Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Tutkimus vuoden 607 eaa. "oikeellisuudesta"
01.02.2019 Johanneksen poika


Jouni kertoi kirjeessä seurakunnasta eroamisen syyt:

Erosin tänään netissä maistraatin kautta Jehovan Todistajista. Kirjoitin tämän kirjeen jotta ei kiertäisi maineelleni vahingollisia juoruja että olisin syyllistynyt johonkin väärintekoon. Tässä omat perusteluni miksi lähden Jehovan todistajista.

Ongelmakseni tuli oppikysymykset ja historia. Olen aina ollut historianörtti ja se on aine mikä minua kiinnosti eniten koulussa ja kirjoitin reaali-aineena ylioppilaskirjoituksissa historian. Historia on suuri intohimoni. Minulla oli epäilyksiä joistakin opetuksista ja käytin paljon aikaa asioiden tutkimiseen viime kuukausien aikana tarkoituksenani todistaa itselleni että Jehovan Todistajilla on totuus. Monet opetukset olivat sellaisia joista olen samaa mieltä, mutta valitettavasti ei kaikki.


Kuva: JW.ORG

Katso tästä linkistä havainnollinen iso kuva.

Ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi omatunnolleni opettaa ja osallistua Jehovan Todistajien toimintaan oli se, että Jerusalemia ei hävitetty vuonna 607 eaa. Uskoa murskaavaksi tämän tekee se, jos 607 eaa. ei pidä paikkansa niin 1914 valtakunnan alku ei pidä paikkansa, 1919 hallintoelimen valinta ja oikeutus Jumalan ainoaksi oikeaksi kanavaksi ei pidä paikkansa, 'sukupolvi joka ei koskaan häviä' opetus ei pidä paikkansa. Korttitalo sortuu, kun siitä vetää alimman kortin pois. Tiedeyhteisö ja historioitsijat ovat yhtä mieltä siitä, että Jerusalem tuhoutui 587 eaa. Ainoastaan Jehovan Todistajat opettavat, että Jerusalem tuhoutui 607 eaa. 607 eaa. koskeva virhe on ainoa syyni lähteä pois tästä uskonnosta, koska se vaikuttaa muihin opetuksiin niin paljon.

1. Järjestön julkaisuista on löydettävissä tieto että 20 vuotta puuttuu kirjanpidosta. Tiedeyhteisö ja Jehovan Todistajat ovat yhtä mieltä siitä, että Babylon tuhoutui 539 eaa ja että Babylonin pakkosiirtolaisuuden aikana hallitsivat Nebukadnessar, Evil-Merodak, Neriglassar, Labashi-Marduk ja Nabunaid. Lukitaan vuosi 539 eaa ja lasketaan kuinka monta hallintovuotta kukin kuningas hallitsi. Nabunaid 17 vuotta, saavumme vuoteen 556 (it-2 s.310-313 "Nabunaid"), Labashi-Marduk alle 1 vuosi, pysymme vuodessa 556 (w65 1/7 s.313-315), Neriglassar 4 vuotta, saavumme vuoteen 560 (w65 1/7 s.313-315), Evil-Merodak 2 vuotta, saavumme vuoteen 562 (w65 1/7 s.313-315), Nebukadnessar 43 vuotta, saavumme vuoteen 605 (it-2 s.350 "Nebukadnessar"). Nebukadnessarin 18 hallitusvuosi ja Jerusalemin tuho osuu vuoteen 587 eaa. järjestön itsensäkin julkaisemien tietojen mukaan.

2. Vartiotornissa julkaistiin 2011 kaksiosainen kirjoitus "Milloin Jerusalem tuhottiin?". Älkää kopioiko tästä mulle linkkejä, olen lukenut tätä artikkelia jo kohta kaksi kuukautta uudelleen ja uudelleen. Kirjoituksissa on lainattu arkeologeja ja tutkijoita liittyen tähän kysymykseen. Mielestäni tärkein avain näiden kirjoitusten tiedon luotettavuuden arviointiin todisteiksi Jerusalemin tuholle vuonna 607 eaa. löytyy alaviitteestä joka on mainittu mm. tutkijan nimen kohdalla R.H. SACK* "Huom. Kukaan tässä kirjoituksessa mainituista maallisista tutkijoista ei ole sillä kannalla, että Jerusalem olisi tuhottu vuonna 607 eaa." (w11 1/11 s.22-28). Googlettamalla lähdeviitteet ja tutkijoiden nimet löytyy selvä fakta, että lainatut tutkijat nimenomaan tutkimuksissaan todistelivat Jerusalemin tuhon ajankohdaksi 587 eaa ja ovat vihaisia Vartiotornille, että se lainaa heidän tutkimustöitään väärin pois asiayhteydestä.

3. Jerusalemin tuhosta vuonna 587 eaa voi lukea Wikipediasta tai mistä tahansa tietosanakirjasta tai historian kirjasta. Wikipedian keskutelualueella ei keskustella mahdollisuudesta Jerusalemin tuhoon vuonna 607 eaa. Maallinen ajanlasku ei ole ristiriidassa Raamatun ajanlaskun kanssa. Maallinen ajanlasku on ristiriidassa Jehovan Todistajien tulkinnasta Raamatusta mitä Jeremian 70 vuoden pakkosiirtolaisuus ennustuksessa todella sanotaan. "Koko tämä maa raunioituu, ja siitä tulee kauhistuttava näky, ja näiden kansojen täytyy palvella Babylonin kuningasta 70 vuotta.” (Jeremia 25:11) Babylon miehitti kaikkia Israelia ympäröiviä kansoja jo ennen vuotta 587 eaa ja Jeremian ennustus tarkoittaa -sitä mitä siinä lukee- eli "näiden kansojen" eli Israel ja ympäröivät kansat tulisi olla Babylonin hallinnan alla 70 vuotta ei vain se että Jerusalemin tuhosta palvellaan 70 vuotta.

4. JA TÄRKEIN TODISTE Astronomiset havainnot. Vartiotornissa 2011 lainataan myös nuolenpääkirjoitusta tähtihavainnoista VAT 4956 puolustaakseen vuotta 607 eaa. Tein oman tutkimuksen asiasta, koska halusin olla varma, enkä uskoa mitä lainauksessa sanotaan varsinkin kun tutkijoita ja arkeologeja oli jo lainattu väärin. Laskin nuolenpääkirjoituksen (VAT 4956) nuolenpääkirjoituksessa havaittujen planeettojen ja tähtien sijainnit vuodelta 568 eaa astronomisella tietokoneohjelmalla nimeltä Cartes du Diel ja vahvistin ne oikeiksi. Babylonialaiset olivat historia-, astronomia- ja kirjanpitonörttejä, joten Babylonialainen aika on hyvin hankalaa edes kiistellä tapahtuiko joku asia jonain vuonna vai ei. Luin jonkin verran babylonialaista nuolenpääkirjoitusta voidakseni vahvistaa tarjotut nuolenpääkirjoitusten käännökset oikeaksi. Planeettojen ja tähtien kiertoradat ja kuunpimennykset ovat monet vain kerran tuhansissa vuosissa ilmeneviä ilmiötä. Joten planeettojen ja tähtien asemat todistavat kiistattomasti ilman mitään mahdollisuutta epäilyyn, että Nebukadnessarin hallintovuosi 18 ja Jerusalemin tuho olivat vuonna 587 eaa.

Neuvon olemaan luottamatta vain mitä minä sanon ja tekemään itse tutkimusta asiasta käyttäen mahdollisimman paljon erilaisia neutraaleja ja luotettavia lähteitä. Toivottavasti ymmärrätte kantani, että vuosi 607 eaa. on yhtä lailla uskon asia kuin vuosiin 1914 ja 1919 uskominen. Ymmärrän jos haluatte edelleen uskoa noihin vuosilukuihin. Itselleni se oli liikaa hyväksyä ja säästän vanhinten aikaa, ettei heidän tarvitse kuunnella mun juttuja ja erottaa minua oikeuskomiteassa. Ymmärrän myös, että nyt teidän kuuluu vakaumuksenne mukaan karttaa minua ja olla tervehtimättä. Eronneen karttaminen on "rakkautta" ja tosi kristityn velvollisuus vuodesta 1981 lähtien. Joudun aloittamaan vaimoa lukuunottamatta sosiaalisen elämäni alusta, koska minulla on vain Jehovan Todistaja perhettä ja kavereita.

Toivon hyvää jatkoa ja loppuelämää, ei nähdä paratiisissa.

Terveisin,
Jouni
   
Takaisin edelliselle sivulle täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity