Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 HS: Oikeuden kertaalleen vapauttamia totaalikieltäytyjiä määrätään uudelleen siviilipalvelukseen – ”Tämä on farssi”, sanoo prosessioikeuden professori
14.02.2019 Johanneksen poika

Kuvat: Pixabay

Helsingin Sanomat kertoi, että tuomioistuinten viime aikoina vapauttamat totaalikieltäytyjät joutuvat pettymään, jos he ovat arvelleet päässeensä lopullisesti eroon ase- tai siviilipalveluksesta.

Otteita Helsingin Sanomien jutusta:

Siviilipalveluskeskus alkaa määrätä totaalikieltäytyjiä uudelleen siviilipalvelukseen, vaikka heistä on jo kertaalleen tehty rikosilmoitukset ja tuomioistuin on päättänyt hylätä syytteet.

”Ensimmäiset määräykset annetaan viimeistään lähipäivinä, ellei ole jo annettu”, sanoo siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen.

- - -

Turun yliopiston prosessioikeuden professori Johanna Niemi yllättyy kuullessaan vapautettujen totaalikieltäytyjien tilanteesta.

”Tämä on farssi”, hän sanoo.

Niemi tutkii hetken siviilipalveluslakia ja päätyy siihen, että kertaalleen vapautetut totaalikieltäytyjät on todellakin määrättävä lain mukaan uudelleen palvelukseen.

- - -

Lähitulevaisuudessa totaalikieltäytyjiä aletaan mahdollisesti tuomita jälleen vankeusrangaistuksiin.

Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen lainmuutosesitystä Jehovan todistajien erivapauden poistamisesta. Jos se hyväksytään, totaalikieltäytyjiä aletaan jälleen tuomita vankeusrangaistuksiin.Fakta

Tämän takia tuomioistuimet alkoivat jättää totaalikieltäytyjät tuomitsematta vankeuteen
  • Helsingin hovioikeus kumosi ensi kertaa totaalikieltäytyjän vankeustuomion ja vapautti hänet kokonaan rangaistuksesta viime helmikuussa.
  • Syytteessä ollut 23-vuotias mies piti syrjivänä lakia, joka vapauttaa Jehovan todistajat asevelvollisuudesta mutta ei toisenlaisen vakaumuksen omaavia henkilöitä. Hän itse vastustaa sotimista.
  • Hovioikeus katsoi, että tuomitseminen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä on perustuslaissa kiellettyä syrjivää kohtelua Jehovan todistajiin nähden. Ratkaisusta muodostui viime vuonna yleinen linja tuomioistuimissa.
    

Lue uutinen kokonaan Helsingin Sanomien sivuilta.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity