Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi ylin kärrykuva, joka on lähetetty sivulle.
 Kaksi vanhinta kertoi lisää vuoden 2020 erikoiskonventista
02.10.2019 Johanneksen poikaMessukeskus, Helsinki, kuva: jwevent.org

Seurakunnissa on nähty jo kaksi haaratoimiston lähettämää videoa, joiden aiheena on ollut vuoden 2020 erikoiskonventti Helsingin messukeskuksessa.


Ari Hakkarainen ja Markus Lahtinen, kuvat: konventtivideot

Lähteet: Video 1 ja video 2


Seurakuntien vanhimmille oli annettu etukäteen runsaasti lisätietoa tulevasta konventista. Suomen haaratoimistossa Vantaalla oli ollut koolla noin 500 vanhinta koulutus- ja infotilaisuudessa. Asiasta kertoi kaksi vanhinta, joiden nimiä ei paljasteta tässä jutussa. Betelistä pyrittiin välittämään tietoa, että tämä ei ole mitään salamyhkäistä yksityistä tietoa vaan tätä tietoa pitäisi levittää kaikille avoimesti.


Suomen haaratoimisto, kuva: jwevent.org

Vanhimmat kertoivat että tilaisuudessa oli veli Palmu puhunut menneistä konventeista. Palmu oli muistellut sitä työmäärää, joka oli tehty konventtien onnistumiseksi. Hän oli myös viitannut siihen hienoon tunnelmaan, joka näissä suurissa tilaisuuksissa oli vallinnut.

Tämä vuoden 2020 erikoiskonventti tulee olemaan hyvin suuri konventti kaikkiin muihin konventteihin verrattuna. Palmu oli lainannut Psalmien kirjasta seuraavan kohdan:

(Psalmit 26:12) Minun jalkani seisovat tasaisella maalla. Suuressa seurakunnassa minä ylistän Jehovaa.

Tämä tulee olemaan näiden vanhinten mielestä kirjaimellisesti totta, kun koko messukeskus on käytössä. Siellä konventtivieraat saavat olla tasaisella lattialla, eikä ole paljoa portaita. Ja konventissa on todella suuri joukko koolla.

Vanhimmat pitivät hienona hallintoelimen päätöstä järjestää Suomessa näin valtavan kokoinen konventti, jossa ovat läsnä kaikki Suomen Jehovan todistajat ja myös paljon kansainvälisiä vieraita.

Vanhimmat halusivat kertoa konventin mittasuhteista asioita, joiden avulla jokainen voi hahmottaa konventin suuruutta. Asioita oli todellakin "väännetty rautalangasta" koulutus- ja infotilaisuudessa.

1) Jos kaikki Jehovan todistajat, jotka ovat konventissa messukeskuksessa, laitettaisiin Intercity-junaan, niin kuinka pitkä tuo juna olisi? Kun junan veturi pysähtyisi messukeskuksen lähelle Helsinkiin Pasilan asemalle, junan viimeinen vaunu olisi 13 kilometrin päässä Pasilasta.

2) Miten paljon ulkomailta tulevat konventtivieraat varaavat hotellihuoneita? He tarvitsevat 35000 hotelliyötä. Jos yksi ihminen käyttäisi nuo kaikki hotelliyöt, niin hän voisi yöpyä sadan vuoden ajan hotelleissa.

3) Jehovan todistajien erikoiskonventti on vuoden 2020 Helsingin suurin kesätapahtuma. Konventtiin odotetaan 25000 osallistujaa.
Konventti on myös suurin messukeskuksen yleisötapahtuma. Messukeskuksen mukaan siellä ei ole koskaan pidetty näin suurta "koulutustilaisuutta".

Jehovan todistajien konventtiorganisaatio on jo tehnyt paljon levittääkseen sanaa konventista.

1) Jehovan todistajien edustajat ovat käyneet tapaamassa Helsingin pormestaria ja kertoneet hänelle tilaisuudesta.

2) Matkailun edistämiskeskuksessa oltiin erittäin innostuneita konventista, ja he olivat luvanneet antaa kaiken avun, mitä Jehovan todistajat konventtia varten tarvitsevat.

3) Helsingin seudun liikenne (HSL) oli myös ollut innostunut konventista, ja he olivat luvanneet tehdä erikoisjärjestelyjä juhannuksen aikaan, jotta kalustoa on tarpeeksi liikenteessä konventtivieraita varten.

Tämä tuleva konventti on vanhinten mukaan ollut jo nyt "valtava todistus".

Koulutus- ja infotilaisuudessa veli Palmu oli kertonut hiukan Suomen konventtien historiaa. Vuonna 1945 oli ensimmäinen kansainvälinen konventti Suomessa. Todistajia oli silloin noin 1500 koko Suomessa. Veljet olivat tehneet kovasti työtä, jotta iso konventti oli silloin voitu järjestää. Läsnäolijamäärä oli 12000 Helsingin stadionilla. Konventin läsnäolijamäärä oli siis noin kahdeksankertainen julistajamäärään verrattuna. Vertailun vuoksi nyt pitäisi odottaa reilusti yli sataatuhatta osallistujaa vuoden 2020 konventtiin.

Vanhimmat vakuuttivat, että Jehovan henki ohjaa ja konventtijärjestelyt onnistuvat nytkin, niin kuin aina ennenkin.


Kuva: Pixabay

Vanhimmat vertasivat tulevaa vuoden 2020 Helsingin erikoiskonventtia vuonna 2016 pidettyyn Helsingin erikoiskonventtiin. Mitä eroa niissä on? Vuonna 2016 messukeskukseen ei ollut kutsuttu kaikkia Suomen Jehovan todistajia, sen sijaan nyt vuonna 2020 on tarkoitus, että messukeskukseen kokoontuvat kaikki Suomen Jehovan todistajat. Sen lisäksi vuonna 2020 tulee olemaan 3500 ulkomailta tulevaa "delegaattia" läsnä ja sen lisäksi myös 3000 vainottua Jehovan todistajaa Venäjältä. Missään muussa maassa ei ole näin paljon venäläisiä Jehovan todistajia kuin Suomen konventissa. Tähän toki vaikuttaa se, että Suomi sijaitsee Venäjän naapurissa.

Konventin "vieraanvaraisuuskomitea" tekee vanhinten mukaan paljon järjestelyjä sen hyväksi, että suomalaiset Jehovan todistaja -yksilöt voivat olla mukana auttamassa mm. Venäjältä tulevia todistajia konventin aikana.

Vanhinten mukaan kaikkien suomalaisten Jehovan todistajien tulisi miettiä omia mahdollisuuksiaan tehdä parhaansa konventin hyväksi. Kaikille löytyy jokin tehtävä, jossa voi auttaa, on sitten kyse lapsiperheistä, iäkkäistä tai muista. Henki ja tunnelma voi näin välittyä rakkautena, toteavat vanhimmat. Kieliongelmia ei kuulemma tule, kun kaikilla on "sama kieli", puhdas kieli, rakkauden kieli, "halauksen kieli". Vanhimmat korostivat myös hymyn merkitystä.

Vanhimmat viittasivat Psalmin kohtaan, joka voi kertoa konventin jälkeen jotain siitä, että konventti on onnistunut:

(Psalmit 42:4) Tunteet valtaavat minut muistellessani menneitä: aikoinaan kuljin väkijoukon mukana, kävelin arvokkaasti sen edellä Jumalan pyhäkköön, kun kaikuivat ilohuudot ja kiitokset, juhlivan joukon äänet.

Tästä vuoden 2020 erikoiskonventista tulisi tehdä "elämän kohokohta", vetosivat vanhimmat.

He kannustivat tekemään uhrauksia ja lomajärjestelyjä, jotta mahdollisimman moni voisi olla vaikka koko viikon konventtipaikkakunnalla ulkomaisten vieraiden kanssa.

Vanhimmat kertoivat, että koulutustilaisuudessa oli nostettu esiin seuraavat kysymykset:

"Mitä kerrot niille, jotka herätetään uudessa maailmassa? Mitä tapahtui lopun aikana?"

Liittyvätkö vastaukset jotenkin vuoden 2020 konventtiin? Tuleeko Helsingin vuoden 2020 erikoiskonventista elämän kohokohta?

  

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity