hengellinen ajattelutapa, Kristuksen mieli.

(1. Korinttilaisille 2:16)  – – Sillä ”kuka on tullut tuntemaan Jehovan mielen, niin että voi opettaa häntä”? Mutta meillä on Kristuksen mieli.

Sitten puhuja siirtyi nykyaikaan. Hän väitti, että nykyajan kristillisessä seurakunnassa vallitsee yksimielisyys ja puolueettomuus. Hän kertoi, että nykyäänkin Jehovan kansaan tulee ihmisiä kaikista kansoista. Hä perusteli sitä sillä, että Jehovan todistajien nettisivustolla on aineistoa yli 900 kielellä. Puhujan mukaan tämä on ainoa järjestö, johon etsitään ihmisiä kaikista kansoista ja kielistä. Kuuntele ote puheesta täältä.

Puhuja kertoi, mikä on hyvä tavoite kaikille:

(1. Korinttilaisille 12:25, 26)  – – niin ettei ruumiissa olisi mitään jakaumaa, vaan että sen jäsenet pitäisivät samaa huolta toisistaan. Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki toiset jäsenet kärsivät sen kanssa, tai jos jollekin jäsenelle annetaan kunniaa, niin kaikki toiset jäsenet iloitsevat sen kanssa.

Miten voisi onnistua siinä, että rakkaus on aitoa? Hakkarainen painotti nöyryyden tärkeyttä tässä asiassa. Ylpeydestä täytyy päästä eroon.

(Sananlaskut 22:4)  – – Nöyryyden ja Jehovan pelon seuraus on rikkaus ja kunnia ja elämä.

(Luukas 9:48) Sillä joka käyttäytyy vähäisempänä teidän kaikkien keskuudessa, se on suuri.”

Seuraavaksi puhuja pohti jokaisen omaa henkilökohtaista osaa seurakunnassa.

(Galatalaisille 6:1)  – – Veljet, vaikka joku ihminen ottaakin jonkin harha-askeleen, ennen kuin hän on tietoinen siitä, niin yrittäkää te, joilla on hengellisiä edellytyksiä, palauttaa kohdalleen sellainen ihminen lempeyden hengessä, samalla kun pidät silmällä itseäsi, ettei sinuakin kiusattaisi.

Hakkarainen totesi, että vaikka vanhimmilla on päävastuu "auttamistyössä", sama periaate koskee kaikkia.

Puhuja luki otteen Vartiotornista 15.11.2013 sivulta 28 kappaleesta 11:

Hyvä hengellinen paimen ei yritä pakottaa seurakunnan ystäviä toimimaan tietyllä tavalla vaan vetoaa heidän sydämeensä. Kun joku veli on tekemässä tärkeää ratkaisua, vanhin voi näyttää hänelle raamatullisia periaatteita pohdittavaksi tai tarkastella hänen kanssaan aiheesta julkaistuja kirjoituksia. Hän saattaa myös kehottaa veljeä miettimään, miten erilaiset ratkaisumallit vaikuttaisivat hänen suhteeseensa Jehovaan. Vanhin voi korostaa, miten tärkeää on rukoilla Jumalan ohjausta ennen ratkaisun tekemistä (Sananl. 3:5, 6). Keskusteltuaan tällä tavoin veljen kanssa vanhin antaa hänen tehdä itse oman ratkaisunsa (Room. 14:1–4).

Sitten jatkettiin Galatalaiskirjeen lukemista:

(Galatalaisille 6:2)  – – Kantakaa edelleen toistenne taakkoja ja täyttäkää siten Kristuksen laki.

Puhuja selitti, että Jeesus kantoi meidän syntitaakkamme kidutuspaaluun, kun hän kuoli meidän puolestamme. Meidänkin pitäisi kantaa toistemme taakkoja antamalla heille anteeksi, unohtamalla.

Puhuja muistutti myös käytännön avun antamisesta seurakunnan jäsenille. Voisiko joku käydä kaupassa iäkkään veljen tai sisaren puolesta? Sairaudet ja taloudelliset huolet voi painaa. Voisiko tällaisia henkilöitä auttaa? Voisiko joku tarjota kokouskyytejä? Voisiko joku nuorempi auttaa teknisten laitteiden käytössä vanhoja ihmisiä?

Hakkarainen kertoi esimerkin, kuinka teknisten laitteiden
(älypuhelimet ja tabletit) käyttö voi olla vaikeaa joillekin ihmisille, varsinkin vanhoille. Siksi heitä pitäisi opastaa. Kuuntele täältä.

Kristuksen lain noudattaminen edellyttää muutakin kuin vain sitä, että me opetamme toisille häntä koskevia asioita. Se on ennenkaikkea elämäntapa, vakuutti Hakkarainen.

Sitten jatkui taas Galatalaiskirjeen lukeminen:

(Galatalaisille 6:3)  – – Sillä jos joku luulee olevansa jotakin, vaikka ei ole mitään, niin hän pettää omaa mieltään.

Hakkarainen sanoi, että todellisuudessa me ihmiset olemme yhtä arvokkaita. Samanlaisia saviastioita.

(Galatalaisille 6:4)  – – Mutta koetelkoon kukin, mitä hänen oma työnsä on, ja silloin hänellä on syytä riemuun vain itseensä katsoen eikä toiseen verraten.

Puhuja sanoi, että jokainen voi edistyä Kristuksen lain noudattamisessa, mutta jokaisella tulisi olla terve näkemys itsestä. Ei kannata verrata itseä toisiin. Epäterve vertailu johtaa helposti kateuteen, mielen pahoittamiseen ja kilpailuhenkeen.

(Galatalaisille 6:5)  – – Sillä kukin joutuu kantamaan oman kuormansa.

Taakka (jakeessa 2) ja kuorma ovat eri asioita. Jeesuskin kantoi oman kuormansa pysymällä uskollisena elämänsä loppuun asti. Jokaisen täytyy tämä kuorma kantaa.

(Galatalaisille 6:10)  – – Todellakin siis, niin kauan kuin meillä on siihen suotuisaa aikaa, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, jotka ovat meille sukua uskossa.

Hakkarainen korosti sitä, että tämä koskee kaikkia seurakunnan jäseniä. Kaikki voivat auttaa toisia.

Hakkarainen päätti puheensa näihin sanoihin:

Odotamme todella kovasti aikaa, jolloin kaikki uskolliset kristityt saavat kokea, millaista on elämä vapaana Saatanan, demonien ja synnin vaikutuksesta. Silloin kaikki voivat nauttia Jehovan lasten loistoisesta vapaudesta. Meitä odottaa siis todella suurenmoinen tulevaisuus. Odottaessamme näiden asioiden täyttymystä älkäämme luopuko Kristuksen lain noudattamisesta.
Konventin puheenjohtaja kertoi loppuilmoituksissa, että iltapäivän ohjelmassa oli läsnä 589. Aamupäivän aikana konventissa kävi kasteella yksi uusi opetuslapsi. Hänet toivotettiin kättentaputuksin tervetulleeksi joukkoon.

Lopuksi laulettiin laulu 13, jonka teema on Jeesus on mallimme.

 


Kierroskonventin aamupäivän ohjelma löytyy täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity