Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi ylin kärrykuva, joka on lähetetty sivulle.
 Suomen haaratoimisto lähetti seurakuntiin kirjeen, jossa se pyrkii käyttämään hyväksi Kuopion kouluhyökkäystä saarnaamistoiminnassa
09.10.2019 Johanneksen poikaKuva: YLE

Kuopiossa sattui valitettava kouluhyökkäys 01.10.2019. Yksi ihminen kuoli ja kymmenen loukkaantui. Asiasta kertoivat monet mediat, mm. YLE ja Helsingin Sanomat.

Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto on nyt reagoinut hyökkäykseen, vaikka se ei kohdistunutkaan keneenkään Jehovan todistajaan. Haaratoimisto on lähettänyt kaikkiin seurakuntiin kirjeen. Miksi?

Silloin, kun sattuu suuria katastrofeja, ihmiset ahdistuvat ja reagoivat niihin vahvasti. Usein tämä on otollista aikaa kiinnittää huomio uskonnollisiin asioihin. Monet ihmiset ovat halukkaampia keskustelemaan uskonasioista katastrofien jälkeen. Vuoden 2003 Vartiotornikin myönsi asian:

*** w03 1/5 s. 14 Mistä voi löytää todellista lohdutusta? ***

Mistä voi löytää todellista lohdutusta?

”Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä – – lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme.” (2. KORINTTILAISILLE 1:3, 4)

LAMAUTTAVA sairaus voi saada ajattelemaan, että elämä on pilalla. Maanjäristykset, myrskyt ja nälänhätä jättävät ihmiset kärsimään puutetta. Sota saattaa johtaa siihen, että perheenjäseniä kuolee, koteja tuhoutuu tai omaisuus on jätettävä taakseen.

Epäoikeudenmukaisuus voi saada ihmiset ajattelemaan, ettei heillä ole paikkaa, mistä saada apua. Tällaisista ahdistuksista kärsivät kaipaavat kipeästi lohdutusta. Mistä sitä voidaan löytää?


Suomen haaratoimisto on nyt järjestämässä eräänlaista kampanjaa, jossa "maailman" ihmisille pyritään saarnaamaan Vartiotornin sanomaa käyttämällä Kuopion tapausta pohjana. Seurakunnissa on luettu tai luetaan lähiaikoina seuraava kirje:


 
Haaratoimiston kirje 04.10.2019

Kaikille seurakunnille Suomessa

Asia: Kuopiossa sattunut kouluhyökkäys

Rakkaat veljet!

Olemme hyvin surullisia Kuopiossa sattuneesta tragediasta, jossa yksi ihminen kuoli ja kymmenen loukkaantui. Samassa koulussa opiskelee pari todistajanuorta, mutta he eivät vahingoittuneet.

Tapaus on luonnollisestikin herättänyt paljon huomiota ja huolta. Se on lähiviikkoina ihmisten mielissä ja puheenaiheena. Nyt onkin erityisen aiheellista kohdistaa heidän huomionsa Valtakunnan toivoon ja Raamatusta saatavaan lohdutukseen. Voimme vastata moniin esille nouseviin kysymyksiin. Lähetämme ohessa joitakin ehdotuksia raamatunkohdista ja aineistosta, joita voidaan käyttää toisten rohkaisemiseen. (2. Korinttilaiskirjeen 1:3,4)

(2. Korinttilaisille 1:3, 4) 3 Ylistys kuuluu meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumalalle ja Isälle. Hän on hellän armollinen Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala. 4 Hän lohduttaa meitä kaikissa koettelemuksissamme, jotta me voisimme lohduttaa toisia sillä lohdutuksella, jota saamme Jumalalta, olipa heillä millaisia koettelemuksia tahansa.

Huomautus:

Seurakunnan julistajat voivat saada vanhimmilta aineiston, jonka teema on "Ajatuksia väkivallasta järkyttyneille ihmisille". Siinä on noin 10 kohtaa. Tuo A4-paperi tulee myöhemmin myös valtakunnansalin ilmoitustaululle.


On tärkeää ilmaista empatiaa ja myötätuntoa ja välttää kielteistä asennetta. Painon tulisi olla Raamatun neuvojen ylevyydessä ja Jumalan antamassa lohduttavassa Valtakunnan toivossa pikemminkin kuin maailman pahuuden kuvailussa. Jos mahdollista, olisi hyvä käyttää yhtä tai kahta raamatunkohtaa, kun puhumme ihmisten kanssa. Tällaiset järkyttävät tapaukset saattavat panna ihmiset miettimään syvällisemmin elämän epävakautta ja tärkeimpiä kysymyksiä. Ne voivat auttaa heitä näkemään tarpeen saada sellaista apua, mitä vain Jumala voi antaa. (Psalmi 46:1)

(Psalmit 46:1) Jumala on turvamme ja voimamme, häneltä on helppo saada apua ahdistavina aikoina.

On lohduttavaa tietää, että tulevaisuudessa kaikki tällaiset murhenäytelmät ovat historiaa. (Ilmestys 21:4,5)

(Ilmestys 21:4, 5) 4 Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään. Kuolemaa ei enää ole, eikä surua, valitusta eikä tuskaa enää ole. Kaikki entinen on poissa.” 5 Valtaistuimella istuva sanoi: ”Minä teen kaiken uudeksi.” Hän lisäsi: ”Kirjoita, sillä nämä sanat ovat luotettavat ja todet.”

Lähetämme teille kaikille lämpimät terveisemme!

Veljenne,
Jehovan todistajat, haaratoimisto
  


Millaista aineistoa Jehovan todistajat voivat esittää Kuopion katastrofiin liittyen? Esim. tällaista:

 

 
Turussa sattui vakava terroristi-isku elokuussa 2017. Iskussa kuoli yksi Jehovan todistaja. Suomen haaratoimsto kirjoitti silloinkin kirjeen seurakunnille. Lue tuo kirje täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity