Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Määrääkö Vartiotorniseura siitä, millaisia mobiilisovelluksia ja nettisivuja Jehovan todistajat saavat käyttää?
22.05.2020 Johanneksen poikaValvonta ja kontrolli ovat vahvasti käytössä silloin, kun kultti yrittää määrätä, mitkä mobiilisovellukset ja nettisivut ovat "sallittuja" ja mitkä kiellettyjä. On selvää, että järjestö, joka pimittää tietoa alamaisiltaan, yrittää mustasukkaisesti estää heitä hankkimasta tietoa vapaasti myös muualta kun sen omista lähteistä.

Internet on nykyisin niin täynnä avointa tietoa, että salaseurojen on lähes mahdotonta valvoa jäseniään, mutta yritys on kyllä kova. Sen todistaa äskettäin Suomen Jehovan todistajien seurakunnissa näytetty video, joka näytettiin useissa maissa jo viikkoja aikaisemmin. Kuvakaappaukset on otettu tuosta videosta, ellei toisin mainittu.
 


Videon sisältö on purettu tekstiksi:

Hämmentääkö sinua se, miten paljon sovelluskaupassa on Jehovan todistajille suunnattuja sovelluksia? Joku ystävä on ehkä kehunut jotain sovellusta. Jotkin niistä on voitu suunnitella todistajille. Mitä vaaroja luvattomiin mobiilisovelluksiin liittyy?Ensinnäkin, on hyvin tärkeää tietää, mistä informaatio on peräisin. On varmistettava, että se tulee uskolliselta ja ymmärtäväiseltä orjalta. jotkin luvattomat sovellukset saattavat sisältää epäluotettavaa tietoa, joka pitää vain osittain paikkansa. Jos informaatiosta vain 10 prosenttia on totta, se on sataprosenttisen harhaanjohtavaa.

Joidenkin sovellusten valmistajat saattavat olla pahantahtoisia ja levittää tahallaan väärää tietoa. Heidän levittämänsä materiaali voi olla vahingollista hangellisyydelle.

Entä nettisivustot, jotka eivät ole lähtöisin uskolliselta ja ymmärtäväiseltä orjalta? On hyvä muistaa, että kuka tahansa voi laittaa mitä tahansa internetiin. Joillain sivustoilla ja joissain sosiaalisen median palveluissa sanotaan, että ne ovat Jehovan todistajia varten, mutta ne voivat sisältää myös harhaanjohtavaa tietoa. Aineisto voi sisältää jopa luopioiden ajatuksia. Nettisivustolla voidaan myös pyytää kertomaan henkilökohtaisia tietoja. Tämä saattaa vaarantaa yksityisyytesi ja henkilötietosi.Mistä sitten voi tietää, onko jokin sivusto uskolliselta ja ymmärtäväiseltä orjalta? Kysy itseltäsi: Onko tästä sovelluksesta tai nettisivustosta kerrottu julkaisuissamme? Onko hallintoelin kannustanut meitä käyttämään sitä? Sähköiset työkalut, kuten JW Library ja JW.ORG ovat tehokkaita ja hyödyllisiä. Kun käytämme niitä, arvostuksemme niiden välityksellä saatavaa hengellistä ruokaa kohtaan kasvaa. Käytä niitä aina, kun haluat, mutta suhtaudu varauksella muihin sovelluksiin ja sivustoihin.1. Tessalonikalaiskirjeen 5:21:ssä neuvotaan: "Varmistautukaa kaikesta". Varmistaudu siis siitä että käyttämäsi mobiilisovellukset ja nettisivustot sisältävät uskolliselta ja ymmärtäväiseltä orjalta saatavaa aitoa hengellistä ruokaa.

 Huomautus

On kiinnostavaa, että Jehovan todistajien videossa esitetään näin:

Jos informaatiosta vain 10 prosenttia on totta, se on sataprosenttisen harhaanjohtavaa.

Kannattaa soveltaa tuota sääntöä Jehovan todistajien jakamaan tietoon. Kuinka luotettavaa se on? Esimerkiksi JWfacts -sivustolla on lueteltu valtavasti esimerkkejä Jehovan todistajien jakamasta virheellisestä materiaalista. Onko niin, että tällä perusteella 100% Jehovan todistajien jakamasta tiedosta on harhaanjohtavaa?Kuvakaappaus: Cedars / YouTube

Lue JWfacts -sivustoa täältä.

Kannattaa myös lukea Kotimaa24:n blogista aihe JW.ORG - Usein kysyttyä Jehovan todistajista.

 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity