Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Peter Walleniuksen dokumenttielokuva "Uhrit" on nyt katsottavissa YLE Areenassa
22.04.2019 Johanneksen poikaKuvakaappaukset: YLE

Peter Walleniuksen ohjaama dokumenttielokuva "Uhrit" esitetään torstaina 25.04.2019 televisiossa TV1-kanavalla kello 19:00. Ohjelman voi katsoa jo nyt etukäteen YLE Areenasta.

Ohjelma kertoo Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n vertaistukiryhmän kokoontumisista. Kuusi henkilöä keskustelee hyvin henkilökohtaisista asioista. Heistä kolmella on Jehovan todistajat -tausta, kahdella lestadiolainen tausta ja yksi on entinen helluntailainen.
 


Tässä on kuvakaappauksin esitetty henkilöt, jotka kertovat elämästään ja puivat uskonyhteisöjen harjoittamaa hengellistä väkivaltaa.
 
Mistä ohjelmassa puhutaan? Tässä on muutamia dokumentista irrotettuja ajatuksia:

- Menin ensimmäiseen vertaistukitapaamiseen. Se oli kyllä lähtölaukaus mun toipumiselle Jehovan todistaja -menneisyydestä. Jännitti tosi paljon, ja pelkäsin tosi paljon sitä tilannetta. Mutta muistan, miten mahtavaa se oli, kun tapasi muita, jotka on kokenut saman. Eri yhteisöistä tulleita ihmisiä. Jotenkin tuli voimakkaasti olo siitä, että minä en oo yksi tämän asian kanssa.

- - -

- Kun uskonto alistaa, se minuus painetaan alas, niin se tuntuu ihan siltä kuin olisit elefantin painon alla. Ja se sattuu.

- - -

- Kun tunteita ei oo saanut olla. Kun tunteet on olleet kiellettyjä, omat ajatukset ovat olleet kiellettyjä. Minä vasta opettelen olemaan minä. Ei ole saanut olla oma itsensä.

- - -

- Tuntuu jotenkin kauhean väärältä, että meidät on saatu ajattelemaan sillä lailla, että omat tunteet pitää tukahduttaa, ja pitää vain ajatella sitä, mikä on Jumalan mielestä oikein tai jonkin järjestön mielestä oikein.

- - -

- Minua naurattaa nämä stereotypiat, mitkä täällä aina vilahtelee. Kaikissa näissä meidän entisissä yhteisöissä on vähän ollut sellainen käsitys, että ne ihmiset, jotka on siellä "maailmassa", on jotenkin ihan hirveän pahoja, sellaisia, jotka menevät polttamaan kirkkoja ja niillä on nurkassa alttari Saatanalle. Ja ne varmasti valehtelee. Niiden ainoa tarkoitus on saada sinut houkuteltua syntisille teille.

- - -

- Se on jotenkin niin surullista, traagista ja järkyttävää tuollainen, että jonkin uskonnon sääntöjen takia sinut jätetään normaalien perhesiteiden ulkopuolelle.

- - -

- Minusta on jännää, että miten nuo tuollaiset synkät tai negatiiviset asiat hallitsee suhteita todistajasukulaisiin, koska se, mitä me ollaan tekemisissä oltu, on pääosin uutisia jonkun kuolemasta. Hautajaiskutsu tulee, mutta muihin tilaisuuksiin ei tule kutsua.

- - -

- Jehovan toditajat aina mainostaa sitä, että ainoastaan uskonnollinen yhteydenpito katkeaa entisiin jäseniin. Muissa asioissa saa olla tekemisissä, ja he kuuluttavat sitä kaikissa medioissa, mutta totuus on se, että nämä muut asiat ovat nimenomaan se, että "sun äitis on kuollu, hautajaiset on silloin ja silloin".

- - -

- Uskonnon tai kultin sisällä oleminen ajaa jotenkin ihmistä alisuoriutumiseen. Koska sinä et ole vapaa tekemään sitä, mitä sinä haluaisit tehdä. Ja se mitä sinä ajattelet, se ei ole sallittua.

- - -

- Olen joutunut minuuteni uhraamaan uskonnon ja kodin perinteiden takia. Mutta se ei tarkoita sitä, että jäisin uhrin asemaan, vaan se tarkoittaa sitä, että olen päättänyt, että minä aion olla selviytyjä.

- - -

- Nyt minä voin tehdä ne asiat, jotka joskus jäi tekemättä.

- - -

- Olisi pitänyt pystyä lähtemään aikaisemmin.


 


Katso dokumenttielokuva "Uhrit" YLE Areenasta.

Lue dokumentin ohjaajan Peter Walleniuksen haastattelu täältä.


Mitä Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n vertaistukitapaamisissa tapahtuu? Lue täältä.

Milloin ja missä UUT järjestää vertaistukitapaamisia? Lue täältä.

 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity