Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin
22.09.2013 Johanneksen poika


Psykologi Keijo Tahkokallio kommentoi Aamulehdessä ammattikasvattajan näkökulmasta Vartiotorniseuran lapsille tuottamaa vidoa, missä lapselta otetaan pois lelu siksi, että Jehova vihaa sitä. Hän arvioi, että video on "häijy esimerkki manipulatiivisesta kasvatuksesta. Siinä vedotaan lapsen tunteisiin, jotta tämä osaisi tuntea oikealla tavalla. Niin ei kuulu tehdä. Lapsen ei pidä kokea tunteistaan syyllisyyttä."

Aamulehti, Sunnuntai 22.09.2013:

Viikon erikoinen

Psykologi: Jehovien video kasvattaa väärin

Tiedotusvälineet ja sosiaalinen media äimistelivät viikolla Jehovan todistajien lapsille suunnattua "Tottele Jehovaa" -opetusanimaatiota, jossa pieni Leevi tulee kotiin mukanaan kaverilta saatu taistelijavelho-nukke. Äiti keskustelee pojan kanssa lelusta ja kertoo, että Jehova vihaa taikuutta ja siksi myös lelua. Saatana taas pitää taikuudesta.

- Haluutko sä tosiaan leikkiä sellasella lelulla, jota Jehova vihaa, äiti kyselee, ja lopulta pahoillaan oleva poika kiikuttaa lelun roskiin.

Videosta tulee paha mieli pojan puolesta. Psykologi Keijo Tahkokallion mukaan syystä. Hän ei ota kantaa uskonasioihin, mutta kasvatuksen näkökulmasta video on onnettoman huono.

- Tämä on häijy esimerkki manipulatiivisesta kasvatuksesta. Siinä vedotaan lapsen tunteisiin, jotta tämä osaisi tuntea oikealla tavalla. Niin ei kuulu tehdä. Lapsen ei pidä kokea tunteistaan syyllisyyttä.

Äidin toiminta videolla on tyypillistä curling-vanhemmuutta.

- Ajatellaan, että lapsen tulee tehdä jo pienenä itse päätökset, mutta hänen pitää osata tehdä ne oikein, muuten isä tai äiti tai vaikka Jehova ei tykkää.

Vanhemman pitää sanoa lapselle suoran, että tuolla lelulla ei leikitä ja ottaa se sitten pois. Lapsi tietysti menettää malttinsa ja alkaa raivota, mutta vanhemman pitää ottaa se vastaan.

Tahkokallion puolesta kaikki lapset voivat leikkiä taikaleluilla, jos haluavat.

- Hain eilen lapsenlapseni Oskarin ja Oton päivähoidosta ja menimme kotimatkalla taikametsän läpi, jossa käytimme taikakirvestä ja taikapistoolia. Siellä oli myös avaruusalus, Tahkokallio hymyilee.

Saatanasta ei näkynyt vilaustakaan.

Kuvan teksti:
- Haluatko sä tehdä Jehovan surulliseksi, äiti kysyy pojaltaan jehovantodistajien opetusvideolla. Materiaalia voi katsella netissä osoitteessa jw.org.

Toimittaja: Pekka Juntti
Lue Aamulehteä verkossa täällä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu