Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Voiko Jehovan todistajien soittamia puheluja estää?
29.05.2020 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Viime viikkojen aikana monet suomalaiset ovat saaneet puheluita Jehovan todistajilta. Tällaiset puhelut on voitu kokea samaan tapaan ikäviksi kuin muutkin puhelinmyyjien soittamat puhelut. Puhelu tulee yllättäen ja pyytämättä. Ja kun puhelun aiheena on voinut olla kuolema, puhelun aikana tai sen jälkeen on voinut olla aika outo olo. Toukokuun aikana Jehovan todistajat ovat harjoitelleet kokouksissaan puhelintyötä, ja aiheena on ollut mm. kuolema ja siihen liittyvät asiat.

Voiko puheluita estää?

Periaatteessa voi, mutta käytännössä tämä on aika hankalaa. Vanhinten salainen Lauma-kirja esittää luvussa 23 keinon, jolla pyritään estämään ei-toivotut ovelta ovelle -käynnit. Tämä varmasti soveltuu myös puhelinsoittoihin. Tässä on ote kirjasta Paimentakaa Jumalan laumaa:

ONGELMATILANTEET

21. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen ja oikeus kieltää muita, myös julistajia, tulemasta pihalleen tai kotiinsa. Jos asukas selvästi kieltää Jehovan todistajia käymästä luonaan, kunnioitamme hänen toivettaan (Matt. 7:12; 10:13). Asiasta tulee tehdä päiväyksen sisältävä merkintä aluekorttiin, jotta alueella myöhemmin työskentelevät julistajat eivät käy kyseisessä kodissa. Palvelusvalvojan tulee koota vuosittain lista tällaisista osoitteista. Seurakunnan palveluskomitea järjestää niin, että vanhimmat käyvät näissä osoitteissa kahden vuoden välein tai kirjoittavat asukkaalle kirjeen varmistaakseen, onko kielto edelleen voimassa. Jos jonkun asukkaan kohdalla olisi järkevää toimia toisella tavalla, vanhimmisto voi poiketa tästä ohjeesta.

22. Mikäli jostakin asuinalueesta tai taloyhtiöstä vastaava henkilö kieltää Jehovan todistajia käymästä alueella, julistajien tulee poistua viipymättä ja vanhinten tulee ottaa yhteyttä haaratoimiston lakiosastoon. Lakiosastoon tulee ottaa yhteyttä myös silloin, kun joku viranomainen pyrkii rajoittamaan palvelustamme. Julistajien tulee olla aina kohteliaita ja kunnioittavia, kun he kohtaavat tällaisia tilanteita (Room. 12:18; 1. Piet. 3:15).Tämä keino ei ole kuitenkaan ajan mittaan toimiva. Nimittäin kahden vuoden kuluttua seurakunnan vanhimmat käyvät kieltopaikoissa kysymässä, onko kielto edelleen voimassa.Pientä toivoa tuo Lauma-kirjan tämä lause:

Jos jonkun asukkaan kohdalla olisi järkevää toimia toisella tavalla, vanhimmisto voi poiketa tästä ohjeesta.

Lauma-kirjan teksti ei sitä suoraan kerro, mutta ehkä tämä voisi tarkoittaa sitä, että pyydettäessä tätä "tarkastuskäyntiäkään" ei tulisi tai kirjettä ei lähetettäisi.

Ihanteellinen tilanne kieltoihin olisi sähköpostin lähettäminen haaratoimistoon. Mutta kun haaratoimistolla ei ole julkista sähköpostiosoitetta. Yleensä kaikilla järjestöillä, yhteisöillä ja uskonyhteisöillä on julkinen sähköpostiosoite, mutta näin ei ole Jehovan todistajien kohdalla. Ehkä he haluavat välttää sitä, että ihmiset voisivat tehdä aitoja kysymyksiä tai kieltää kotikäyntejä.

Koska Jehovan todistajien haaratoimistolla avoin ja julkinen sähköposti ei ole käytössä, on turvauduttava perinteiseen postiin. Täältä voi ladata omalle tietokoneelle lomakkeen kieltoja varten. Siinä voi kieltää perinteiset ovelta ovelle -käynnit, kirjeet, puhelinsoitot ja sähköpostit. Tuo lomake on tulostettava paperille, täytettävä se ja postitettava Suomen haaratoimistoon. Voit lukea aiheesta lisää täältä.Tasapuolisuuden vuoksi tässä on linkki niitä varten, jotka haluavat keskustella Jehovan todistajien kanssa. Täältä voi tilata kotikäynnin tai puhelun
.Tämän sivun lopussa on muutamia kommentteja henkilöiltä, jotka ovat saaneet äskettäin puheluita Jehovan todistajilta.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity