Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 JW.ORG: Apua perheväkivallan uhreille
14.05.2020 Johanneksen poika
Kuva: JW.ORG

Tällä hetkellä (14.05.2020) Jehovan todistajien virallisten nettisivujen etusivulla on pääaiheena perheväkivalta. Jutussa mainitaan mm. näin:

”Naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen terveysongelma, joka on saavuttanut epidemian mittasuhteet ja vaatii nopeita toimenpiteitä”, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO. Järjestön mukaan lähes 30 prosenttia naisista on kokenut parisuhteessa fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. YK:n raportin mukaan eräänä vuonna perheväkivallan seurauksena kuoli keskimäärin 137 naista päivässä.

Kirjoitus tarjoaa pysyvää ratkaisua ongelmaan, mutta vasta jossain epämääräisessä tulevaisuudessa. Suora lainaus:

Perheväkivalta tulee loppumaan

Raamattu sanoo: ”Jokainen heistä asuu viiniköynnöksensä ja viikunapuunsa alla, eikä heidän tarvitse pelätä ketään.” (Miika 4:4, alaviite.)

Muista: Raamatussa luvataan, että lähitulevaisuudessa koti on turvallinen paikka kaikille.

Vain Jumala pystyy ratkaisemaan kaikki ongelmamme pysyvästi. Raamatussa luvataan: ”Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään. Kuolemaa ei enää ole, eikä surua, valitusta eikä tuskaa enää ole.” (Ilmestys 21:4.) Tulevaisuudessa ikävät muistot katoavat ja iloiset asiat täyttävät mielen (Jesaja 65:17). Tällainen turvallinen tulevaisuus on mahdollinen sinullekin.


 

Kuva: YLE

Jehovan todistajien haaratoimiston vaikutusvaltainen herra Ari Hakkarainen kertoi syksyllä 2013 A-studion videolla, että hän on työkseen kiertänyt Jehovan todistajien seurakuntia Suomessa. Hän tietää omien sanojensa mukaan vain yhden perheväkivaltatapauksen JT-yhteisön sisällä Suomessa. Kontakteja hänellä on peräti 20000. Uskokoon se, joka tahtoo. Monesta voi tuntua, että Hakkarainen on sulkenut silmänsä tältä vakavalta asialta. Tai sitten hänelle ei uskalleta kertoa kaikkea.

Onko niin, että parisuhdeväkivalta on hyvin harvinaista Jehovan todistajien yhteisön sisällä? Vai piilotellaanko tätäkin asiaa?

    Kuva: Pixabay

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Nimimerkki "Petra" kertoo omasta elämästään.

"Petra" pohtii ensin muutamaa asiaa, jotka liittyvät parisuhdeväkivaltaan yleisellä tasolla. Hänen käsityksensä on, että jatkuva ja äärimmäinen (henkeä uhkaava) väkivalta on syy, jonka perusteella Jehovan todistaja voi ottaa asumuseron. Periaatteessa mies ei saisi lyödä vaimoaan, mutta "Petran" kokemusten mukaan sitä katsotaan jatkuvasti "läpi sormien". "Petra" korostaa sitä, että jos parisuhdeväkivallan uhrin vammat ovat vaatineet sairaalahoitoa, väkivalta voidaan luokitella "äärimmäiseksi". Sen sijaan "Petran" käsityksen mukaan Jehovan todistajien yhteydessä henkistä väkivaltaa ei pidetä "äärimmäisenä". Jatkuu...

"Petra" on kertonut oman elämänsä väkivaltaisista kokemuksista vuonna 2012 Iltalehden haastattelussa. Tässä on kuvakaappaus tuosta jutusta.

Nimimerkki ”Enikinäunohda" kertoo oman tarinansa perheväkivallasta.

Kerron perheväkivallasta järjestön sisällä. Sen lisäksi, että meillä oli ruumiilinen kuritus käytössä, isäni oli narsisti, alkoholisti ja sekä henkisen, että fyysisen väkivallan käyttäjä. Tietenkin kaikki tehtiin salassa, olihan isäni vuosia arvostettu vanhin.

Nämä ovat sellasia asioita, että niistä on vaikea puhua, sillä aloitin juuri mm. tämän asian työstämisen psykoterapiassa. Äitini olisi pitänyt suojella minua ja itseänsä, mutta se ei ole mikään helppo temppu tehdä varsinkaan 80-luvulla. Silloin ei tullut kysymykseenkään eroaminen, ei oikeastaan asumuserokaan. Oli voimakas sääntö siitä, että mies on perheen pää ja häntä pitää totella. Äitikin haki lopulta apua tilanteeseen, mutta vanhimmat käänsivät syyn äidin huonoon alamaisuuteen isääni kohtaan. Jatkuu...

Nimimerkki ”vallan varjossa” kertoo oman kokemuksensa.
 
Lähisuhdeväkivaltakokemus on omasta elämästäni Jehovan todistaja -perheessä vaimona.
 
Henkinen väkivalta alkoi pikkuhiljaa ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. Aviomies rajasi tarkkaan ne ihmiset, joiden kanssa sain olla tekemisessä. Sukulaiseni kävivät salaa kylässä silloin, kun mieheni oli työssä.
 
Taloudellinen kiristys ilmeni tiliotteiden vahtimisella missä olen käynyt. Se, että hän ansaitsi enemmän, mahdollisti tekemään minusta täysin riippuvaisen hänestä ja pyytämään aina lupaa mihin tahansa hankintoihin.
 
Asunto oli oltava tiptop-kunnossa, kun hän saapui työstä, ja jos ei ollut sain kuulla siitä. Sain osakseni ivailua ja nälvimistä ulkomuodosta ja vertaamista "lihaviin" sukukaisiin oli hyvä käyttää lyömäaseena.
 
Aviollista seksiä piti antaa ja se oli minun velvollisuuteni. Välillä tarkastettiin, onko oikeasti kuukautiset vai yritänkö vain luistaa vastuusta "antaa miehelle kuuluvaa". Jatkuu...Lue lisää täältä.

 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity