Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta
 
Lisää linkkejä

Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Jouni Palmu kertoi koronavirukseen liittyvistä asioista
24.03.2020 Johanneksen poikaViikkokokouksen osiossa "Paikalliset tarpeet" esitettiin video, jossa Jouni Palmu puhui siitä, miten koronavirus on vaikuttanut Jehovan todistajien toimintaan. Videolla esiintyivät myös Jukka Palonen ja Lauri Yli-Huhtala.
 

Jouni Palmu, kuva: vuoden 2016 konventtivideo
 
Palmu aloitti puheensa sanomalla näin:

Elämme aikaa, jolloin maailmannäyttämö muuttuu ennen näkemättömässä laajuudessa (1. Korinttilaisille 7:31). Me olemme nyt tällä näyttämöllä keskellä aikojen myllerrystä ja kohtaamme siksi voimakkaita pyörteitä, muutoksia, haasteita.

Tänään puhumme koronaviruksesta, maailmanlaajuisesta epidemiasta, pandemiasta, joka levittää hirvittävää sairautta maasta toiseen, niin kuin olemme voineet huomata uutisista. Hallitukset pyrkivät paniikinomaisesti pysäyttämään tämän kauhistuttavan sairauden.

- - -

Ei ihme, että monet ihmiset ovat myöskin hyvin huolestuneita, samoin kuin hallitukset. Ovat jopa paniikissa.

Palmu selitti sitten, kuinka Jehovan todistajilla ei ole paniikkia, vaikka muilla on:

Me emme ole edes hämmästyneitä. Tämä on ollut odotettua. Jeesus ennusti, kuten on kerrottu Luukkaan luvussa 21 jakeessa 11, että viimeisten päivien huomattavana piirteenä tulisi olemaan epidemioita, vaarallisia kulkutauteja, jopa ruttotauteja, niin kuin eräät käännökset sanovat. Tiedämme, että kun tällaisia epidemioita puhkeaa, meidän tulee suojautua sellaisilta. Sananlaskujen luvun 22 jakeessa 3 sanotaan, että kaukokatseinen näkee vaaran ja menee suojaan, mutta kokemattomat vain jatkavat kulkuaan ja kärsivät seuraukset.

Palmu luetteli puheessaan niitä toimenpiteitä, joita hallituksen määräysten perusteella on tehty. Konventteja on peruttu, haaratoimisto on suljettu. Kokous- ja kenttäpalvelusjärjestelyt on mukautettu. Kristuksen kuoleman muistonviettoa varten tehdään erityisjärjestelyjä.


Jukka Palonen, kuva: vuoden 2016 konventtivideo

Jukka Palonen vertasi nykyistä tilannetta siihen, kun Nooa oli perheineen arkissa lähes vuoden eristyksessä. Arkissa ei ollut ikkunoita, ei terasseja, ei puhelinta, ei internetiä. He kuulivat vain sateen ropinaa ulkopuolelta.


Lauri Yli-Huhtala, kuva: vuoden 2016 konventtivideo

Lauri Yli-Huhtala totesi siihen, että he tunsivat, miten Jehova piti huolta heistä. Hän lisäsi, että samoin Jehovan todistajat nyt kokevat järjestön huolenpidon. Jehovan todistajilla on turvallinen tunne.

Ohjelmassa tuotiin esiin myös se, että tätä koronavirustilannetta täytyy käyttää hyväksi myös kenttäpalveluksessa. Miten?

Lauri Yli-Huhtala selitti, että se aika, jota nyt jää, myös se ylimääräinen aika täytyy käyttää hyvin. Pieni ote Yli-huhtalan puheesta:

Nyt on hyvä käydä uusintakäyntipaikat, entiset raamatuntutkisteluoppilaat, ei-todistajasukulaiset läpi. Tämä tilanne on pysäyttänyt koko maailman. Tämä hetki saattaa olla käännekohta monen ihmisen elämässä, joka saa heidät tutkimaan meidän kanssa Raamattua. Joten käytetään nyt ne avautuvat tilaisuudet hyödyksi.

Jukka Palonen reagoi Lauri Yli-Huhtalan sanoihin näin:

Tämä korona on ikään kuin öljy, joka voitelee tätä meidän konettamme entistä tehokkaammaksi. Ja myöskin, ajatellen tulevaisuutta, koska emme tiedä, mitä kaikkea edessämme on.

Jouni Palmu mainitsi sanonnan: Jos yksi ovi sulkeutuu, tuhat muuta avautuu. Hän sanoi, että haluamme nähdä mahdollisuuksia, emme esteitä.

Palmu luki sitten Raamattua:

(Jesaja 30:15) - - ”Palaamalla luokseni ja lepäämällä te pelastutte. Te olette voimakkaita, jos pysytte tyyninä ja säilytätte luottamuksenne.”

Palmu päätti esityksensä näihin sanoihin:

Vaikka tämä maailmannäyttämö vaihtuu ennen näkemättömässä laajudessa, meitä kaikkia varmaan rohkaisee sen tietäminen, että elämän tärkeimmät asiat eivät muutu. Meillä on etu palvella Jehovaa hyvin ainutlaatuisella tavalla näinä kriittisinä viimeisinä päivinä ja nähdä, miten Jehova ohjaa meitä, miten Jehova lopulta pelastaa meidät.
  


Kuuntele äänite (kesto: 16 minuuttia, 39 sekuntia) tästä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity