Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 10 laudaturia kirjoittanut Jehovan todistaja kieltäytyi siviilipalveluksesta, pitää välivuoden ja suorittaa vankeusrangaistuksen
12.05.2020 Johanneksen poika


Kuva: MTV / Lehtikuva

MTV Uutiset kertoi, että Jehovan todistaja Matias Selin menestyi erinomaisesti ylioppilaskirjoituksissa tänä keväänä. Hän oli toiseksi paras koko Suomessa.

Uutisen mukaan Selinin hyvien ylioppilastuloksien taustalla on varmaan se, että hän on aina valmistautunut hyvin kokeisiin ja etenkin kirjoituksiin.

Suora lainaus MTV:n jutusta:

Lukion jälkeen Selin aikoo viettää välivuoden –  osittain pakon sanelemana. Selin on Jehovan todistaja, eikä sen takia suorita asepalvelusta. Viime vuoden keväällä Jehovan todistajien vapautus armeijasta kumottiin. Sitä ennen Jehovan todistajat oli vapautettu asevelvollisuudesta yli 30 vuoden ajan. Huhtikuusta lähtien myös he ovat siis joutuneet suorittamaan joko armeijan tai siviilipalveluksen.

Selin ei mene asepalvelukseen eikä siviilipalvelukseen, sillä hän katsoo, että siviilipalvelus on osa samaa järjestelmää.

–  Minusta tuli sitten loppujen lopuksi totaalikieltäytyjä, joten välivuosi menee vankeusrangaistuksessa, mutta se suoritetaan valvontarangaistuksena, joten voin asua kotona ja käydä töissä, hän sanoo

Välivuoden jälkeen Selin aikoo lähteä opiskelemaan, mutta ei ole vielä varma, minne.
Matias Selin on poikkeuksellinen Jehovan todistaja. Hän uskalsi toimia omien mieltymysten mukaan ja lahjakkaana nuorena sai loistavia tuloksia lukio-opinnoissa. Poikkeuksellista on myös se, että hän kertoo lähtevänsä opiskelemaan. Jehovan todistajien järjestön ohjeet ja neuvot ovat aivan toisenlaisia. Mutta tällaisia rohkeita nuoria tarvitaan, jotta ne vanhanaikaiset asenteet vähän muuttuisivat järjestössä yleisestikin.

Tässä uutisessa on myös toinen poikkeuksellinen asia. Kun Jehovan todistajien erityiskohtelu siviilipalveusasiassa lopetettiin, lähes kaikki JT-nuoret ovat valinneet siviilipalveluksen, mutta Matias Selin valitsi vankeusrangaistuksen. Hän on siis tässäkin suhteessa poikkeuksellinen Jehovan todistaja.Vertailun vuoksi tarkastellaan sitä opetusta, jota Jehovan todistaja -nuoret saavat mm. konventtiohjelmien kautta.

Ote kierroskonventista Älä luovu "Kristuksen lain" noudattamisesta!:

Joel Tuominen haastatteli kolmea tienraivaajaa. Hän kysyi aluksi, mikä sai heidät aloittamaan kokoaikaisen palveluksen ja mitä askeleita heidän piti ottaa ja mitä haasteita heillä on ollut. Heiltä kysyttiin myös, miten he ovat hyötyneet ja mitä siunauksia he ovat saaneet.Mitä Kaius Minttumäki, Oona Nurminen ja Henri Rintala kertoivat? Tässä lyhyesti pääkohtia:

Kaius Minttumäki jätti vastaanottamatta opiskelupaikan ammattikorkeakoulussa. Hän valitsi sen sijaan tienraivauksen.

Oona Nurminen oli päättänyt yläasteella, että lukion jälkeen hän aloittaa tienraivauksen. Sen sijaan, että olisi jatkanut opiskelua, hän hankki sellaisen työn, jonka ohella saattoi olla tienraivaaja. Lisäksi hän luopui kahdesta rakkaasta harrastuksesta voidakseen olla tienraivaaja. Pianonsoitto ja laulu saivat jäädä.

Henri Rintala joutui yksinkertaistamaan elämäänsä voidakseen olla tienraivaaja. Eteen tuli heti melkoinen haaste, kun hänen oma terveytensä petti melkein heti tienraivauksen aloittamisen jälkeen.

Kuuntele koko 11 minuuttia kestävä haastattelu täältä.
 

Kierroskonventissa Toimi rohkeasti! tehtiin myös selväksi, mikä on järjestön kanta koulutukseen. Suora lainaus konventtiohjelmasta:

Sitten nähtiin näyte. Nuori sisar on koulussa. Hän menestyy hyvin siellä. Sisar keskustelee opettajan kanssa.
 


Ensimmäisessä osassa sisar ei ole muistanut rukoilla rohkeutta.

  Kuuntele näyte, osa 1, tästä.

Toisessa näytteessä sisar on ennen opettajalle vastaamistaan rukoillut Jehovalta rohkeutta.

  Kuuntele näyte, osa 2, tästä.
 

 
Katsotaan sitten vähän siviilipalvelusasiaa. Helsingin Sanomat teki syyskuussa 2019 jutun, jossa käsiteltiin Jehovan todistajien osallistumista siviilipalvelukseen. Siihen haastateltiin 20-vuotiasta Jehovan todistajaa, Frans Liljaa. Hän aloitti siviilipalveluksen Lapinjärven keskuksessa yhdessä 11 muun Jehovan todistajan kanssa.Hesarin jutussa kerrottiin, että lähes kaikki Jehovan todistajat ovat valinneet siviilipalveluksen, vain pieni vähemmistö on ryhtynyt totaalikieltäytyjiksi. Ote lehdestä:

JEHOVAN todistajat oli vapautettu runsaan kolmenkymmenen vuoden ajan armeijasta ja siviilipalveluksesta. Eduskunta kumosi heitä koskevan vapautuslain tämän vuoden huhtikuun alusta lähtien.

Lähes kaikki asevelvollisiksi tulleet Jehovan todistajat näyttävät valitsevan nyt siviilipalveluksen. Vain pieni vähemmistö on ensimmäisten viiden kuukauden aikana ilmoittautunut armeijaan tai ryhtynyt totaalikieltäytyjäksi.

”Yli neljäsataa Jehovan todistajaa on hakenut siviilipalvelukseen erivapauden poistamisen jälkeen. Se on hyvin runsas määrä”, sanoo siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen.

On hienoa, että jotkut Jehovan todistajat uskaltavat toimia niin, että he ottavat huomioon myös omat tunteet, toiveet ja suunnitelmat oman elämänsä suhteen.

 


Lue juttu kokonaan MTV:n sivuilta.

Lue juttu kokonaan Iltalehdestä.
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity