Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Oikeus: Jehovan todistajiin kuuluneen avioparin testamentti oli väärennös – Omaisuus ei kuulukaan uskontokunnalle
25.01.2019 Johanneksen poika
Helsingin Sanomat kertoi testamenttiriidasta. Tässä otteita Helsingin Sanomien jutusta:

Jehovan todistajat ovat hävineet perillisten kanssa käydyn testamenttikiistan oikeudessa. Jehovan todistajat ja uskontokuntaan kuuluneen avioparin perilliset riitelivät siitä, onko pariskunnan vuonna 1960 päivätty testamentti väärennetty ja siten mitätön.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi syksyllä 2018 testamentin mitättömäksi. Jehovan todistajat valittivat tuomiosta ja vaativat Helsingin hovioikeudessa, että perillisten kanne hylätään. Perjantaina Helsingin hovioikeus päätti, että Jehovan todistajat eivät saa jatkokäsittelylupaa ja käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

- - -

Asian selvittämiseksi suoritettiin Ruotsin rikosteknisen tutkimuskeskuksen käsialatutkimus. Käräjäoikeudessa kuultiin todistajana rikosteknistä tutkijaa, joka teki yhdessä kollegansa kanssa vertailevan käsiala-analyysin riidanalaisesta testamentista.

Tutkimustulokset puhuivat rikosteknisen tutkijan mukaan sen puolesta, että aviovaimo ei ole itse allekirjoittanut testamenttia ja jossain määrin sen puolesta, että aviomies ei ole itse allekirjoittanut testamenttia. Analyysin tulos puhui vahvasti sen puolesta, että testamentin tekstiosan ja allekirjoitukset on kirjoittanut sama henkilö.Asiasta kertoi myös MTV Uutiset. Tässä lainaus jutusta:

Kyseessä oli lapsettoman pariskunnan testamentista, joka oli tehty jehovantodistajien hyväksi. Testamentti oli päivätty vuodelle 1960, kun henkilöt menehtyivät 1990- ja 2010-luvuilla.Iltalehti oli kertonut 18.02.2015, että riita-asian kantajat jättivät Helsingin käräjäoikeudelle testamentin moitetta koskevan haastehakemuksen tammikuun lopussa 2015. Testamentattava kuolinpesän omaisuus on ”tuntuva”.

   Jatkuu...Jatkuu...
 


Lue Helsingin Sanomien juttu kokonaan täältä.

Lue MTV Uutisten juttu kokonaan täältä.

Lue Iltalehden juttu kokonaan täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity