Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi ylin kärrykuva, joka on lähetetty sivulle.
 Kesän 2020 erikoiskonventin mainostaminen nousi uudelle tasolle - tunteisiin vetoava hypetys käynnissä!
26.09.2019 Johanneksen poikaKuva: jwevent.org

Suomen haaratoimisto kertoi syyskuun alussa, että Suomessa järjestetään erikoiskonventti kesäkuussa 2020. Tuohon konventtiin on tulossa ulkomailta noin 3500 "delegaattia", jotka valitaan muutamasta maasta. Ilmoitus annettiin seurakunnissa videon välityksellä. Videolla Ari Hakkarainen selosti konventin eri piirteitä.

Nyt seurakunnissa on esitetty uusi video, jossa hypetetään lisää tuota erikoiskonventtia. Arkipäivän kokouksessa oli 10 minuutin mittainen ohjelman osio, joka oli nimetty Paikalliset tarpeet. Tosin tällä kertaa ei ollut kyse "paikallisista" tarpeista vaan kaikkia Suomen Jehovan todistajia koskevasta asiasta.

Tämä uusi video ei juuri tuonut merkittäviä lisätietoja tulevasta konventista. Yksi lisäpiirre sentään oli saatu mahdutettua. Videolla kerrottiin, kuinka tuhansien vapaaehtoiseen palvelukseen "haluavien" tulisi ilmoittautua netin kautta menemällä jwevent-sivustolle.Videon tekninen toteutus aiheuttaa monissa ihmisissä myötähäpeää. Miksi puheen päälle on pitänyt mahduttaa ärsyttävää ja kovaäänistä "musiikkia" sotkemaan asian esittämistä? Onkohan haaratoimistossa unohdettu, että seurakuntien ikärakenne on voimakkaasti painottunut vanhoihin ihmisiin? Monilla vanhoilla ihmisillä on vaikeuksia kuulonsa kanssa, joillakin on kuulokoje. Tällainen puheen ja musiikin "epäpyhä liitto" aiheuttaa sen, että puheesta ei välttämättä saa kunnolla selvää. Miksi vanhoille ihmisille tehdään kiusaa? Voit kuunnella noin 40 sekuntia kestävän ääninäytteen videon lopusta täältä. Pahoittelut äänitteen huonosta laadusta.

Videoon oli ärsyttävän musiikin lisäksi sisällytetty myös kolme pientä videoa. Kahdessa videossa haluttiin vanhoja muistellen tunteisiin vedoten esittää jo etukäteen, kuinka mahtavaa on taas, kun voidaan kokoontua kansainvälisenä joukkona yhteen. Ja kuinka mahtavaa on, kun voi saada valtavasti lisää uusia "ystäviä" osallistumalla konventtiin. Kolmas video oli ohje, kuinka vapaaehtoiseen palvelukseen voidaan ilmoittautua netin kautta.

Ennen videon esittämistä kokouksessa luettiin seuraava teksti:

Odotamme innokkaasti tulevaa Suomen erikoiskonventtia. Mitä on odotettavissa? Miten voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi konventtitöihin?


Kuva: jwevent.org

Sitten siirrytään itse videon sisältöön. Videon juonsi Markus Lahtinen.
 Kuva: vuoden 2016 erikoiskonventti Helsingissä

Videon ääni on purettu tekstiksi:


Hei ystävät!

Suomen erikoiskonventista ilmoitettiin muutama viikko sitten seurakunnan Elämä ja palvelus -kokouksessa. Ehkä oletkin jo aloittanut valmistelut, jotta voit osallistua konventtiin. Jotta voisit nauttia ja saada iloa kaikista erikoiskonventtiin liittyvistä piirteistä kerromme sinulle nyt niistä lisää ja myös siitä, miten sinä voit olla mukana auttamassa. Tulemme seuraavaksi luomaan lyhyen katsauksen siihen, mitä on odotettavissa, miten osallistua, miten voit valmistaa sydäntäsi.

Palautetaanpa ensin lyhyesti mieliin, mitä jo tiedämme konventista.

Konventti on siis koko Suomen konventti, ja kuten aiempinakin vuosina, odotettavissa on lähialueilta muitakin ystäviä, kenties useampia tuhansia. Konventti pidetään 19.06.2020 - 21.06.2020. Paikkana on Helsingin messukeskus. Konventin teema on Iloitkaa aina. Konventtiohjelma esitetään suomen, ruotsin, englannin ja venäjän kielellä sekä suomalaisella viittomakielellä.

Unohtuiko jotain? Vieraat! Meillä on vieraina 3500 delegaattia, eli kansainvälistä konventtivierasta. Meitä on siis viisi paikallista julistajaa huolehtimassa yhdestä delegaatista. Vierailu jwevent -sivustolla paljastaa, että vieraita tulee ainakin Armeniasta, Georgiasta, Puolasta, Kreikasta, Tsekistä ja Slovakiasta, Yhdysvalloista, Venezuelasta, Skandinavian haaratoimiston alueelta ja Australaasian haaratoimiston alueelta. Odotamme innokkaasti näistä maista saapuvia vieraiden joukkoa. Kauanko vieraat ovat luonamme? Odotamme ensimmäisten vieraiden saapuvan konventtiviikkoa edeltävänä sunnuntaina. Siis miltei viikkoa ennen konventtia. Viimeiset konventtivieraat lähtevät viimeistään kolme päivää konventin jälkeen. Saamme siis yhdessä kestitä heitä kymmenen päivän ajan. Mikä mahtava tilaisuus osoittaa aivan erityistä rakkautta ja vieraanvaraisuutta veljillemme ja sisarillemme. Olemme tehneet suunnitelmia, jotta voisimme toivottaa heidät tervetulleeksi ja viettää aikaa heidän kanssaan. Pääsemme yhdessä kenttäpalvelukseen. Tulemme myös järjestämään useita retkiä, joilla ystävät esittelevät heille nähtävyyksiä ja kulttuuria. Vaihtoehtoja tulee olemaan useita.


Seuraava lyhyt video kertoo, miten vieraanvaraisuutta osoitettiin vuoden 2016 Helsingin erikoiskonventissa.

Tässä kohtaa esitettiin video.

Samanaikaisesti, kun huolehdimme vieraista, konventin mittavat valmistelutyöt ovat käynnissä. Konventti on hengellisen juhlamme huipentuma, ja tarvitsemme ystäviä myös näihin konventtipaikkamme valmistelutöihin Messukeskukseen. Kaiken kaikkiaan on arvioitu, että konventin valmistelutöihin ja vieraistamme huolehtimiseen tarvitaan useita, ei satoja, vaan tuhansia ystäviä. Tulemme tarvitsemaan teidän kaikkien apua riippumatta iästäsi, kunnostasi tai asuinpaikastasi. Miten sinä voit kertoa halukkuudestasi ja mahdollisuuksistasi osallistua järjestelyihin? On ilo ilmoittaa, että heti tämän kokouksen jälkeen voit kirjautua konventtisivustolle jwevent.org ja ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Katsotaanpa yhdessä, miten se tapahtuu.

Tässä kohtaa esitettiin video. Videon ääni purettuna tekstiksi:

Erikoiskonventin valmisteluissa tarvitaan paljon alttiita ja innokkaita sisaria ja veljiä. Mieti siis omia mahdollisuuksiasi. Voisitko auttaa? Ehkä muutaman päivän, viikon tai jopa pidempään. Vapaaehtoisille on tekemistä jatkuvasti, mutta suurin tarve ajoittuu konventtia edeltäville viikoille.

Minkälaisista taidoista konventin järjestelyissä on hyötyä? Kaikki erikoisosaaminen otetaan tietysti ilolla vastaan, mutta tiedätkö, mikä on kaikkein tärkeintä? Tärkeintä on rakkaus veljiin ja sisariin sekä aito halu auttaa. Kerro siis rohkeasti ja tarkasti kaikista taidoistasi, mutta muista, että aina voi oppia myös uutta. Voit jopa ehdottaa hakemuksessa ideaa siitä, miten sinä haluaisit osoittaa vieraanvaraisuutta konventin kansainvälisille vieraille.Katsotaanpa tarkemmin, miten hakemuksen lähettäminen tapahtuu. Siirry verkkosivustolle jwevent.org ja valitse konventtien luettelosta Suomi. Kun olet kirjautunut sisään, jatka sitten paikallisena julistajana. Huomaathan, että valitset listalta oman seurakuntasi. Klikkaa seuraavaksi yläpalkista kohta Tietoni ja hae vapaaehtoiseksi ja täytä sen jälkeen kaikki henkilötietosi huolellisesti. Kohdassa Anomus vapaaehtoiseksi voit kertoa taidoistasi. Voit myös ehdottaa omaa ideaa vieraidemme huomioimiseksi. Seuraavaksi kerro, milloin olet käytettävissä konventin valmisteluissa, sen aikana tai sen jälkeen. Kun olet lisännyt kaikki tarvittavat tiedot, hakemus jää odottamaan hyväksyntää. Voit muuttaa hakemuksesi tietoja milloin tahansa jwevent-sivustolla. Saat tarvittaessa seurakuntasi vanhimmilta apua lomakkeen täyttöön. Ja ei kun auttamaan! Nähdään Helsingissä.


Täytä anomuksesi vapaaehtoiseksi mahdollisimman pian. Toivomme, että saisimme valtaosan anomuksista jo 20.10.2019 mennessä. Tämän jälkeen konventin vapaaehtoisista huolehtiva osasto käsittelee anomuksesi ja myöhemmin ottaa sinuun yhteyttä.

Seuraavaksi näet delegaattien kertovan tunteistaan vuoden 2016 Helsingin erikoiskonventissa. Pane merkille heidän arvostavat kommenttinsa. Niiden miettiminen auttaa meitä valmistamaan sydäntämme tulevaan.

Tässä kohtaa esitettiin video.

Haluatko olla mukana valmistamassa tapahtumaa, jota tuhannet veljet ja sisaret muistelevat vielä vuosienkin kuluttua yhtenä elämänsä parhaimpana kokemuksena? Haluatko saada kymmeniä uusia ystäviä niin Suomesta kuin ulkomailtakin? Älä epäröi ilmoittautua. Ole paikan päällä tuhansien muiden vapaaehtoisten kanssa näkemässä, miten Jesajan 26:12:ssa olevat sanat täyttyvät ensi kesänä:

Kaiken, mitä olemme tehneet, sinä Jehova olet saanut aikaan puolestamme.Tässä on ensimmäinen sivu lomakkeesta, jolla ilmoittaudutaan konventin vapaaehtoiseen palvelukseen:Katso kaikki sivut tästä isompana:

 

Kuva: vuoden 2016 erikoiskonventti Helsingissä
 


Videon esittämisen jälkeen kokouksessa luettiin seuraava teksti:

Vanhimmat ovat halukkaita järjestämään käytännön apua, jotta voit täyttää hakemuksesi erikoiskonventin vapaaehtoistyöhön.

Tarkkaavainen lukija saattoi ihmetellä sitä, että Venäjän Jehovan todistajien osallistumisesta ei kerrottu sanaakaan, ainakaan suoraan. Venäjältä ei siis kutsuta virallisia "delegaatteja". Mutta ohjelma esitetään myös venäjän kielellä. On mahdollista, he sisältyvät tekstin kohtaan: "kuten aiempinakin vuosina, odotettavissa on lähialueilta muitakin ystäviä, kenties useampia tuhansia".

Venäjältä on viime vuosina tullut Suomeen venäjänkielisiin konventteihin tuhansia todistajia, koska Venäjällä ei nykyisin voida järjestää konventteja. Siellä Jehovan todistajien työ on kiellettyä. Siitä voi saada jopa vankeustuomion. Ehkä tästä syystä Venäjää ei edes mainittu tulevan kesän suunnitelmissa.

 

Kuva: jwevent.org
 


Lue aikaisempi ilmoitus kesän 2020 erikoiskonventista täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity