Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Jehovan todistajat lopettavat kokonaan muistiinpanojen tekemisen ovelta ovelle -työssä
14.05.2019 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan seurakunnissa luetaan tällä viikolla kokouksissa haaratoimiston lähettämä kirje, jossa kerrotaan, mitä seurauksia EU-tuomioistuimen ja Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksillä sekä yleisen tietosuoja-asetuksen voimaantulolla on Jehovan todistajien saarnaamistyöhön.

Jehovan todistajat ovat tottuneet vuosien mittaan tekemään muistiinpanoja ovenavaajista. Tähän he ovat saaneet ohjeita mm. sisäisen tiedotuslehtisen, Valtakunnan Palveluksemme, välityksellä.

Tietosuojavaltuutettu oli jo vuonna 2000 ottanut kantaa henkilötietojen keräämiseen. Hän oli todennut, että muistiinpanoja voidaan tehdä vain ovenavaajan suostumuksella. Näin ollen Jehovan todistajien olisi pitänyt kysyä tietojen keräämiseen lupa. Sitä he eivät suostuneet tekemään.

Kun Valtakunnan Palveluksemme lehtisessä oli marraskuussa 2011 hyvin tarkat ohjeet tietojen keräämisestä, tietosuojavaltuutettu sai tutkittavakseen asian. Siitä seurasi pitkä prosessi, johon kuuluivat mm. tietosuojavaltuutettu, tietosuojalautakunta, Helsingin hallinto-oikeus, Korkein hallinto-oikeus (KHO), Euroopan Unionin tuomioistuin ja lopuksi vielä Korkein hallinto-oikeus.

Näiden vaiheiden jälkeen oli selvää, että Jehovan todistajat eivät saa kerätä ovilla henkilötietoja ilman asianomaisen antamaa suostumusta. Jehovan todistajat tiedottivat lyhyesti asiasta kokouksissa joulukuussa 2018, mutta jättivät lopullisen tulkintansa myöhempään ajankohtaan. Nyt sitten toukokuussa 2019 tuli aika julkistaa asia ja tiedottaa muistiinpanojen tekemisestä myös seurakunnan julistajille, jotka tähän asti ovat olleet epätietoisia, miten pitää menetellä.
 


Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan seurakunnissa luettiin tai luetaan myöhemmin tällä viikolla tällainen kirje:

Kaikille seurakunnille Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Asia: Yleinen tietosuoja-asetus.

Rakkaat veljet!

Kenttätyöhön osallistuminen on aina ollut kunkin kristityn henkilökohtainen ilmaus hänen uskostaan ja halustaan kertoa valtakunnan hyvää uutista toisille. Vuosien mittaan julistajat ovat ehkä tottuneet merkitsemään muistiin henkilötietoja kenttäpalveluksessa. Viimeaikaiset tuomioistuinten päätökset ja yleisen tietosuoja-asetuksen voimaantulo vaikuttavat kuitenkin siihen, miten haaratoimistomme alueella voidaan kerätä ja käyttää henkilötietoja. Siksi mitkään aiemmat ehdotukset, jotka koskevat kenttätyön yhteydessä tehtäviä muistiinpanoja, eivät ole enää voimassa.

(Roomalaisille 13:1, UM-käännös) Jokaisen ihmisen tulee olla alamainen esivallalle, sillä valtaa ei ole, ellei Jumala ole antanut sitä. Vallassa olevat ovat saaneet suhteellisen asemansa Jumalalta.

Edellä mainituista syistä julistajien ei tule kerätä henkilötietoja kenttätyössä. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön nimeä, osoitetta, kieltä, etnistä taustaa tai muita vastaavia tietoja ei tule kirjata mihinkään ylös. Myöskään sellaisia osoitteita ei tule merkitä muistiin, joissa ketään ei ole tavattu kotoa.

Vaikka henkilötietoja ei merkitäkään muistiin, julistajia kannustetaan huolehtimaan löytämästään kiinnostuksesta. Tässä voidaan onnistua seuraavilla tavoilla:
  1. Julistaja voi antaa yhteystietonsa kiinnostuneelle henkilölle ja sopia uusintakäynnistä.
  2. Kiinnostuneelle voidaan neuvoa, missä on lähin kokouspaikka.
  3. Henkilö voidaan ohjata JW.ORG-sivustolle.
Poikkeuksena edellä mainitusta on tilanne, kun henkilö pyytää, että hänen luonaan ei enää käytäisi. Tällöin julistajan tulee merkitä aluekortin yhteyteen ainoastaan päivämäärä ja osoite, jotta tuossa osoitteessa ei enää käydä.

Lähetämme lämpimät terveisemme!

Veljenne, Jehovan todistajat.
 


Lisätietoja:


Miten Jehovan todistajat keräävät tietoja ovenavaajista ollessaan ovelta-ovelle-saarnaamistyössä? Minkälaisia tietoja ihmisistä kerätään? Kysytäänkö tietojen keräämiseen lupa? Onko tämä tietojen kerääminen laillista? Lue koko pitkä juttu kokonaan täältä.
  

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity