Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Radio Novassa keskusteltiin Jehovan todistajista
25.09.2013 Johanneksen poika


Viime aikaiset monet uutiset Jehovan todistajista sai Radio Novan toimittajatkin keskustelemaan vilkkaasti 18.09.2013. Tällä uutisssivulla on puhe muutettu tekstiksi, ja sivun lopussa on linkki, mistä voit kuunnella Radio Novan lähetyksen.
Kuva: Radio Nova

- Muistatteko klassiset Jehovan todistajat?

- Vartiotorni-lehti tulee mulle ensimmäisenä mieleen.

- Se on totta, joo.

- Lapsena vielä oli jotenkin tavallista, että ovikello soi kotona, ja kun meni avaamaan, niin siellä oli sitten muutama setä tai täti ja kysy että onko vanhemmat kotona.

- Joo, tää on menny hassuks. Mäkin muistan 80-luvulla vielä, ni meillä kävi Jehovan todistajia, ja mä muistan kerran kyllästyttäneeni ne niin, että ne lähti pois itse, kun niiden kans oli niin mukava jutella; musta on aina mukava jutella tuollasist syvällisist asioista ihmisten kanssa. Joku on vielä kiinnostunu minusta ja haluu jutella mun kans niistä... Mä sanon tän ilman mitään ironiaa, mä oon tosissani. Tää on vain menny niin absurdiksi, että viime kesänä mun piti itse mennä jutteleen, etsiä käsiini Jehovan todistaja ja jutella, kun kävelin juhannuksena jäähallin ohi, ja siellä oli tämmönen Jehovan todistajien valtakunnan konventti käynnissä...

- Sä oot jollain punasella listalla, osaavat välttää sitä kulmakuntaa, missä sä asut...

- Saatoin olla punasella listalla, mutta en enää saa olla, koska tästä tuli juuri nyt uus päätös... siis Jehovan todistajat on tehnyt tällasia listoja... siis ne tekee mustia listoja ja punasia listoja siitä, mikä on aivan ymmärrettävää, että kenen ovella kannattaa käydä uudestaan...

- Onko Mika Salo Jehovan todistajien listalla?

- Hahahaha...

- En tiedä, mutta jos on, niin se on rikos, koska tästä on tullu eilen juuri päätös, tietosuojalautakunta päätti, että Jehovan todistajien on aina kysyttävä suostumus, siis jos ne tulee sun ovelle, ja sä oot siinä että ei kuule kiinnosta teidän jehova yhtään, niin sit niiden täytyy kysyä, että okei, Aki, saanks mä merkata tämmöseen tilastoon, että meiän ei kannata tulla tänne enää uudestaan...

- Aha, okei...

- Sit sä sanot, että merkkaa vain...

- Säästää mun mielestä kaikkien aikaa...

- Kyllä, mut sitä ei saa tehdä ilman lupaa, siis kun ei saa tehdä tämmösiä rekistereitä ilman lupaa, voitteko kuvitella?

- Nyt se on pakko ymmärtää...

- Mikä on sikäli hassua, että mä oon ihan varma, että niitä rekisterejä tehdään edelleenkin, niin kuin kaikki tällaset järjestöt tekee listaa siitä miten niiden kannattaa toimia tulevaisuudessa.

- Mut tää ei oo nyt ainoa asia, jonka takia Jehovan todistajat on ollut viime päivinä tapetilla, nimittäin tuolla sosiaalisessa mediassa, Facebookissa esimerkiksi, on kiertänyt tämmönen video, joka on siis... se on Jehovan todistajien verkkosivuilta, jossa kuulemma lastenkasvatuksellisissa asioissa useammalla tämmöisellä erilaisella videolla ohjeistetaan.

- Me puhuttiin aikasemmin Legoista, Legothan on hyvä lelu, kun niissä ei oo kauheesti mitään mörköjä eikä saatanoita eikä esimerkiksi sotaa, ne on aika kehittäviä, veikkaan, että kaikki uskontokunnatkin hyväksyy ne. Mutta sitten on tällaisia leluja, jossa on vähän tämmösii...  olihan meilläkin niitä Hemanneja, joilla oli mystisiä voimia...

- Hemanhän oli kova juu... ja kaikki pyssyjutut ja nää...

- Niin ja nimenomaan, ei ehkä pyssyjututkaan niin, tosin Jehovan todistajathan kieltäytyy niistäkin, mut tämmöset ihme luurangot ja... jos on jotain mystisiä voimia... Tällainen video pyörii tällä hetkellä, siis tää on sellainen valistusvideo, mikä on tehty Jehovan todistajien lapsille. He ovat itse tuon tehneet.

Leevi-poika: Kato millainen taikaviitta!

Äiti: Hei, mikäs lelu toi on?

Leevi: Sparlock, taistelijavelho.

Äiti: Oho, vai taistelijavelho.

Leevi. Joo, mä sain tän Miikalta. Se meni kattoon sen elokuvan, voidaanks mekin mennä?

Äiti: Ai, sä sait sen Miikalta. Että oikein taikalelu.

Leevi: Mmm.

Äiti: Leevi, Kumpi tykkää taikuudesta, Jehova vai Saatana?

Leevi (alistuneesti): Saatana.

Äiti: Niin, taikuus on paha asia.

- Leevi sitten ilmeisesti taistelijavelhon antoi vähin äänin tän jälkeen pois.

- Jokaisen uskontoa tulee kunnioittaa tietenkin, mutta jotenkin, jotenkin tuli nyt semmonen epämiellyttävä olo tosta.

- Itse asiassa Uskontojen uhrien tuki ry ja entisten Jehovan todistajien yhteisö on tehneet oma-aloitteisesti selvityksen lapsiasiavaltuutetulle lasten asemasta Jehovan todistajien keskuudessa, ja tässä on tää Uskontojen uhrien tuki pyytänyt entisiä Jehovan todistajia kirjoittamaan lapsuuden kokemuksistaan ja on saanut luvan julkaista 17 tämmöstä kertomusta, ja näissä sit tulee ilmi siitä, että kuinka paljon esimerkiksi erilaisia toistuvia painajaisia lapsena näki demoneista ja maailman lopusta, ja joka ilta laps on tarkkaillu taivaanrantaa, että jos siellä jotain eriskummallista lapsen silmin ois nyt sitten näkynyt, ja kuulemma lapset kerto selvityksessä myös siitä, että ihmisten ovien takana käyminen, just mistä puhuttiin ja lehtien tarjoaminen, aiheutti häpeää.

- Just just, elikkä tää pelottelu vaikuttaa lapsen mielikuvitukseen.

- Niin, ja sit kun me aikuset pystytään tajuumaan tuo Saatana ja taivas symboleina, mutta lapsihan ajattelee oikeesti sen nimenomaan semmosena Skeletorin näkösenä ukkelina, joka on olemassa, juuri tämmösenä leluna ja jonain tämmösenä mystisenä hahmona.

- Mutta tästä on jo kesällä Ihmisoikeusliitto ja lapsiasiavaltuutettu todenneet, että lasten asemaa tämmösissä suljetuissa uskonyhteisöissä, siis tietysti tarkotetaan nyt varmasti muitakin kuin jehovia niin pitäis selvittää. Muistan ite nyt Ystäväni-kirjan sieltä jostain ihan ensimmäisiltä luokilta, ja siellä kuinka... en sitä silloin ajatellut sen tarkemmin, mut nyt myöhemmin oon ymmärtänyt, että yks silloinen luokkakaveri oli kirjoittanu kohtaan, että eniten pelkään... sielunvihollista.
Kuuntele Radio Novan lähetys täältä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu