Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset
 
Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi ylin kärrykuva, joka on lähetetty sivulle.
 Keskipohjanmaa: Salin tuolit saatiin Jehovan todistajien omalta tehtaalta
02.12.2019 Johanneksen poika
Keskipohjanmaa kertoi Kokkolaan rakennetusta valtakunnansalista. Jutussa kerrottiin, että salin tuolit on tehty Jehovan todistajien omalla tehtaalla. Keskipohjanmaan toimittaja kertoi puhelimessa JP Uutisille, että se "tehdas" sijaitsee Pielavedellä.

Jehovan todistajien "tuoliformaatti" on monien mielestä epäonnistunut. Valtakunnansaleissa istutaan yhtä ahtaasti kuin tilauslennoilla, mutta lentokoneen tuoleja voi edes hiukan säätää. Miksi tuolit pitää olla niin lähekkäin? Jos on vähänkin isompi ihminen, joutuu olemaan ikään kuin puristuksissa koko kokouksen ajan. Monet Jehovan todistajat ahdistuvat tällaisissa istuimissa.

Jehovan todistajien tulisi käydä tutustumassa uusien elokuvateatterien istuimiin. Niissä on mukava istua, tilaa on joka suuntaan riittävästi, ja jos joku tulee myöhässä, hänen on helppo päästä omalle istuimelleen. Näin ei ole valtakunnansaleissa.
 
Keskipohjanmaan jutussa oli tosin paljon muutakin, kuin tieto "tuolitehtaasta". Tässä muutama ote ja kuva jutusta. Kuvat: Clas-Olav Slotte / Keskipohjanmaa, teksti: Annika Tiitto / Keskipohjanmaa.Kokkolan Jehovan todistajien uusi valtakunnansali rakennettiin talkootyöllä: "Töissä oli ihmisiä ympäri Suomea aina Hangosta Sodankylään saakka".

Vesa Myllymäki ja Pertti Ponkala ovat erittäin tyytyväisiä uuteen valtakunnansaliin.

- - -

Kaikki alkoi puolisen vuotta sitten. Silloin Kokkolan Jehovan todistajat totesivat, että vanha valtakunnansali on purettava sisäilmaongelmien vuoksi.

- - -

Kokkolan valtakunnansalia oli rakentamassa peräti 258 vapaaehtoista.

- Töissä oli ihmisiä ympäri Suomea aina Hangosta Sodankylään saakka. Jotkut olivat täällä jopa kuukausia.

Uusi valtakunnansali on rakennettu valmiin valtakunnallisen salikonseptin pohjalta. Se on kolmesta vaihtoehdosta suurin: neliöitä on 250, saleja kaksi ja istumapaikkoja 150.

Sisäilmaongelman välttämiseksi alapohjaan on asennettu radonkaasuputkisto, lämmitys hoidetaan ilmalämpöpumpulla ja ilmanvaihdosta huolehditaan koneellisesti. Kokousten aikana ilma vaihtuu neljä kertaa tunnissa.

- - -

Tekniikkaan on panostettu muutenkin: Pääsalissa on näytöt videomateriaalia varten, ja kaikki kokoukset lähetetään suorana kotisohville.

- Eli jos olet vaikka matkoilla tai sairaana, voit seurata kokousta puhelinsovelluksen kautta, Kokkolan Jehovan todistajien läntisen seurakunnan edustaja Pertti Ponkala selventää.

 

  


Lue Keskipohjanmaan juttu kokonaan täältä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity