Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
 • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
 • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Raaseporin uuden valtakunnansalin rakennushanke on edennyt
12.06.2020 Johanneksen poika

Suomen haaratoimiston tietolähde kertoi JP-Uutisille toukokuussa 2015, että Tammisaaresta ja Karjaalta on tarkoitus myydä valtakunnansalit ja rakentaa uusi pienempi yhteinen sali. Nyt tämä hanke on edennyt. Uusi asemakaava on lausuntokierroksella. Siitä löytyy tarkat tiedot netistä.

Asemakaavan muutostyö on käynnistynyt Raaseporin kaupungin aloitteesta. Kaavatyö perustuu Kaupunginhallituksen § 476 16.12.2019 tekemään päätökseen esisopimuksesta, jolla tontti on tarkoitus myydä Jehovan todistajat Helsingin seurakunnalle. Sopimuksen mukaan tontin käyttötarkoitus muutetaan asemakaavan muutoksella yleisten rakennusten korttelialueeksi (Y).Kaupunki myy tontin Jehovan todistajien Helsingin seurakunnalle, eikä siis esimerkiksi Tammisaaren tai Karjaan seurakunnalle. Ne eivät omista "omaa" valtakunnansaliaan. Tammisaaren ja Karjaan seurakunnat eivät ole virallisia, rekisteröityjä seurakuntia. Siksi ne eivät voi omistaa kiinteistöjä. Helsingin seurakunta on rekisteröity seurakunta, joka ei harjoita hengellistä toimintaa lainkaan. Sen olemassaolon tarkoitus on hallinnoida ja omistaa valtakunnansaleja. Se ei ole siis sellainen seurakunta, joka järjestää hengellisiä kokouksia. Helsingin seurakuntaan on esimerkiksi naisilta pääsy kielletty.

Huomautus:

Mitä eroa on Jehovan todistajien rekisteröidyllä seurakunnalla ja Jehovan todistajien paikallisseurakunnalla? Lue selitys täältä.

Dokumentissa todetaan, että asemakaavoitus käynnistetään kaupunginhallituksen päätöksen 16.12.2019 §476 mukaisesti. Voimassa olevassa asemakaavassa alue on osoitettu merkinnällä KL-1 (liikerakennusten korttelialue).

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa alueen käyttötarkoitusta siten että mahdollistetaan uskonnollisen kokoontumisrakennuksen sekä sitä palvelevan pysäköintialueen rakentaminen tontille.
 


Suunnittelualue sijoittuu kaupunkikuvassa näkyvälle paikalle Karjaan keskustaan johtavan läntisen sisäänajotien ja pääkadun varteen, Myllytien risteykseen. Alueen rakentaminen tulee muodostamaan yhdessä vastakkaisen liikerakennuksen kanssa porttiaiheen Myllytielle, joka on Solbackan asuinalueen kokoojakatu. Sekä suunnittelualue että Ratakadun kaakkoispuolinen asuinrakentamiseen kaavoitettu alue, on edelleen rakentamaton ja alueen yleisilme on metsäinen. Suunnittelualueen puustolla on tänä päivänä risteysalueen katukuvaa ja kaupunkirakennetta jäsentävä vaikutus. Tulevaisuudessa, asemakaavojen toteutuessa tulee risteyksen ympärille sijoittuva rakentaminen istutuksineen muodostamaan porttimaista reunaa myös Karjaan keskusta-alueelle.

Alueen omistaa Raaseporin kaupunki. Alueella on harvaa koivu- ja kuusivaltaista nuorta sekametsää.

Kaava-aineisto on virallisesti nähtävillä kaupungin kotisivuilla, www.raasepori.fi. Aineistoon voi tutustua myös kaupungin kaavoitusyksikössä, Raaseporintie 37, 10650 Tammisaari.

Voit katsoa asemakaavan muutokseen liittyviä dokumentteja täältä. Tämän sivun kuvakaappaukset ja osa tekstistä on otettu em. sivulta.Millaisessa kunnossa ovat nykyiset Karjaan ja Tammisaaren valtakunnansalit? Vuoden 2015 keväällä niissä oli Suomen haaratoimistosta saadun tiedon mukaan monenlaisia vikoja:

Karjaan ja Tammisaaren saleissa on tehty kuntotarkastukset, ja niiden perusteella olisi paljon korjattavaa. Karjaan kuntotarkastus vuodelta 2010 kertoo ongelmista mm. näin:
 • lattialaatat irti
 • kokolattiamatto lavalla vanha ja likainen
 • istuimien kankaat vanhat ja kuluneet
 • vesikaton aluskate puuttuu
 • katon yläpohjan paloseinä rikkoutunut
 • ilmastointi keskeneräinen
- Tämä kertoo siitä, että siellä ei ole tehty oikeastaan yhtään mitään, kertoi tietolähde.

Tammisaaren ja Karjaan valtakunnansalit ovat päällisin puolin hyvässä kunnossa, mutta tekniikka on vanhentunut ja pitäisi tehdä oikein kunnon remontti molempiin saleihin.

Tammisaaren valtakunnansalissa tehtiin kuntotarkastus vuonna 2012. Sekin kertoo suuresta remontin tarpeesta:
 • on ollut vesivahinko
 • vesikatto vuotaa
 • pitäisi tehdä täydellinen maalausremontti
Nykyiset valtakunnansalit, kuvat: Google Earth


Karjaan valtakunnansali


Tammisaaren valtakunnansali

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity