Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Jehovan todistajat "opettavat" lääketieteen asiantuntijoita
04.06.2020 Johanneksen poika
Kuvat: JW.ORG, ellei toisin esitetty

Jehovan todistajien viikkokokouksessa näytettiin noin 5 minuutin mittainen video, jonka nimi on Järjestömme toiminnassa - Apua juuri silloin, kun sitä tarvitaan. Kyseessä oli verensiirtokieltoon liittyvä video, jossa käsiteltiin mm. sairaalayhteyskomiteoiden toimintaa.


Kuva: JW Stream, viikkokokous, kesäkuu 2020

Jehovan todistajat sanovat, että verensiirtokielto ei ole heille niinkään lääketieteellinen kysymys vaan uskonnollinen oppikysymys. Kuinka asian laita on?

Kirjasessa Jehovan todistajat ja verikysymys kerrotaan, mistä on kyse Jehovan todistajien verensiirtokiellossa. Kirjasessa kysytään, vastustavatko Jehovan todistajat verensiirtoa pääasiassa lääketietellisisstä syistä. Kirjanen vastaa näin:

*** bq s. 47-48 kpl 138 Jehovan todistajat ja verikysymys ***

Ei, näin ei ole. Perussyynä siihen, miksi he eivät ota verensiirtoja, on se mitä Raamattu sanoo. He vastustavat verensiirtoja pohjimmiltaan uskonnollisista syistä, eivät lääketieteellisistä. Kuitenkin veren ottamiseen liittyvät vakavat riskit vain korostavat Jehovan todistajien ottaman asenteen järkevyyttä myös lääketieteelliseltä kannalta katsoen.

Näin ollen se, että Jehovan todistajat "neuvovat" ja "opettavat" lääkäreitä ja muita hoitohenkilökuntaan kuuluvia verensiirtojen lääketieteellisissä asioissa, on melko turhaa. Jehovan todistajien tulisi korostaa vain uskonnollisia asioita, koska siitähän pohjimmillaan on kyse. Olisi hyvä jättää lääketieteellinen puoli kokonaan asiantuntijoiden huoleksi.

Tarkastellaan lyhyesti kokouksessa näytettyä videoa.Video alkaa sanoilla:

Oletko sinä tai joku läheisesti joskus joutunut onnettomuuteen tai isoon leikkaukseen? Siinä tapauksessa tiedät, miten koettelevaa se voi olla. Psalmissa 41:3 luvataan, että Jehova tukee niitä, jotka ovat sairaana. Miten hän tekee sen? Ei järjestämällä ihmeparannusta vaan tarjoamalla fyysistä, henkistä ja hengellistä apua. Esimerkiksi sairaalayhteyskomiteat antavat tällaista apua. Nykyään yli 16000 veljeä palvelee noin 2000:ssa sairaalayhteyskomiteassa eri puolilla maailmaa. Miten nämä komiteat auttavat?

Kokouksessa näytetyssä videossa esiintyy myös yksi suomalainen Jehovan todistaja, Jukka Helenius. Voit kuunnella tästä Heleniuksen osuuden, kesto noin 30 sekuntia.


 
Videossa todetaan, että useat lääkärit ovat yhteisvoimin tarkastaneet näiden lääketieteellisten artikkelien täsmällisyyden ja luotettavuuden. Sairaalayhteyskomiteaan kuuluvat veljet jakavat tätä materiaalia lääkäreille saadakseen heidät vakuuttumaan siitä, että hyvää lääketieteellistä hoitoa voidaan antaa ilman verensiirtoa.Videon loppuosassa muistutetaan Jehovan todistajia siitä, että heillä tulee aina olla mukana "yksinkertaistettu hoitotahto". Ennen lääketieteellisiä toimenpiteitä tulisi myös varmistaa, että lääkärit suostuvat noudattamaan hoitotahtoa.


 
Katso video kokonaan JW.ORG:n sivuilta.


 
Lue myös nämä jutut:
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity