Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Käyntikortit pitää raportoida
08.08.2019 Johanneksen poika


Jehovan todistajien haaratoimiston elokuun ilmoitukset ja muistutukset seurakunnille sisälsivät kuusi kohtaa. Ehkä mielenkiintoisimmat kohdat olivat päätoimiston edustajan vierailusta ilmoittaminen ja kenttäpalvelukseen liittyvät asiat.

Ilmoitusten kohdassa 6 kerrotaan, että päätoimiston edustaja vierailee Suomessa huhtikuussa 2020. Ilmoituksissa ei kerrottu edustajan nimeä. Näitä vierailuita on tehty viime vuosina tasaiseen tahtiin; noin kerran vuodessa joku korkea-arvoinen herra USA:n päätoimistosta on piipahtanut Suomessa. Siinä yhteydessä on järjestetty myös puhetilaisuus. Se on välitetty seurakuntiin videoyhteyden välityksellä. Niin tapahtuu tälläkin kertaa. Usein nämä päätoimiston edustajan vierailut ovat herättäneet etukäteen voimakasta mielenkiintoa ja odotusta, mutta tilaisuuden jälkeen monet Jehovan todistajat ovat voineet pettyä. Mitään uutta tietoa ei ole tullut, eikä esim. Venäjän tilanteesta ole tiedotettu, vaikka sitä suomalaiset Jehovan todistajat Venäjän naapurissa asuessaan erityisesti ovat odottaneet päätoimiston edustajalta. Kuka tahansa suomalainen Jehovan todistaja -vanhin olisi voinut esittää vastaavan puheen kuin päätoimiston edustaja. Poikkeuksen muodostaa syksyn 2018 päätoimiston edustajan vierailu. Sen yhteydessä julkaistiin uusi suomenkielinen raamatunkäännös. Se oli sellainen tilaisuus, jota Jehovan todistajat muistelevat lämmöllä pitkään.

Ilmoitusten kohta 4 herättää huomiota niissä henkilöissä, jotka ovat seuranneet Jehovan todistajien järjestön toimintaa vuosikymmenten ajan. Näyttää siltä, että nyt on tapahtunut selvä linjanmuutos kirjallisuuden levittämisessä. Aikaisempina vuosina, varsinkin 1900-luvun puolella, Jehovan todistajien järjestö kehotti julistajia levittämään mahdollisimman paljon kirjallisuutta. He pyrkivät noudattamaan sitä Raamatun neuvoa, että joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää. Tämä sivun lopussa on lainauksia Valtakunnan Palveluksemme -lehtisestä, jossa ohjeistettiin julistajia kenttäpalveluksen yksityiskohdissa.

Nyt ohjeena on se, että julistajan pitäisi pystyä etukäteen päättelemään, onko se henkilö, jolle kirjallisuutta ehkä tarjotaan, "aidosti kiinnostunut" Jehovan todistajien tarjoamasta sanomasta. Miten ihmeessä tavallinen julistaja voi tehdä hetkessä tarvittavat arviot? Ei mitenkään.

Aikaisemmin jo vuoden 2018 syksyllä Jehovan todistajien järjestö määritteli melko tiukat kriteerit sille, kenelle annetaan uusi suomenkielinen Raamattu, Uuden Maailman käännös. Arviontivaiheessa julistajan tuli päätellä, onko Raamattua haluava "arvollinen" saamaan sen, vai onko hän "sika", jolle ei helmiä anneta. Tämä määrittely kehotettiin tekemään haaratoimiston kirjeessä joulukuussa 2018. Ote kirjeestä:


4. Uuden maailman käännöksen tarkistettu laitos. Olimme erittäin iloisia saadessamme uuden ja helppolukuisen raamatunkäännöksen ja haluamme varmasti käyttää sitä innokkaasti kenttätyössä. Haluamme muistuttaa, että emme halua jakaa kalliita julkaisujamme sattumanvaraisesti. Painettua Raamattua tulisi tarjota suoraan vain edistyville raamattukurssien oppilaille. Mutta jos joku ilmaisee aitoa kiinnostusta totuutta kohtaan ja pyytää saada painetun Raamatun, se voidaan antaa hänelle. Emme kuitenkaan halua jakaa arvokasta kirjallisuutta niille, jotka eivät arvosta sitä (Matteus 7:6).

  
Se, että julistajia erikseen muistutetaan käyntikorttien raportoinnista, on myöskin melko kummallista. Käyntikortti on vain käytännössä JW.ORG-nettisivun mainos. Sekö on raportoinnin arvoista? Eihän julistajalla ole mitään mahdollisuutta valvoa, meneekö tuo henkilö, jolle käyntikortti on annettu, todella lukemaan JW.ORG:n sivuja? Jos ei mene, hän ei ole saanut mitään tietoja, ja näin ollen raportti vääristää tilastoja. Se antaa paremman kuvan järjestön toiminnasta kuin olisi aihetta. Vai sekö onkin tämän tarkoitus? Jehovan todistajille itselleen "vahvistuu" raporttien kautta käsitys, että saarnaaminen on tehokasta, kun raportissa on paljon lukuja.

Ilmoituksissa puhuttiin "opettajan työkalupakista". Mikä se on? Se on valikoima Jehovan todistajien tuottamaan materiaalia saarnaamistyötä varten. Se löytyy esim. kännykkäsovelluksesta JW.Library. Tässä on muutama "työkalu":


Kuva: JW Library
 


Ilmoituksia ja muistutuksia seurakunnille, elokuu 2019

1. Muistojuhla. Kokoonnumme tiistai-iltana 07.04.2020 viettämään Herran illallista. Kyseisellä viikolla ei pidetä viikkokokousta. Vuoden 2021 muistojuhla on lauantaina 27.03.2021. Vuonna 2022 tilaisuus järjestetään perjantaina 15.04.2022.


Kuva: Lähetetty

2. Erikoisesitelmä. Erikoisesitelmä herättää meissä innostusta muistojuhlaa kohtaan. Siksi se pidetään viikkoa ennen muistojuhlaa 30.03.2020 alkavalla viikolla. Jos seurakunnalla on tuolla viikolla konventti tai kierrosvalvojan vierailuviikko, erikoisesitelmä pidetään viikkoa aiemmin. Useimmissa seurakunnissa tullaan katsomaan etukäteen nauhoitettu puhe, jonka usein esittää joku haaratoimistokomitean jäsen. Toivomme, että tämä ennakkoilmoitus auttaa teitä valmistautumaan näihin tärkeisiin tilaisuuksiin.

3. Maailmanlaajuinen auttamisjärjestely. Järjestö voi maailmanlaajuisen auttamisjärjestelyn avulla huolehtia vahingoista, jotka sattuvat valtakunnansaleilla, konventtisaleilla ja haaratoimistoissa. Kuluja voi aiheutua esimerkiksi luonnononnettomuuksista, tulipaloista, varkauksista tai ilkivallasta. Seuraavan palvelusvuoden arvioidut kustannukset saadaan peitettyä, jos tähän tarkoitukseen tehdään noin viiden ja puolen euron lahjoitus julistajaa kohden palvelusvuoden aikana. Tämä ei tarkoita sitä, että kunkin julistajan odotettaisiin lahjoittavan juuri tämän summan, vaan seurakunta voi tehdä oman päätöksen lahjoitussummasta. Julistajat voivat sitten tehdä lahjoituksia paikallisen seurakunnan kuluihin tämän päätöksen mukaisesti.


Kuvat: Pixabay

4. Kirjallisuuden tarjoaminen. Jokainen julistaja voi itse päättää, mitä kirjallisuutta "opettajan työkalupakista" hän tarjoaa kiinnostuneille, ja milloin. Vaikka tarkoituksemme ei ole vain levittää julkaisuja, on sopivaa tarjota kirjallisuutta, kun henkilö on aidosti kiinnostunut. Tämän voi tehdä joko ensimmäisellä käynnillä tai uusintakäynneillä. Myös levitetyt käyntikortit voi raportoida kenttäpalvelusraporttiin samalla tavalla kuin muut julkaisut.


Kuvat: JW.ORG

5. Tienraivaus. Kaikki esimerkilliset julistajat, jotka haluavat tehdä enemmän palveluksessa ja toimia osa-aikaisena tai vakituisena tienraivaajana, voivat antaa täytetyn hakemuksen jollekin seurakunnan palveluskomitean jäsenelle. On hyvä muistaa, että julistajat voivat valita osa-aikaisina tienraivaajina 30 tunnin tavoitteen maalis- ja huhtikuussa sekä niinä kuukausina, jolloin seurakunnalla on kierrosvalvojan vierailuviikko. Hallintoelin arvostaa syvästi kaikkia tienraivaajia, myös niitä, jotka tukevat erilaisia teokraattisia projekteja eivätkä siksi välttämättä ole kovin näkyvästi mukana kenttätyössä.

6. Päätoimiston edustajan vierailu. Päätoimiston edustajan seuraavan vierailun aikana järjestetään noin kahden tunnin erikoisohjelma, joka välitetään videoyhteydellä seurakuntiin eri kielille tulkattuna sunnuntaina 19.04.2020 kello 11 alkaen. Seurakuntien, joilla on mahdollisuus katsoa tämä ohjelma samana päivänä, ei tarvitse järjestää silloin esitelmää. Tarkemmat ohjeet lähetetään myöhemmin.ekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä
  


Huomautus!

Aikaisempina vuosina Jehovan todistajien järjestössä pidettiin tärkeänä, että kirjallisuutta levitetään mahdollisimman paljon. Tässä on lainauksia Valtakunnan Paveluksemme -lehtisestä, joka oli seurakuntien sisäinen tiedotuslehtinen. Se sisälsi pääosan arkipäivien kokousten aineistosta. Nykyisin tuota lehtistä ei enää julkaista, sen on korvannut Työkirja.

*** km 12/70 s. 3 Ilmoituksia ***

Lomatienraivaus, runsas lehtien levittäminen ja uusien auttaminen palvelukseen tekevät joulukuusta erikoiskuukauden palveluksessa.

*** km 4/71 s. 3 kpl 3 Huolehditko heistä muistonvieton jälkeenkin? ***

Osallistutko sinä huhtikuun aikana innokkaasti lehtien levittämiseen? Palaatko uusintakäynnille lehtiä ottaneiden luokse? Huolehditko kiinnostuksesta, jota lehdet saattavat synnyttää?

*** km 4/73 s. 3 kpl 2 Anna lehtien auttaa sinua saarnaamisessa ***

On ilmeistä, että mitä enemmän lehtiä me levitämme, sitä enemmän ne auttavat meitä saarnaamisessa. Ja mitä runsaammin aikaa me käytämme lehtien levittämiseen, sitä enemmän levitämme niitä. Oletko äskettäin tarkastellut henkilökohtaista ohjelmaasi tähän työhön osallistumiseksi?

*** km 12/75 s. 1 kpl 2 Pitäkäämme heidät hereillä! ***

Paljon hyvää saadaan myös aikaan lehtien irtonumeroiden levittämisellä.

*** km 2/76 s. 3 kpl 2 Auta uusia ja kokemattomia käyttämään Raamattua ***

Nykyään monet saarnaamistyöhön osallistuvat saavat paljon aikaan levittämällä lehtiä.

*** km 2/81 s. 2 Kokoukset jotka auttavat meitä tekemään opetuslapsia ***

On tärkeää arvostaa sitä, mikä osa Vartiotorni- ja Herätkää!-lehdillä on Valtakunnan hyvän uutisen levittämisessä. Vaikka jotkut ihmiset ilmaisevat vain vähän kiinnostusta sanomaamme kohtaan, he silti saattavat ottaa meidän lehtiämme.

*** km 1/86 s. 3 kpl 6 Lehtiesitysten valmistaminen ***

Jos vain mahdollista, pane tavoitteeksesi lisätä levittämiesi lehtien määrää.

*** km 1/88 s. 2 Kokoukset jotka auttavat meitä tekemään opetuslapsia ***

Kannusta kaikkia pitämään lehtien suuri arvo mielessään ja kiinnittämään huomiota niiden levittämiseen mahdollisimman runsaasti. On hyvä pitää ohjelmassa viikoittain suoranainen lehtityö.

*** km 7/93 s. 1-3 kpl 4 Käytä hyvin Vartiotorni- ja Herätkää!-lehtiä ***

Muista, että Vartiotorni- ja Herätkää!-lehdet eivät menetä arvoaan, vaikka kaikkia niitä ei olisi levitettykään kuukauden tai kahden kuluessa niiden päiväyksestä. Ajan kuluminen ei tee niiden sisältämästä aineistosta vähemmän tärkeää, eikä meidän tule epäröidä tarjota vanhempia lehtiä, jos ne ovat hyvässä kunnossa. Se että annamme vanhojen lehtien kerääntyä emmekä koskaan käytä niitä, osoittaa arvostuksen puutetta näitä arvokkaita välineitä kohtaan. Jokainen lehti sisältää totuutta, joka voi herättää ja tyydyttää hengellisen nälän. Sen sijaan että panisimme vanhat lehdet sivuun ja unohtaisimme ne, eikö olisi parempi ponnistella erityisesti niiden levittämiseksi kiinnostuneille tai ainakin jättää niitä johonkin huomiota herättämättömään paikkaan, kun ihmisiä ei ole tavattavissa?

*** km 4/96 s. 2 Palveluskokoukset huhtikuussa ***

Painota lehtien levittämisen kauaskantoista hyötyä; se on tehokkaimpia tapoja viedä Valtakunnan sanoma ihmisille. Ottakaa lehtiä riittävästi, kun lähdette palvelukseen, ja tarjotkaa niitä kaikissa tilaisuuksissa. Hyvä tapa lisätä lehtien levitystä on varata sitä varten yksi päivä viikossa.

*** km 2/05 s. 8 kpl 5 Tarjoa innokkaasti lehtiä ***

Intomme tarjota lehtiä kasvaa, kun asetamme itsellemme kuukausitavoitteen. Onko sinulla lehtikierros? Tarjoatko lehtiä niille, joita tapaat palveluksessa? Voisitko tarjota lehtiä katutyössä, liikealueella ja julkisilla paikoilla? Pidätkö lehtiä mukana matkoilla ja ostoksilla tai kun menet sovittuun tapaamiseen? Käytä hyväksesi jokainen sopiva tilaisuus auttaa muita hyötymään Vartiotorni- ja Herätkää!-lehdistä.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity