Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Johanneksen poika - Uutisia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta
 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG ja Google Earth
 Katsaus uuteen suomenkieliseen "Paimentakaa Jumalan laumaa" -kirjaan - osa 2: Sääntöviidakko
13.08.2019 MaariaJehovan todistajilla on paljon salaista materiaalia, jota he yrittävät jakaa ihmisille heidän statuksensa mukaan. Tämä on erittäin tyypillistä kulteille kuten Steven Hassanin BITE-malli osoittaa. Sen mukaan kultille on tyypillistä jakaa tietoa eri tasoille eri tavalla.

3. Tieto lokeroidaan sisäpiiriläisiin ja muihin
  • a) Tieto ei ole vapaasti saatavilla
  • b) Ryhmän sisälläkin eri tasoilla jaetaan erilaista tietoa
  • c) Vain johtajat päättävät kenen tarvitsee saada tietää mitäkin ja milloin
BITE-mallista enemmän täällä.

Yksi varjeltu kirja on Jehovan todistajien vanhimmille tarkoitettu Paimentakaa Jumalan laumaa. Tämän kirjan edellinen versio on ollut verkossa kaikkien saatavilla jo pitkän aikaa suomeksikin. Englanniksi kaikki kirjat ja kirjeet vuodetaan jopa nopeammin kuin niiden varsinaiset vastaanottajat saavat niistä kuulla. Se on jossain määrin huvittavaa.

Mutta nyt on siis vuodettu alkuvuonna julkaistu vanhinten kirja myös suomeksi. Tämä on jälleen märkä rätti päin uskontoa, joka kuvittelee voivansa valvoa kaikkea informaatiota eikä mikään laki koske sitä. Nimittäin tämä vanhinten kirja paljastaa ikäviä tapoja tuon uskonnon keskuudessa. Tapoja, jotka eivät kestä päivänvaloa.


Kuva: Lauma-kirja

Ensimmäisenä kirjaa lukiessa järkyttää sääntöjen valtava määrä. Itse muistan tosissani todistaja-aikanani selittäneeni työkaverilleni kuinka meillä ei ole sääntöjä, vaan periaatteita ohjaamassa. Tätä kirjaa lukiessa häpeän puna nousee kasvoille. Ai, ei sääntöjä! Kirja on täynnä järkyttävän tarkkoja sääntöjä, jotka eivät millään tasolla perustu Raamattuun. Kirjassa on muutenkin yllättävän vähän viittauksia Raamattuun. Enemmän on viittauksia saman ohjekirjan eri lukuihin tai järjestön omaan kirjallisuuteen. Aika yllättävää järjestöltä, joka väittää kaiken toimintansa perustuvan täysin Raamattuun.

Tässä esimerkkejä näistä ”periaatteista”, jotka ohjaavat. Mitä mieltä olette tästä:Kirja sisältää todella paljon kysymyksiä, joita vanhinten pitää pohtia tuomitessaan seurakuntaa tai toisiaan. Tämä osoittaa, miten tämä uskonto tunkeutuu täysin ihmisen henkilökohtaiselle alueelle. Lähes kaikille elämänalueille löytyy sääntö.

Paljon julkisuudessakin on puhuttu siitä saako Jehovan todistajat puhua erotetuille. Edellinen tiedottaja Veikko Leinonen tuli melkein kuuluisaksi siitä, miten hän väitti ”luopioiden valheena” tietoa, että erotettuja kartettaisiin.
 
No, mitäpä olette mieltä tästä. Erotettu haluaa alkaa käydä uudelleen kokouksissa, mutta hänen on vaikea tulla sinne omin neuvoin ja hän tarvitsee apua. Nyt nämä rakkaudelliset ihmiset miettivät tarkkaan voivatko he antaa apua tälle henkilölle. Siis ihmiselle, joka haluaisi tulla takaisin heidän keskuuteensa ja haluaisi tulla kokouksiin. LOL.Huomaa sanamuoto ”jos erotettua autetaan” eli apua annetaan ehkä. Ja automatka pitää olla ihan hiljaa, ei saa keskustella mitään.

Anteeksi, mutta tämä on ihan naurettavuuden huippu. Jos jotakuta kiinnostaa, niin lukekaapa tuhlaajapojan kertomus Raamatusta (Luukas 15. luku) ja sen jälkeen tämä kappale. Mitä yhtäläisyyttä näette?

Tämä kirja on tosiaan aarrearkku ihmiselle, joka haluaa tutkia Jehovan todistajien uskontoa. Se paljastaa todella raadollisesti, mitä tuo uskonto oikeasti on. Pian se voi tulla sinunkin saatavillesi.
 

Kuvakaappaus: JW Library
  

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity