Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Laitilan valtakunnansali on myynnissä
04.04.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 08.04.2019)Kuva: Google Maps

Vuoden 2019 huhtikuussa Suomessa on myynnissä ainakin 18 valtakunnansalia, ja ainakin 12 valtakunnansalia on jo myyty. Yhteismäärä on siis ainakin 30 valtakunnansalia.Länsi-Suomi kertoi tänään, että myytävien listalle on taas lisätty yksi sali. Se on Laitilan valtakunnansali.

Jos Suomessa kirkkoja myytäisiin samalla tahdilla, kaikki mediat kertoisivat siitä suurin otsikoin. 30 kirkkorakennusta olisi suuri juttu. Pappeja haastateltaisiin laajasti tästä oudosta tilanteesta. Kirkon piirissä järjestettäisiin kriisikokouksia. Piispat puhuisivat kalpeina ankeista ajoista.

Kun paljon pienempi uskonyhteisö myy tuollaisen määrän saleja, se ylittää uutiskynnyksen juuri ja juuri, ja usein vain paikallislehdissä. Toki Jehovan todistajat ovat Suomessa vain marginaaliryhmä, jonka painoarvo on vähäinen, mutta kyllä tällaisen myyntimäärän pitäisi jo herättää kummastusta. Ketään ei kiinnosta tässä asiassa "tutkiva journalismi". Asioden syihin ei haluta paneutua. Riittää, että paikallislehdissä joku Jehovan todistajien edustaja selittää asiat "parhain päin".

Mistä on kyse? Esimerkiksi siitä, että vain viidessä vuodessa Jehovan todistajien määrä Suomessa on laskenut yli tuhannella. Tilastokeskuksen uusien lukujen mukaan Jehovan todistajia oli Suomessa vuoden 2018 lopussa enää 17303. Jehovan todistajat muistelevat kaiholla sitä aikaa, kun heitä oli Jehovan todistajien omien tilastojen mukaan yli 20000.

Länsi-Suomen uutisessa kerrotaan, että Laitilan valtakunnansalin myynti liittyy Suomen alueelliseen muutokseen, joka vaikuttaa myös kokoontumistilojen tarpeeseen. Salimuutoksen myötä Uudenkaupungin seurakunta kasvaa.

Lehteen oli haastateltu Laitilan seurakunnasta Harri Nikkolaa. Hän kertoi salin myynnistä näin:

Uusikaupunki on suurempi paikkakunta, ja autotehdas on tuonut sinne lisää ihmisiä. Meidän on järkevää keskittää kokoustoimintaamme sinne. Jatkossa on mukava kuulua suurempaan seurakuntaan ja tavata kokouksissa enemmän ystäviä.

Jutussa ei kerrota sitä, kuinka "mukavaa" varsinkin autottomille Laitilan Jehovan todistajille on matkustaa pitempi matka kokouksiin kaksi kertaa viikossa.

Länsi-Suomen jutussa kerrotaan, että vaikka kokoustoimintaa keskitetään, Jehovan todistajien muu toiminta ja raamatullinen opetustyö jatkuvat entiseen tapaan Laitilan alueella.

Myyntiin tullut sali sijaitsee Laitilassa osoitteessa Erik Sorolaisen tie 15. Vuonna 1990 rakennetussa salissa on noin 140 istumapaikkaa, ja kiinteistöön kuuluu myös kirjasto ja eteis- ja wc-tilat. Rakennuksen pinta-ala on noin 335 neliömetriä.

Uudenkaupungin sali, johon kokoustoiminta siirtyy, on hieman Laitilan salia uudempi ja suurempi.

 Lue uutinen Länsi-Suomen nettisivuilta.

Lue täältä, kuinka pienten paikkakuntien seurakunnat kituvat, kun väki vähenee. Haaratoimisto on vedonnut kirjeellä seurakuntiin, että pienille paikkakunnille saataisiin lisää todistajia ainakin heistä, jotka voivat tehdä etätyötä tai ovat jo eläkkeellä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity