Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Posti toi kirjeen tuntemattomalta Jehovan todistajalta
09.01.2019 Johanneksen poikaKuvat: kirjekuori: Pixabay, postimerkki: JW.ORG

Joku Jehovan todistaja oli nähnyt niin paljon vaivaa, että oli ottanut selville erään sellaisen henkilön yhteystiedot, jota ei tavoitettu tietystä osoitteesta kotoa. JP-Uutiset sai haltuunsa kopion tuosta kirjeestä.

Miksi Jehovan todistajat kirjoittavat kirjeitä tuntemattomille ihmisille?

Jehovan todistajien seurakunnan maantieteellinen alue on jaettu pieniin osiin, joissa on yleensä muutamia kymmeniä osoitteita. Näistä osoitteista tehdään seurakuntaan ns. "aluekortit", joita lainataan seurakunnan julistajille. Tarkoituksena on, että julistaja yrittää kohtuullisen ajan kuluessa tavoittaa kaikki tuon alueen ihmiset, tai ainakin suurimman osan ihmisistä. Jos julistaja ei yrityksistä huolimatta henkilökohtaisesti tavoita kaikkia ihmisiä heidän kotoaan, hänellä on vielä ainakin kaksi keinoa jäljellä, soittaa puhelimella tai kirjoittaa kirje.

Joskus joku Jehovan todistaja voi olla pitkään sairaana. Siinä tapauksessa hän ei voi mennä ovelta ovelle -työhön. Hänellä on kuitenkin mahdollisuus todistaa Vartiotornin ilosanomaa, jos hän soittaa puheluita tai kirjoittaa todistuskirjeitä ihmisille. Näin hän voi raportoida säännöllisesti, eikä hän joudu epäsäännöllisten "kastiin" sairauden takia.

Jehovan todistajilla on melkein kaikista asioista tarkat kirjalliset ohjeet ja säännöt. Niin on kirjeiden kirjoittamisestakin.

Ohjeissa kerrotaan, että ensin täytyy esitellä itsensä ja mainita, että on mukana "kansainvälisessä vapaaehtoistyössä". Seuraavaksi kerrotaan ohje, jossa kirjeen kirjoittaja saa käyttää omaa harkintaansa. Teksti kertoo näin: "Mainitse olevasi Jehovan todistaja, jos se tuntuu hyvältä." Tuo ohje tuntuu hiukan oudolta. Jehovan todistajien pitäisi olla aina rohkeita. Miksi siis pitäisi jättää kertomatta, että on Jehovan todistaja? Eikö se ole tässä tapauksessa hiukan epärehellistä?

Tässä on tuo kirje:

Hei!

Päätin lähestyä Teitä kirjeitse, koska en ole tavannut teitä henkilökohtaisesti kotoa.

Osallistun maailmanlaajuiseen vapaaehtoistyöhön, jota suoritetaan yli 200 maassa. Tarkoituksenamme on kannustaa ihmisiä tutustumaan Raamattuun, joka antaa vastauksia moniin meitä askarruttaviin kysymyksiin, kuten
  • Mikä on elämän tarkoitus?
  • Onko Jumala syypää ihmisten kärsimyksiin?
  • Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen?
Oheisessa lehtisessä on esitetty verkkosivusto www.jw.org, jonka kautta miljoonat ihmiset ovat löytäneet Raamattuun perustuvia vastauksia. Toivon, että käytte tutustumassa! Sitä kautta saatte myös yhteyden paikallisiin Jehovan todistajiin.

PS. Työmme ei ole kaupallista.

(allekirjoituksena on niin epäselvä nimi, ettei siitä saa selvää)
 


Kirjeen mukana oli tämä lehtinen.
Se löytyy JW.ORG:n sivulta.Lue Vartiotorniseuran ohjeet kirjeiden kirjoittamiseen täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity